Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
66f6bc382c9acedab6ec45e17dd0c2ae.jpg

Él majd, mint Simon Hevesen!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bizony meglehet, hogy Simon Gábor volt szoci-alelnök szabadon, gazdagon, úgy százmillióval a zsebében sétál majd ki valamelyik bíróság díszes kapuján.

A nyomozati hatóságok csődöt mondtak. Nem találták meg a bécsi bankszámlán parkoltatott 240 millió forint eredetét, illetve a vádemelés előtt (ami még csak most következik) beszopták a brét, mert addig tötyörésztek, hogy Simon Gabesz közben valahogyan csak befizette a 128 millió forint adóhátralékot (amely a számlán lévő pénz után volt kötelező tétel). És ez – a magyar jogrend szerint – elégséges ok arra, hogy megússza a botrányos ügyet.

És hogy nem volt benne az egykori vagyonnyilatkozatában sem ez az összeg? Átlagos kedd politikuséknál – Simon pedig már nem képviselő. Ráadásul mivel semmit nem vallott (köpött) a pénz eredtéről, így annak esetlegesen illegális forrása sem került napvilágra. Legális nem nagyon lehet, tekintve pedagógus volt, mielőtt a MSZP képviselőnek állt volna.

Tehát Simon Gábor, ha az Isten (a bíróság) is úgy akarja, gazadag és szabad lehet néhány hónap múlva. Legalábbis a kiszivárgott (kiszivárogtatott) infók alapján. De ezt akár tényként is kezelhetjük, mert ugye a Napigazdaság általában ]]>„igen jól informált”]]> és többnyire az előzetes kormányzati kármentés feladatát látják el.

És persze a másik ügy is zsákutcába torkollott. Gabriel Derdak sem lett meg. Emlékeznek még erre egyáltalán? Ő volt az a titokzatos, vélhetően hamisított bissau-guineai útlevéllel rendelkező „alak”, aki a Magnet Bankba betett 75 millió forintot. A fotók és az iratok alapján még néhány hónapja mindenki azt gyanította, hogy Gabriel Derdak Simon alteregója. (Simon anyja Derdak Erzsébet egyébként…) De mivel Gabriel Derdak „nem jelentkezett” a pénzért (miért is tette volna, ha tényleg Simon az?), így az ott is maradt szépen – mindenki és a bank nagy örömére. A Magnet Bank belső vizsgálata pedig – mily meglepő – nem vezetett sehová.

Maradunk tehát egy következmények nélküli ország lakói. A ballerek meg tovább maszatolnak, a jobbos szavazóknak pedig ismét egy jó nagy békát kell majd lenyelniük. Nemhogy a Gyuriferi és Bajnai kormányok alatt történteket nem sikerült „elszámoltatni”, de egy 2010 utáni sima gazdasági bűncselekmény is büntetlen maradhatott.

Apropó: Marci a Hevesen egy hírhedt betyár volt, még a 19. század elején. Munkálkodásával megelőzte a szakma legismertebb képviselőjét Rózsa Sándor is, hisz Zöld Marci Heves megyében fosztogatta az urakat, igen korán, már 1814-től. De szegényt elég hamar elfogták és 1816-ban felakasztották. Mindenesetre egy mondás máig őrzi nevét. Habár a párhuzam Simon Gábor esetében nem nagyon állja meg a helyét, hisz őt se bitófára nem fogják juttatni, se népi mondás sem keletkezik majd nevéből, de azért jó eljátszani e gondolattal! (Persze, mint a halálbüntetést elutasító humanista, az utóbbira gondoltam!)

A törvénytelenül, ismeretlen forrásból származó bécsi bankszámlán parkoltatott, sokáig adózatlan és be nem vallott 240 millió forint egyébként vélhetően nem Simon saját kétkezi munkájából származik. Egyes parlamenti pletykák szerint a szocik fekete-kampánypénze volt, amit Simonra bíztak, hogy majd időben elő tudja venni. Mindenesetre, ha igaz ez az elmélet, akkor valószínűleg Simon azért nem vallott a zsé eredetéről, mert tudta, hogy ha leadózik utána és nem köp be senkit sem, akkor a maradék száz milkóval szabadon távozhat. Akár egyfajta fizetségként, a hallgatásáért.

A gyanúnkat pedig tovább erősítheti Gyuriferi egykori igazságbeszéde is. És most nem az őszödire gondolunk, hanem egy budapestire! Még 2013 őszén egy sajáton ezt mondta: „Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk”

Hát tényleg nem tudjuk…

]]>www.tutiblog.com]]> - Boris Vian

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Politika (1582) Egészség (50) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7546) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gazdaság (705) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2788) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Belföld (10) Történelem (18) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>