Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
9823713ca806b3b4fe5348181d54df84.jpg

Ezeknek a választó egy szükséges rossz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Katatón monotóniával ismételgeti Gyurcsánytól Bajnain át Jávor Benedekig: de-mok- ra-ti-kus. De-mok-ra-ti-kus összefogás. De-mok-ra-ti-kus ellenzék.

A baloldali térfélen mocorgó politikusok magatartását figyelve ez egy különös pótcselekvésnek tűnik. Gyurcsány ha kilép a Szemlőhegyi barlangból mástól zabrált villájából, menten elrikoltja magát: de-mok-rá-ci-át!

Ha Bajnai Gordon útjába esik egy mikrofonnak, Ő is mély átéléssel és sűrű pislogással ecseteli: de-mok-ra-ti-kus összefogás. Alig van olyan baloldali-liberális közszereplő, aki ne a demokratikus-antidemokratikus tengelyen határozná meg saját magát, illetve legfőbb vetélytársát, a Fideszt.

Mindeközben, mikor megint kitört a demokrácia óhajtása a baloldalon, nos, eközben a baloldal a saját választóival és népével abszolút nem viselkedik demokratához illően. Azt látjuk a híradóban, a kis-Bárándy egyeztet a nagy-Bárándyval, a Karácsonyék egyeztetnek a Jávorral, a Jávor a Szabó Rebekával, a Jávor a Bajnaival, és így tovább, Párbeszéd Platform egymás közt.

Tíz szereplőből kilenc az ex-MSZP tagja, egy volt SZDSZ- es. Sehol egy átlagválasztó, sehol egy baloldali demokrata, csak az elit egyik, vagy másik baloldali ága ücsörög a tárgyalóasztalnál nagy mosoly és egyetértés közepette.

Hol maradnak az emberek?

Ezt a baloldalra oly jellemző demokratikus maszlagot még Gyurcsány érti a leginkább, nem véletlen, hogy most is úton van valahová, és találkozik azokkal, akik szerint Kádár idején minden jobb volt, meg persze a Horn Gyula alatt. Ő legalább érti, hogy egy demokráciában az embereket kell meggyőzni, nem az elitnek kell összeborulnia a győzelemhez, hanem az emberekkel kell szövetséget kötni, hiszen valakinek szavaznia is kell a jelöltekre.

Az, hogy a baloldali elit a hatalomért reszketve összeborul, az még senkit sem érdekel. Ám ez a technokrata elit ennek belátására képtelen. Ezek olyan messze vannak az átlagválasztó életétől, vágyaitól és realitásától, mint Makó Jeruzsálemtől.

Ezeknek a választó egy szükséges rossz, egy statisztikai adat. Marad nekik a demokratikus jelző megkopott máza, ez a védőpajzsuk, ami mögé elrejtegethetik valós céljaikat.

oizo-oito - tutiblog.com

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (713) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (322) Tereb (146) Flag gondolja (36) Kultúra (9) Sport (729) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Mondom a magamét (7708) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2823) Politika (1582) Tv fotel (65) Történelem (18) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Belföld (11) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Életmód (1) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>