A. J. P. Taylor, a híres angol történész írja le, hogy azok a hadviselő felek, amelyek mindennap megtámadták az ellenség csapatait, ezáltal megerősítették azokat. Az állandó dühödt támadásláncolat, a folyamatos lejárató kampány tehát törvényszerűen visszafelé sül el. Ezért nem alkalmazzák ezt a polgári pártok. Igaz, nem is szorulnak rá. A pszeudo-baloldali alakulatok annyira lejáratják magukat, annyi kompromittáló ügyet teregetnek ki magukról, hogy egyáltalán nem szorulnak külső segítségre.

Úgy is fogalmazhatunk: az önmaguk elleni negatív kampányt megoldják saját hatáskörben, nem bízzák más avatatlanokra. Még nem lehet tudni, milyen rágalomhordalékot, mocsokáriákat fog az egész balos ügyködés a víz felszínére vetni, ám ami eddig látszik belőle, már az is politikai citromdíjra esélyes.

]]>Mesterházy Attila MSZP-elnök tréfás eszmefuttatása]]> egy rendezvényükön arról, mi mindent lehetne csinálni egy kecskével, kétségkívül igen magas színvonalon mozgott. Jóllehet a kormánypártoknak ajánlgatta az állat sokoldalú felhasználását, ám meglehetősen félreérthető módon úgy vezette föl az elcsépelt, prosztó poént, hogy neki valami más jut eszébe a kecskével kapcsolatban. Hát lelke rajta. Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa és a maga ura. A pártelnök is elég felnőtt ember negyvenéves fejjel, hogy eldöntse, mi használ neki egy országgyűlési választás előtt.

Mindezekből ízelítőt kaphattunk, milyen intellektuális igényeknek kívánnak megfelelni az immár elfogadott, legális név nélkül működő ötpárti összecsimpaszkodók. Bizton állítható tehát már elöljáróban: nagyon sikeres lesz a kampányuk, ha ennél még gyűlölködőbb, vagyis még negatívabb, akkor is. Mégpedig azért, mert saját magukat, önnön köreiket eredményesen fogják győzködni. Egyetlen icurka-picurka szépséghibásocskája van csupán a dolognak, ami határt szabhat az örömmámorban való szocialista fürdőzésnek: ettől egyetlen embernek sem lesz még kettő darab szavazata.

Másként: az ordenáré elemekkel, vaskos hazugságokkal, rágalmakkal kizárólag azokat tudják a maguk oldalára állítani, akik szellemi-morális beállítottságuk miatt már eddig is ott voltak. Ez a Mesterházy-féle állatos bravúr nagyban rokonítható egyébként legfőbb atyamesterüknek és példaképüknek, Gyurcsány Ferencnek azon utolérhetetlenül intellektusdús riposztjával, miszerint csak azért nem majmozza le a kormánypártokat, mert nem akarja megsérteni a majmokat. Már akkor is dőlt mindenki szana- és szerteszét a bugyborékoló röhögéstől és most a kecskés szkeccsnél is nagy volt a vigasság. Ha így haladnak tovább, senki sem mossa le róluk, hogy egyfajta állatkerti pártként akarnak bevonulni a legújabbkori annalesek lapjaira.

Az a kellemetlen hírünk azonban a számukra, hogy a politológiai tudományok mai állása szerint a felnőttkorú populácó elenyészően kis, mondhatni elhanyagolható százaléka repes a boldogságtól, ha majomnak, helyesebben madárnak nézik. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014 honlapján egy visító malaccal invitálták a március 15-i, végül érdeklődés hiányában lefújt tüntetésre a szocialista embertípusú közönséget, tovább szélesedik az etológiai spektrum. Attól tartunk, ők nem is állampolgárokat látnak lelki szemeik előtt, hanem álompolgárokat. Olyan áldozati bárányokat, akik megfelelnek azoknak a kritériumoknak, amikről álmodoznak. Ilyen szuperszervilis, szolgalelkű, minden körülmények között, saját érdekeik ellenére is mindig rájuk szavazó polgárok viszont valóban csak az álmaikban léteznek – a valóságban már aligha.

A butaságra építenek a szocik, rokonaik, barátaik, üzletfeleik és tettestársaik – ha már nincs nevük, talán ez a sokrétű címke megteszi – kampánya. És mivel igen kevés buta ember van hazánkban – hála Istennek, csekélyszámú az egy négyzetkilométerre eső lassú felfogású személyek száma –, ez erősen beszűkíti a műbaloldaliak lehetőségeit. Már csak azért sem érdemes túlzottan bízniuk a lakosság rossz memóriájában, mert arra azért elég sokan emlékeznek, hogy egyetlen kormánytag sem állította annak idején, hogy negyvenvalahányezer forintból meg lehet élni. Tehát Mesterházy pártvezér nagyívű gondolatmenete, miszerint a kecsketartást a kabinet egyes tagjai ajánlották volna kvázi keresetkiegészítésként, már eleve hibádzik.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterként ugyanis mindössze annyit mondott évekkel ezelőtt, hogy a közmunkáért kapott negyvenvalahányezer forint jó alapot jelenthet a tisztes megélhetéshez. Olyan a hazugságuk, mint az, hogy a miniszterelnök és a belügyminiszter azt ígérte volna az ellenzék szerint, hogy két hét alatt helyreállítják a közbiztonságot. Holott csak azt mondták: két hét alatt érzékelhető eredményei, jelei lesznek a közbiztonság javításának. Ezek a tények persze cseppet sem fogják gátolni a bizniszbaloldalt, hogy annyiszor ismételgessék el saját valótlan verzióikat minden kérdésben, ahányszor csak bírják. Most az lesz a balos műsorterv, hogy elmondják a kormánypártok helyett, mi minden megszorítást akarnak még elkövetni a lakossággal szemben a választás után. Pedig Orbán Viktor világosan megmondta, hogy a választási programjuk egy szóban összefoglalható: „Folytatjuk.”

Nyilván ezt a következetességet irigyelték meg a szocialisták és utolsó csatlósaik. Merthogy ők meg a nyolc évig megismert és széles körben megutáltatott csődös kormányzást folytatnák. Az utódpártiak azt mondják lejárató kampányuk indokolásaképpen: a mutyikról és botrányokról szólt a négyéves kormányzás. És ebben kivételesen részben igazuk van! Az elmúlt ciklus tudniillik jelentős mértékben tényleg mutyikról és botrányokról szólt – a szocialistákéról! De legyünk méltányosak az ötpárti csalamádécsapattal! Hisz van nekik is programjuk, csak apránként potyogtatják el belőle az izgalmas, érdekfeszítő részleteket.

Például nem igaz, hogy nem támogatják a kettős állampolgárságot. Dehogyisnem! ]]>Például a bissau-guineai–magyar kettős állampolgárságot.]]> Már nyomják is a szórólapokat azzal a szöveggel: „Akar ön is a bissaui elnöki rezidencián lakni? Szeretne afrikai útlevelet kapni? Akkor szavazzon az MSZP-re, illetve a vele a szavazólapokon egy kupacban található formációkra.” Azok között, akik megtalálják a szegfűt nagyító nélkül, Simon Gábor arcképével ékesített nejlonzacskókat sorsolnak ki.

Mindenki, aki a szavazólapjáról készült xeroxmásolattal vagy fotóval igazolni tudja, hogy rájuk adta a voksát, kap továbbá egy üres MSZMP-emblémás széfet, amibe ki-be rakosgathatja az üres nejlonzacskót. Ha kormányra kerülnek a balliberális vörös koktél alakulatok, benne tárolhatják a kötelezően, nyugdíjvesztés terhe mellett félreteendő vizitdíjakat is. Itt tárolhatnák a szerencsés nyertesek az ismét bevezetett szocializmus vívmányaként a devizahiteleiket is. Az utódpártiak ugyanis a nagy sikerre való tekintettel kötelezően előírnák a devizahitelek felvételét. Biztosítanák ezenkívül, hogy mindenki nyithatna – üres – bankszámlát Bécsben. Ide azokat a devizahiteleket tehetnék be a kiválasztottak, amelyeket a miniszéfbe és a nejlonzacskókba már képtelenség volna beleszuszakolni.

Legeslegújabb meglepetésterveik között szerepel információink szerint, hogy a Bajnai-bagázs visító, tüntetésre csalogató malacát általános emblémaállattá, kabalafigurává léptetnék elő. Deklarálnák, hogy az európai úton akarnak haladni – az afro-európai úton. A rasszizmusellenes békeharc jegyében pedig egy új jelmondat égisze alatt indítanák a kormányzást: „Van kiút – Bissau-Guineába!” Ez volna az álom szocialista luxuskivitelben.

Megyeri Dávid - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>