Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
2175a4a39dd74f4c967be063dc294c05.jpg

Ez már lázadás!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem olyan könnyű ám felmondani egy cselédszerződést. Mármint egy cselédnek. A legkevesebb, hogy ilyenkor letahózzák, leparasztozzák az embert. Amúgy pedig kevés olyan hülye lehet az országban, aki még nem ismerte fel az elmúlt húsz esztendő alatt, hogy a Nyugat cselédei lettünk.

És olyan engedelmesen, beletörődve viseljük cselédsorsunkat, hogy az a szomszédainkat is „beindította”. Kínos önismétlés lenne itt erre is, arra is példákat hozni, mindenki tud mindent. Ismernek bennünket a világban, tudják, hogy ha leköpnek bennünket, mi letöröljük, s illedelmesen megköszönjük. Velünk még a Tom Lantos Intézetet is meg lehet építtetni…



Akár heves gyurcsányozásba is kezdhetnénk ezen a ponton, de minek? Kádár mesterkedései tették lakájlelkűvé ezt az országot, na persze maga is tipikus lakáj volt, nem véletlen, hogy még a kihallgatását vezető ávósok is csak „Szarjancsinak” hívták. Gyurcsányék már csak afféle utódok, akik szinte minden ideológiai örökséget kilúgoztak magukból, de megtartották a kádárista hatalmi filozófia két legfontosabb tételét. A külpolitikai gyávaságot és a belpolitikai brutalitást. No meg azt az életfelfogást, hogy ha nem is lehetsz hódító, inkább velük tarts, mint a meghódítottakkal. Pár rövid mondat az egész, mert csak ennyi annak a politikai tömbnek az intellektuális és morális univerzuma, amely csupán megtévesztésből csúfolja magát baloldalinak vagy liberálisnak.

A Fidesz régi és általános betegsége a rossz kommunikáció. Ez olyannyira igaz, hogy maga Orbán Viktor sem a legjobb, legodavalóbb kifejezéseket használja időnként. Miért mondott például fülkeforradalmat akkor, amikor egyszerűen csak forradalmat kellett volna mondania? De azt nagybetűkkel. Igaz, akkor még maga sem tudta, mit hoznak a kormányzás első hónapjai, s miként viszonyul majd a világ egy új Magyarországhoz. Egy lázadó Magyarországhoz. Mert ez most az. Egy nép, amely ki akar törni abból a gazdasági és politikai rendből, abból a gyalázatos és megalázó cselédsorsból, amelybe legutóbb épp a Gyurcsány-féle komprádor elit kényszerítette. Egy ilyen lázadásban persze nehéz patikamérlegen mérni a dolgokat. És minek is… A Nyugat sem méricskél. Nincs jobboldali szimpátia, és nincs baloldali ellenérzés, mint ahogy nincs liberalizmus, és nincs konzervativizmus sem. Tőke van. Tőke, amely már nemcsak a megszerzett gyarmatért harcol, de egy letűnt, levitézlett világrendért is. Ezért is röppen fel újra és újra, hogy el kellene venni Magyarországtól az unió soros elnökségét, különben olyan magasságokba viszi a lázadás szellemét, amely az egész globalista felépítményt veszélybe sodorhatja.

Most éppen a médiatörvény miatt érik elsöprő erejű sajtótámadások Budapestet. A nálunk tevékenykedő ötödik hadoszlop szállítja a hadjárathoz a muníciót, persze inkább hazugságokat és fals értelmezéseket, mint igaz híreket. A Washington Post után most a Wall Street Journal „szólalt” meg magyarügyben. Válságadó, médiatörvény… A megszokott menetrend.

Félresikerült a médiatörvény? Nem ezért üti most ezzel a vesszővel Orbánt a nyugati sajtó. Hanem azért, mert ütni kell valamivel. Kérdezni sem érdemes, hogy hol voltak ezek a lapok akkor, amikor a hazai média a baloldal totális politikai és gazdasági irányítása alatt állt. Persze igyekezett demokratikusnak és korrektnek álcázni a hatalmi eszközeit.

 

Hiszen már a rendszerváltás után jártunk. Sokszor azonban a látszatra sem ügyeltek. Nyíltan meghirdették például a szőnyegbombázást, vagyis a jobboldali újságírók egzisztenciális likvidálását és levadászását.

Csak bátorság, történelmi időket élünk. S mintha ismételné is magát most a történelem. Bizonyított tény, hogy csak Lengyelországból indult meg néhány ember annak idején, hogy fegyverrel vegyen részt a magyarok ’56-os szabadságharcában. Most pedig szinte egyedül a tekintélyes lengyel napilap, a Rzeczpospolita vette védelmébe Orbánt és kormányát.

Sinkovics Ferenc , magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (706) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Tereb (146) Egészség (50) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2793) Nézőpont (1) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7561) Vetítő (30) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Belföld (11) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>