Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
829629bb61211e71a88ccd8408042fa8.jpg

Fletó a gangon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Anyjuk, dobjad a fakanalat, a Gyurcsány Fletó a mi képviselőnk lesz! Jesszus Mari! Hát mit ártott Angyalföld a világnak?” Gyurcsány Ferenc, miután óriásplakátjaival újra bizonyította üzleti zsenijét – másképpen nehéz elképzelni, hogy ötszáz darab megamolinó miképp jön ki nyolcmillió forintból –, új javaslattal állt elő.

Jelezte Bajnainak és Mesterházynak, hogy ő szívesen kimarad a közös listából, de cserébe kérne valamit. Indítanák már őt közös egyéni jelöltként Angyalföldön.

Hivatalos indokait csak találgatjuk, hiszen lapunk információjára pártja, a Demokratikus Koalíció egy mondatban reagált: Gyurcsány Ferenc semmilyen esetben nem lesz az MSZP választási listáján. Jó válasz, valami ilyesmi lehetett a felelet pár évtizede Pécsett is. Kérdezték az egyetem lelkes KISZ-titkárát, hogy te Feri, mi van azzal a diplomamunkával? Az ifjú Fletó meg kedélyes hümmögés után érzelemdúsan kezdte el ecsetelni a nicaraguai szandinisták hős küzdelmét és a kubai felsőoktatás vívmányait…

Na de térjünk vissza Angyalföldre, ahol DK-s nagymamák a hír hallatára örömtáncba kezdtek a Tesco-halrudacskák körül. Hiszen lehet-e annál szebb, mint ha Feri a XIII. kerület képviselője lesz? Talán mégsem viccelt, amikor Nagy Imre halálának évfordulóján Kádárt mosdatott, mégis a mi kutyánk kölyke, tán még a szoci Bözsi néni is rá szavaz majd.

A Demokratikus Koalíció tagjainak és támogatóinak értékrendjébe most nem bátorkodnék belemenni, de sajnos egyvalamiben csalódást kell, hogy okozzak: Gyurcsány Ferenc soha a büdös életben nem lesz a XIII. kerület országgyűlési képviselője. S ezt tökéletesen jól tudja ő is. Javaslata egyszerű zsarolás.

Gyurcsány a sorok között azt sugallja, hogy srácok, ha nem vesztek be a buliba, hihetetlen gondot fogok nektek okozni. Nyilvánvaló, hogy az MSZP nem ad fel egy biztosnak tűnő befutó helyet, hiszen Angyalföldön emberemlékezet óta a baloldal nyer. Igaz, az örök győztes Tóth „Jóska” nem indul, inkább polgármester maradna, Szanyi kapitány pedig inkább Brüsszelbe hajózik Mesterházyt kibekkelni, de hát az angyalok földjén elég egy fénykép és a név a szegfű alá. Odaadnák ezt Gyurcsánynak, avagy az egykori munkáskerület lakóit bódult liftlakóknak néző bajnais Juhász Péternek? Ugyan kérem!

Ezt a jó Fletó is tudja, ő azzal pisztolyoz, hogy ha kell, a biztos szoci kerületet is beborítja – hiszen pénzzel, paripával és személyes bájával tíz százalékot egyszerű DK-s jelöltként is elvesz az MSZP-től Angyalföldön. S az csak a kezdet, tud ő zavart kelteni Pécstől Miskolcig.

Mesterházy csak alkudjon meg Bajnaival, de ő is kér a tortából. Gyurcsány nem kér kormányzati pozíciót, mert minek. Nem lesz sem Mesterházy-, sem Bajnai-kormány, összefeküdhet mindenki egy listára, bő fél évvel a választások előtt ez a meccs már elment. Gyurcsány tudja, hogy szakmai kérdésekkel, gazdasággal, szociálpolitikával Orbánt nem lehet legyőzni, nem azért, mintha az emberek feltétlenül lelkesednének a kormány minden lépéséért, de értékelhető ellenzéki alternatíva nincs. Gyurcsány ismeri „kollégáit”, tudja, hogy retorikában, gyűlöletben ők kevesek, a „vesszen Orbán, a többi meg kialakul” programot Mesterházy és Bajnai csak meglévő táborának tudja elsózni, ez meg kevés „a Viktor” legyőzéséhez. Gyurcsány ellenzéki létre készül, ehhez kell saját parlamenti fotelja és még vagy öt-hat másik hely. Ez azonban listás hely kell, hogy legyen.

Megadja-e ezt a nagyszerű páros? Mesterházy igen, mert kellenek Gyurcsány nagymamái, őket meg csak Fletó neve hozza, Vadai Ágika aranyoska, csak nem ismeri a kutya sem a gangokon. Az MSZP elnöke PR-vörösbe öltöztetett hívei előtt már talán hisz is a győzelemben, de azt mindenképpen tudja, a politikai túléléshez két reális útja van. Egy: miniszterelnök-jelöltként nyer. Kettő: Bajnait hagyja veszíteni, vele viteti el a balhét. Második emberként egy győztes és ellenőrző erejű mandátumszámmal rendelkező Bajnai mögött, nos, ezt ő sem tarthatja reális esélynek.

Bajnai szövetségesei fitymálják Fletót, de éppen a szocialistákkal való alkudozás során derülhetett ki, hogy meglehetősen halovány erővel bíró üzlettársak. Ha a külföldi barátai és támogatói nem lesznek elég határozottak, Bajnai a legjobb esetben mindenható gazdasági miniszter lehet, avagy sokadik ember az ellenzékben. Akkor meg a gyurcsányista mamik jöjjenek a főnökükkel együtt, nem árt, nem segít.

Fletó tehát jó eséllyel bezsarolhatja magát az ellenzéki buliba, megteheti, ilyen ma a magyar oppozíció.

Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Történelem (18) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2823) Szépségápolás (15) Életmód (1) Egészség (50) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7708) Mozi világ (440) Sport (729) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>