Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
0ee3835bef5eba6360b1c5aa3a9a379d.jpg

Gyurcsány ment, de a gyurcsányizmus maradt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Gyurcsány ment, de a gyurcsányizmus maradt. A Hazugságrém egykori hívei a visszatérésen buzgólkodnak.

Az orvosi eset sejtése is fölmerült, amikor egy politikus 2013-ban Európában így fogalmazott: „ócska, ósdi keresztény, konzervatív középosztály”. Ezek a szavak a baloldalon is egyértelművé tették: megfogalmazójuk már nincs alkalmas állapotban.

A klerikális reakció aknamunkája…

Ezt a korszakot: Rákosi Mátyásét idézte föl a szerzet. A nép hatalma ellen kémkednek az imperialisták javára… Kiszorítani a reakciós befolyást… Papok, szerzetesek, apácák az üzemekbe nem tehetik be a lábukat…

Igen. Ez az ötvenes évek eleje. Ide zuhant vissza szerzet.

A gyurcsányi stílus szalonképtelen lett Európában. Fő képviselője pedig olyan helyzetbe hozta magát, hogy ne lehessen vele kezet fogni. Elfelejtette, hogy keresztények az EU-parlamentben is tevékenykednek. És királyok az Európai Unióban is jelen vannak.

Vallásos tagozata pedig magában az MSZP-ben is ügyködik.

A konzervativizmus elismert eszme nemcsak Európában, hanem magában az Amerikai Egyesült Államokban is. Az „ósdi középosztály” kialakítása és megerősítése pedig – bal- vagy jobboldaltól függetlenül – kormányok célja szerte a planétán.

Szellemi összeomlás.

Le is vették a szerzetet. Már nem tárgyalnak vele. Fájdalom azonban: Gyurcsány ment, de a gyurcsányizmus maradt. A Hazugságrém egykori hívei a visszatérésen buzgólkodnak. Az ország tönkretevői az ország tönkretételével vádolnak demokratákat.

A sztálini recept szerint.

„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz…Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este…”

Bizony, ezek a szavak a köztársaság elárulását jelentik.

A választott vezető elárulta azokat, akik bizalmat szavaztak neki. Hazudott az embereknek. Félrevezette a közösséget. Becsapta Mari nénit, Józsi bácsit. És Barrosót, Junckert is. Durván megsértette az alkotmányt.

Korlátozta a társadalom tájékozódó képességét.

Ez akkora galádság, amekkorát demokráciában nem lehet megbocsátani. És amikor Őszödön ezeket bevallotta, ott ült Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és a többi szélsőséges. 2006 őszén pedig a koalíciós társ, a Korrupt Párt is értesült a köztársaság elárulásáról.

De senki nem tiltakozott a köztársaság elárulása ellen.

Cinkosokká váltak mindnyájan. Mesterházy és Bajnai talán még kacarászott is a beismerés hallatán. Talán meg is tapsolták mesterüket. Ezzel ők is szalonképtelenné váltak Európában. Nincs keresnivalójuk egy demokratikus közéletben.

A köztársaság elárulói szalonképtelenek a kontinensen.

Mindaddig azonban, amíg a közéletben pattognak az őszödi beszéd lelkes megtapsolói, nem szabadult meg az ország a gyurcsányizmustól. Hiába teszik a történelem süllyesztőjébe egykori mesterüket, Gyurcsányt. A gyurcsányizmus marad.

Meg kell tisztítani a közéletet a múlt maszatjaitól.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2788) Sport (729) Autómánia (61) Vetítő (30) Egészség (50) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Flag gondolja (36) Életmód (1) Kultúra (7) Politika (1582) Gazdaság (705) Mondom a magamét (7546) Mozi világ (440) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>