Ma 2024 augusztus 01. Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.
Újabb perről prédikál

Újabb perről prédikál

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Iványinak meggyőződése, azért gatyásodtak le, mert az Orbán-kormány megfosztotta a közösséget egyházi rangjától.

Az adóhatóság inkasszózta a Magyar Evangéliumi Testvérközösség számláit, miután a felekezet nem fizette be az alkalmazottak egy része után a közterheket, sőt a közüzemi díjakat sem. A Hírklikknek nyilatkozó Iványi Gábor alapító lelkész ezt azzal magyarázta: inkább bért adtak kevéske pénzükből a dolgozóiknak, akik kitartottak mellettük. Mindenesetre ezek után Strasbourgban újabb pert indítanak az állam ellen. (A korábbiról szép emlékeik vannak: 935 milliós kártérítést ítélt a javukra az Emberi Jogok Európai Bírósága – a magyar adófizetők pénzéből, persze.) Iványinak meggyőződése, azért gatyásodtak le, mert az Orbán-kormány megfosztotta a közösséget egyházi rangjától és az ezzel járó forrásoktól, miután nem voltak hajlandók a hatalom szekerét tolni.
Legalábbis a volt SZDSZ-es Iványi így látja… 

Ami tény: a 2011-es egyházügyi törvény több száz bizniszszektát törölt, ugyanis legtöbbjük a jól jövedelmező kuruzsláson, távgyógyításon és a hívőhülyítésen kívül mással nem nagyon foglalkozott.

Ennek keretében fonnyadt szimpla egyesületté a háborgó lelkész Magyar Evangéliumi Testvérközössége is. Persze nem kell különösebben aggódni Iványiékért. 2009 és 2016 között például több mint félmilliárd forintnyi uniós támogatást kaptak. (Miközben pénzügyi beszámolóikat rendre „elfelejtették” közzétenni.) Lelkészünk egyébiránt Soros György ájult híve; néhány éve azzal állt elő, adjanak végre Gyuri bácsinak Nobel-békedíjat, merthogy „rengeteget tett a világ békés, demokratikus átalakításáért”. (Huh!)
Most meg azt javasolja – lelkipásztorként – a kormányzatnak, hogy térjen meg. Politikusként meg azt, hogy távozzanak a hatalomból. Ámen!

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (713) Belföld (11) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Kultúra (9) Heti lámpás (323) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Tv fotel (65) Történelem (18) Flag gondolja (36) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2826) Sport (729) Életmód (1) Egészség (50) Mondom a magamét (7748)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>