Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
ca34ca167a513277682b1f0ab403222c.gif

Éles kritika balról - "Az MSZP két évtizede lop"

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A szombati MSZP-kongresszus "egy centivel sem vitte előre Magyarországot", a fiatalok összeálltak az idősebbekkel, a rendszerváltás politikai és gazdasági tolvajaival, hogy a következő fél év alatt még ellopják, ami az országból megmaradt - mondta Thürmer Gyula.

A pártelnök a politikai nagygyűlés több száz résztvevője előtti beszédében azt mondta:" Az MSZP két évtizede lop, azt folytatja most is, az országra pedig ki lehet írni: "eladva". Az országot a rendszerváltók a Horthy-korszakhoz hasonlóan megint hárommillió koldus országává tették, ma Magyarországon egymillió ember jól él, s azért élhet jól, mert kilenc millió rosszul él - fogalmazott.

A Magyar Kommunista Párt azonban küzd azért, hogy ne adják el a MÁV-ot, ne kerüljenek magánkézbe a történelmi kastélyok, és ne kerüljön idegen kézbe a magyar termőföld - folytatta.
 
 
 

Thürmer Gyula meglátása szerint azért, hogy "a munkást, a parasztot, a dolgozót kivágták a parlamentből", felelősek az egykori állampárt, az MSZMP akkori vezetői, akik "alkotmányos többpártrendszert hirdettek (...), átmenetről prédikáltak (...), közben vitték a vállalati vagyont, a szövetkezetek színe-javát". Ugyanígy felelősnek nevezte meg az akkori Szovjetunió vezetését, a külföldi tőkéseket, az egykori ellenzékieket és magát az MSZMP-tagságot is. Utóbbit azért, mert "mások parancsára vártunk, amikor nekünk kellett volna cselekedni".

Rámutatott: elleneznek és elítélnek minden fajta faji megkülönböztetést, ők a "nyomort, a munkanélküliséget, a kiszolgáltatottságot" akarják megszüntetni, amelynek - fűzte hozzá - a kapitalizmus az okozója, csakúgy, mint zsidóellenességnek és a cigánygyűlöletnek. Véleménye szerint "nem segélyt kell adni a cigányoknak, hanem munkát, munkahelyet és iskolát".

Arról is beszélt, hogy pártjuk "húsz esztendeje eltemette Kádár Jánost, a XX. századi szocializmus megtestesítőjét és jelképét, de nem temette el a szocializmust". Egy XXI. századi szocializmust szeretnének megvalósítani, ahol Magyarországon döntik el az ország sorsát, nem Washingtonban, Brüsszelben, Moszkvában vagy Pekingben - hangsúlyozta.
 


Thürmer Gyula kifejezésre juttatta: a következő parlamenti választáson az MSZP bukásával a munkások nem veszítenek, de a Fidesz győzelmével sem nyernek. A Bajnai-kormány mostani, a válságot kezelni szándékozó szja-változtatása a szegényeknek rossz, az áfa-emelés, a benzinár-emelés, az infláció pedig a kisemberek pénztárcáját sújtja - tette hozzá.
 
gondola.hu/mti

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Jobbegyenes (2778) Heti lámpás (310) Politika (1582) Mondom a magamét (7501) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Tereb (146) Kultúra (6) Sport (729) Történelem (17) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Gazdaság (702) Belföld (10) Autómánia (61) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>