Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
454932e851ac506990ded8cf62fa0329.jpg

Orbán: Radikális átalakulás megy végbe a világban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A magyar nemzet jövőbeni európai súlya a tét az európai parlamenti választásokon – mondta szerdán Kézdivásárhelyen Orbán Viktor. A Fidesz elnöke azért érkezett Erdélybe, hogy elkísérje Tőkés Lászlót, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökét választási kampányára.  

 

„A magyar nemzet jövőbeni európai súlya a tét az európai parlamenti választásokon”

 

Ez a kampány immár a magyar összefogás jegyében zajlik, amennyiben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az EMNT közös jelölteket indít a június 7-én esedékes megméretésen. Ezt a listát Tőkés László vezeti, a második és a harmadik helyen az RMDSZ-es Winkler Gyula és Sógor Csaba áll. A kézdivásárhelyi református templomban rendezett fórumon jelen volt a lista negyedik helyén álló – szintén az EMNT színeit képviselő – Szilágyi Zsolt.

Részt vett a rendezvényen többek között Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Márton Árpád, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője is. A házigazda szerepét ellátó Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács RMDSZ-es elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: hisz abban, hogy a következő magyarországi választások nyomán Orbán Viktor ismét elnyeri a miniszterelnöki posztot.

Orbán Viktor húszperces beszédében kifejtette: a világban gyors és radikális átalakulás megy most végbe, egy korszak lezárult. A következő egy-két esztendőben fog eldőlni, hogy kinek milyen lesz a helye az új világrendben. Ilyen értelemben szerinte a következő harminc-negyven évben nagyobb jelentősége lesz a nemzeteknek, mint az országhatároknak. A nemzet lesz ugyanis a legnagyobb felhajtó és alkotó erő a világban, és mindenütt felértékelődik majd az autonómia ügye. A Fidesz elnöke megállapította: az elmúlt évtizedekben is azok az országok voltak a legsikeresebbek, amelyek területén erős autonómia működött. Példaként említette Olaszországot és Spanyolországot.

A magyarországi helyzetről szólva hangsúlyozta, hogy ismét lezárulni készül egy korszak. Az anyaországnak ismét erősnek kell lennie, mert erős anyaország nélkül nem lehet hatékonyan képviselni a határon túli magyarság ügyét sem. Az elmúlt évek politikájának a vesztesei nemcsak a magyarországi, hanem a határon túli magyarok is. A hivatalos magyar politika ugyanis hátat fordított a határon túliaknak – mondta. Ennek tükrében nagyra értékelte, hogy a romániai magyar közösségen belül megteremtődött az összefogás.

Tőkés László maga is örömmel nyugtázta, hogy létrejött ez az egység. Emlékeztetett, hogy 2007-ben, amikor független jelöltként indult az akkori európai parlamenti választásokon az RMDSZ-el szemben, sokan rossz szemmel nézték, hogy Orbán Viktor akkor is elkísérte őt kampányútján. Akkor más volt még a helyzet, ma viszont egy oldalon állnak azok is, akik bíráltak és akit bíráltak – mondta Tőkés.

Azt hangoztatta: Orbán Viktor korábban sem pártoskodni jött Erdélybe, mindig is a jó ügy, a magyar nemzet ügye mellett állt ki. Az EMNT elnöke úgy értékelte az Orbán Viktor által 1998 és 2002 között vezetett kormány tevékenységét, hogy az a határok feletti nemzetegyesítésért fáradozott. Úgy vélekedett, hogy meg kell valósítani „a második rendszerváltást”, vagyis a politikai rendszerváltás után végig kell vinni a nemzeti rendszerváltozást is. Eddig ugyanis inkább a posztkommunistákkal kellett hadakozni. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan el fognak bánni velük. Mostanra megérett a helyzet, hogy a kárpát-medencei magyarság végre összefogjon – hangoztatta Tőkés László.

(MTI), mno.hu

Hozzászólások

hakapeszi maki
2016-01-28 13:27
Megvetni való, sátánfattya , korcs, hitetlen, hitszegő , hazug álnok népség.A veszett kutya és a rühes patkány undorító ivadékai, akiket a pokol okádott ki magából mert már az ördög sem bírta elviselni dögvészt hordozó bűnös leheletüket, DE amit az elfajzott, dekadens, emberkínzó, háborús bűnös cári

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Életmód (1) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2788) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Gazdaság (705) Történelem (18) Politika (1582) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Egészség (50) Vetítő (30) Belföld (10) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Mondom a magamét (7546) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Kultúra (7) Sport (729) Tereb (146) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>