Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
adc9140aada4a543fd4c3853129d79ab.jpg

Fletó és a trójai faegerek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elmúlt pár napban Gyuriferi átvedlett Piszok Alfréddá, mindenki más meg Fülig Jimmyvé. Egy emberként kérdezi a haza: most akkor kavarja, vagy nem kavarja? Persze ismerjük annyira őt, és a rejtői dramaturgiát a mindennapok szintjén művelő ellenzéket, hogy rávágjuk: Igen, kavarja! Miazhogy!

Akinek nem tetszik a kavarásos recept, az üljön fel a gázrezsóra! A közös október 23. gyuriferizálása után íme a következő akció: Hogyan gyuriferizáljuk meg a hónapok óta életben lévő (és az ellenzéket ismerve bármikor felrúgható) szoci-együtt megállapodást? Ha haikut írnék Fletóval kapcsolatban, ott mindenképpen valami 'víz' metaforát használnék, ugyanis ahogy az áradó folyó is a leggyengébb pontján bontja meg a gátat, úgy ő is a presztízsszempontok miatt legneuralgikusabb ponton esett neki az Atesz-Gordi l'amournak. Ez pedig nem más, mint a miniszterelnök-jelölt személye. Mert kell egy vezér, aki mögé fel lehet sorakozni. Az nem ér, hogy sorakozzunk fel, aztán majd jön valaki. Tulajdonképpen idáig még logika is van benne... Ja, és a közös jelölt természetesen ne legyen politikus, mert vannak itt 'független szakértők' (muhaha).

Kitérő: Egyszer és mindenkorra szögezzük le, hogy egy normálisan működő demokráciában kb. államtitkártól fölfelé egy kormányban csak és kizárólag politikai munka folyik! Sok területen alatta is, de fölötte 100%-ban. És a politikához kik értenek? Milyen meglepő, a politikusok!
 
De kik is ezek a független szakértők, aki mögé tornasorban oda akarja helyezni a teljes ellenzéket a Gyuriferi?
 
Király Júlia (arcra Imre is lehetne): Mivel ifjú éveimet inkább mérges kígyók hajkurászásával töltöttem, nem sikerült komolyabban elmélyülnöm a makroökonómiában és a monetáris politika rejtelmeiben, így szakmai értékelésbe nem is nagyon mennék bele. De semmi esetre sem megnyugtató, hogy Fletó szerint alkalmas lehet egy ország vezetésére egy olyan személy, aki az egyes monetáris döntések előtt közgazdász hallgatóival szerepjátékozta (SIC!!!) le az esetleges forgatókönyveket. Te, Pisti, dobj tízoldalúval, hogy kiderüljön mit reagál a piac! Aztán Pisti szart dobott, ezért kamatot kellett emelni a MAGUS-ban különben jöttek volna az orkok. Szóval monetáris szakember. Lehet miniszterelnökként is faszán nyomná. Ciklus végére szintet lépne.
 
Tétényi Éva: Nagyon nem mélyültem el Esztergom városának elmúlt pár évének történéseiben sem, mivel ébren töltött pillanataimban vagy táplálkozom vagy táplálékot keresek. Ami eljutott hozzám, az alapján a helyi Fidesz csapat sem korrekt társaság. Ezzel együtt nehéz elképzelni, mi tesz alkalmassá egy ország vezetésére egy olyan 30 ezres város polgármesterét, akinek politikai hátországa nincs (Lendvaik, Kovácsok, Szanyik ilyeneket szoktak reggelizni,), viszont ciklusának végéhez közeledve kijelenthető, hogy egy működésképtelen város működésképtelen vezetője. Nem csak az ő hibájából, de végső soron ő a főfelelős. Ja, és három éve egy első szintű szemfényvesztővel tolja. Képtelen szintet lépni.
 
Felcsúti Péter: Róla igazából két dolgot érdemes tudni. 1. Munkásőr 2. Már 2005-ben bírálta a Drazsé -féle bankadót. Volt Bankszövetségi elnökként ez nem is meglepő, de nagyjából megjósolható, hogy milyen irányba is alakulna a magyar adórendszer az ő irányítása alatt. Igen, progresszív SZJA vissza, bankadó, multik különadója eltörölve, stb. Most akkor tegye fel a kezét, aki szeretne többet adózni, hogy egy kicsit magasabb osztalékot tudjon fizetni az ERSTE, az OTP meg a Deutsche Telekom, és újra a Sueztől vegyük dupla áron az ivóvizet.
 
Antall Péter: Róla annyit tudunk, hogy Antall József fia. Maradjunk annyiban, hogy ez az odadörgölőzés a volt miniszterelnök tekintélyéhez és politikai örökségéhez (ami már nem is annyira büdös a baller-libsi elitnek, de szigorúan csak mióta elhunyt) majdnem annyira gyomorforgatóan ocsmány, mint a „Te mit tennél, Imre?” című performansza volt a mártír miniszterelnök sírjánál. Antall Péter nevének felmerülése persze Gyurcsányt minősíti, nem pedig Antall Pétert, és főleg nem Antall Józsefet.
Róna Péter: Szegénynek ott van a kisasszondi sajtműhely, erre Fletó Cincinutust csinálna belőle ekeszarvtól való elrángatás által. Maradjon inkább a sajtkészítésnél (a sajtkészítők úgyis boldogok).
 
Gémesi György: Ugyan egész alakos képet nem fogunk róla kitenni a szerkesztőség falára, de épp minden tiszteletünk az övé. Gyakorlatilag a neve felmerülése után szinte azonnal elküldte Gyurcsányt egy melegebb, de egyben kellemetlenebb helyre. Nem is értem, mire számított Fletó.
 
Szóval Fletó beüzemelte az iroda sarkában a casting couch-ot, de ennek a következményei még beláthatatlanok. A listán végignézve valami azért közös a 'jelöltekben', mégpedig hogy egyikük sem miniszterelnöki alapanyag. Sem (nagy)politikai rutin, sem hátország, de még csak a poszthoz elvárható bolhafasznyi karizma sem adatott ezeknek az embereknek. Ebből következik, hogy Gyurcsány sem gondolhatja őket komolyan. Szegények önhibájukon kívül egy félnótás paprikajancsi szarkavarásának egyszerű eszközei. Kicsit sajnálom is őket, hogy belekeveredtek, de (Gémesi és Antall kivételével) talán nem kellett volna életük egy bizonyos szakaszában összebútorozni ezzel a komcsilibcsi bandával. Korpa, disznók, miegymás.
 
 
]]>www.flagmagazin.hu]]> - Flag - Egy Jobb magazin az Értékek mellett!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (705) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2788) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Mozaik (83) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Egészség (50) Mondom a magamét (7546) Tereb (146) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Sport (729) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>