Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
985205db763860a07ae1ffdea258eaca.jpg

Szókimondó - Látlelet a holdudvarról

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A balliberálisokéról. Író, művész, tudós, politikus rittyentyűkről. A tíz esztendeig fagyasztott és most reaktivált Farkasházy-féle szárszói kempingezés terelte rájuk a figyelmet.

Mi az oka annak, hogy „Tivi” nem gyűjtötte össze a sleppentyűt ily sok ideig? Kéri László szerint a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai- és a Mesterházy-féle időszak nem volt vállalható a számukra. Vagyis nem merték kritizálni a hatalmat gyakorló pártkutyulékot? Sőt, agitáltak mellettük: nem is gondoltak arra, hogy cinkos lapulásuk széthullatta a baloldalt, s megsemmisítette az SZDSZ-t? És kétharmadosra gerjesztette a Fidesz győzelmét? Amin persze nem siratóasszonyozunk. Sem Kéri, sem az ATV, sem a Klub rádió betelefonálói nem ismerik az ok és okozat filozófiai kategóriáját.

Smolint, korunk nagy fizikusát ismét idézve: „minden mindennel összefügg”. Ám a szárszói szeánsz azt is leleplezte: a balliberális oldal politikai tagozata is kivénhedt. Amortizálódott, habogoncokká aggastyánodott, Lendvaipál-féleségeket vonultattak föl a szellemi elfekvőkből, nem értvén, hogy pusztán magyargyűlöletből nem lehet új baloldali mozgalmat építeni. És ugyan kérem. Mi a kutyaürüléket akarnak Konráddal, Hellerrel? Álságos, kiüresedett ikonok, a liberális és a baloldali mozgalmak újra- teremtésére alkalmatlanok. Akik pedig arra alkalmasak lehetnének, nem voltak ott Szárszón.

Amikor a Farkasházy-féle tóparti kemping-pong megszületett – vagy húsz éve – csupa életerős, politikailag intakt ifjonc volt jelen, vagy maximum élete delén lévő erőteljes, középkorú férfiú, és lám, mivé szotyorodtak? Csak azok pofafürdőztek most ott, akik miatt tíz év óta szüneteltették Szárszót. Öngól. Pedig tehetséges fiatalokat, írókat, művészeket szinte mindenkit beszippantott a liberális trutymó, nagyobb financiális lehetőségeivel.

A kivénhedés jellemzi az olykor kiválóan fungáló médiapropagandát, az ATV-t és a Klubrádiót is. Hozzám hasonló aggastyánokra, Ungvári Tamásra, Aczél Endrére építenek. Őket helyettesíteni tudó fiatal tehetség nyet. Ám ha Ungvári a baloldali, liberális kultúra teljesítményeinek színvonalas magasztalása helyett a politizálás kra(mp)uszi szanyizásába merül, a Négy Tigris Józsefvárosi Piac bóvlistájává süllyed. Aczél nem politizál, ezért sokszorta jobb mint a másik. Az „ötösök” is fonnyadnak. A csúsztatás, a mellébeszélés tort ül e fórumokon. Még a fiatalok is bezápulnak.

Két példa. Faludi Gabriella gyanúm szerint matematikus képzettségű riporternő a minap Tardos Évával diskurált. Számomra őrjítően érdekes témakörről, a polinomiális és egyéb algoritmusokról, a hálózatról, a játékelméletről, a valószínűség-számításról.

Az Amerikában élő egyetemi tanárnőt arra unszolta, panaszkodjon Magyarországra, tudományos életünkre. Hiába bizonygatta, őt innét nem üldözte el senki, tudós társai szerették, becsülték, szép karrier állt előtte, de hát istenem, az amerikai férfiú… Faludi azonban makacskodott, nem engedte kifejteni, mivel is foglalkozik voltaképpen? A tudományos elmefuttatásokat olcsó, politikai közhelyekkel dugaszolta el.

Kettő. Juhász Ferenc a ma élő legnagyobb magyar költő az idén lesz 85 éves. A balliberális média máris nekilátott kisajátításához. Szeptember 10-én hatalmas ünneplésre készül a Petőfi Múzeum. A költő lánya szervezi, hogy a szellemi élet nagyjai ott tolongjanak atyja magasztalásakor. Helyesen. A sok ismert nagyság között akad fiatal is. Grecsó Krisztián költő. Meg is szólalt a műsorban. Bár ne tette volna. Mert azt mondta: az egész múzeum kicsi lesz, ha az érdeklődők megtudják, mennyi nagy ember gyűlik ott össze! Vagyis nem Juhász Ferenc vonzza oda a kíváncsiakat hanem nyilván Grecsó és az ünneplők. Tejfelesszájú, liberális majom gyügyeség. Az ünnepelendő megelőlegezett megsértése.

Ez a baloldal sok pénzen vett káderutánpótlása?

Szalay Károly - demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Belföld (11) Autómánia (61) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Gazdaság (706) Mozi világ (440) Kultúra (7) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Mondom a magamét (7561) Jobbegyenes (2793) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Mozaik (83) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Egészség (50) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>