Ma 2024 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.
8d08ffe340080e9f9540484d973f4c0f.jpg

A náci is ember (Révész Sándor nyomán)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A német parlament betiltotta a nácipornót. Az ilyen anyagok előállítása és terjesztése után a birtoklását is. Legfőbb ideje volt! A világ összes többi fejlett országában már rég megtették ezt.

Az utóbbi években riasztó hírek érkeztek a nácipornográfia viharos terjedéséről Németországban. Az eredeti törvénytervezet betiltotta volna a náci eszmék hirdetését is. Ezt a pontot a szólásszabadságra hivatkozva kivették a törvényből. Egyesek szerint ez „tátongó lyuk” a törvényen, mivel sérti a demokráciát és a nácizmus célpontjába került embercsoportok méltóságát.

Szerintem pedig példamutató döntés. Ebben a szellemben kellene mindig és mindenhol meghúzni a szabadság határait. Ehhez a döntéshez való viszonyulás teszteli, ki mennyire veszi komolyan az alapelvet, hogy mindenki szabadsága addig terjed, amíg mások jogait nem sérti. Eddig a határig nem vonhatjuk kétségbe senki jogát arra, hogy a náci eszmék iránti vágyait úgy élje ki, ahogy akarja, függetlenül bárki ízlésétől és erkölcsi felfogásától.

A legelemibb kötelességünk a nácik cselekedeteitől megvédeni az embereket. A nácinak olyan eszméi vannak, amiket csak nem lehet beleegyező partnerekkel tudna megvalósítani. Ebből a szempontból viszont náci embertársainknak a legrosszabb és legnehezebb. Nagyon helytelen lenne, ha olyan tilalmakkal nehezítenénk tovább a helyzetüket, amelyek nem szükségesek senki megvédéséhez. A hirdetett náci eszme önmagában nem megvalósult nácizmus. Önmagában egyetlen hús-vér embernek sem árt.

Tudom, volt már rá eset, hogy náci gyilkosnál Mein Kampfot találtak, de eset mindenre van. Ha betiltanánk egyes extrém esetek alapján mindent, ami az eddigiekben bűnözőkre hatott, vagy elvileg hathat, hatalmas máglyákat rakhatnánk, remekműveket is vethetnénk rájuk, és semmi nem maradna a szabadságunkból.

Lehet és érdemes kutatni és vitatni a nácizmus történetét, mentális hátterét, összefüggéseit elfojtott vágyakkal, késztetésekkel, kreativitással stb. De a nácik léte: objektív, tapasztalati tény. Ha vannak, nem kevesen, akik nácik, akkor a tudatunktól független létezésükben nem lehet kételkedni. A demokrata tekintheti a nácizmust a demokrácia próbájának, de a világnézetileg semleges állam nem bélyegezheti meg a nácikat!

A náci eszmék terjesztésének engedélyezése jelzés a náciknak, hogy a szabadságpárti állam nem ellenük, hanem csak az általuk támadott embercsoportokért küzd. Jelzés a társadalomnak: a szabadságot csak annyira szabad korlátozni, amennyire muszáj.

(Révész Sándor ]]>A pedofil is ember]]> című cikke nyomán.)

dobray - ]]>http://konzervatorium.blog.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Tereb (146) Egészség (50) Életmód (1) Gazdaság (706) Sport (729) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2793) Mondom a magamét (7565) Kultúra (7) Nézőpont (1) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>