Ma 2022 január 27. Angelika napja van. Holnap Károly, Karola napja lesz.
Kövér az uniós hitelpórázról: A haza nem eladó!

Kövér az uniós hitelpórázról: A haza nem eladó!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hatalmas botrányt kavartak a Házelnök szavai!

Az Országgyűlés keddi, az uniós hiteldiktátum elutasításáról döntő rendkívüli ülésén felszólalt Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki azt mondta, hogy a haza nem eladó, nem lehet “önként felcsatolni a nyakörvet, melyen a lánc végét olyanok fogják, akiknek feltett szándékuk a közép- és kelet-európai kisállamok újbóli gyarmati alávetése”. A parlamentben EP-képviselőként felszólalt Dobrev Klára is, aki szűzbeszédében hihetetlen kirohanást végzett, amelyben Brüsszelhez dörgölőzött és szidta a szuverén nemzetállamokat. Dobrevet végül Kocsis Máté szembesítette avval, hogy Magyarország általa citált elnyomásáért és kifosztásáért éppen az Ő nagyapja, anyja és férje a felelős. Erről a videó ]]>ITT nézhető meg]]>.

Kövér László azt állította, hogy az Országgyűlés nem fog semmilyen, az Európai Unió helyreállítási csomagjához kötött politikai feltételt elfogadni. Kiemelte: ha az uniós tagállamok közösen veszik fel a hitelt, a feltételekről is közösen kell dönteniük. 

Erre a hitelre Magyarországnak nem lenne szüksége, de a déli tagállamok iránti szolidaritásból és az EU működőképességének megőrzése érdekében egyszeri, a rendkívüli helyzet által kikényszerített kivételes eszközként hajlandó hozzájárulni

– mondta Kövér László, aki azzal folytatta, hogy csak akkor, ha mindez kizárólag az EU bajba jutott gazdaságainak stabilizálását és az egész gazdasági közösség versenyképesebbé tételének megalapozását, nem pedig a IV. Német-Római Szent Birodalom létrehozatalának előmozdítását szolgálja. Az Országgyűlés elnöke azt mondta, hogy a járvány okozta gazdasági krízis jóval enyhébbnek ígérkezik Közép-Európában, mint az EU régebbi, jellemzően déli tagállamaiban.

A Nemzetközi Valutaalap szerint a járvány következményeként az EU idei gazdasági visszaesése eléri a 7,1 százalékot, a déli tagállamoké pedig a 8-10 százalékot, ezzel szemben Magyarországon – amelyet az IMF a gazdaságilag legstabilabb vizsgált országnak tart – ezt csak 3,1 százalékra valószínűsíti

– mutatott rá, majd azzal folytatta, hogy a magyar kormány a gazdasági visszaesés mérséklése és a munkahelyek védelme érdekében időben és jó döntéseket hozott, ezért Magyarország – pénzügyeinek, államháztartásának rendbetétele, a gazdaság növekedési tartalékainak mozgásba hozása és a családok megerősítése után – önerőből is képes kilábalni a jelenlegi gazdasági nehézségekből, nincs szüksége semmilyen uniós mentőövre, és a válságkezelés tervezett európai uniós megoldásával nem is ért egyet.

Az EU Bizottsága kidolgozott egy helyreállítási tervet, amely nem veszi figyelembe sem az országok egy főre jutó nemzeti össztermékének mértékét, sem az országok méretét, sem az országok gazdasági problémáinak különbözőségét, így az igazságtalan, a gazdagabb országokat előnyben részesíti a szegényebbekhez képest, a gazdaságaikat okos és figyelmezett politikával rendbe tevő országokat bünteti, míg a fegyelmezetlen költségvetési politikával magukat adósságba verő országokat jutalmazza. Emellett ismét a brüsszeli bürokrácia egójáról szól: ők már megint jobban akarják tudni, mi a jó megoldás, mint a kormányok

– fogalmazott, majd azt állította, hogy mindezt meg kívánják fejelni a jogállamisági kondicionalitással, azaz egy homályos, definiálatlan eljárásrend keretében a pénzek kifizetését össze akarják kötni az EU globalista, bevándorláspárti, nemzet-, hagyomány- és családellenes, egyre agresszívebb és egyre destruktívabb elitje által megfogalmazott politikai kívánalmaknak való megfelelés kötelezettségével.

A Haza nem eladó, ezért nem lehet önként felcsatolni a nyakörvet, melyen a lánc végét olyanok fogják, akiknek feltett szándékuk a közép- és kelet-európai kisállamok újbóli gyarmati alávetése. Magyarország már 15 éve az EU egyenjogú és egyenrangú tagja, és eddig még minden uniós döntéshez lojálisan viszonyultunk, megvédtük az EU külső határait és az uniós forrásokkal igyekeztünk úgy sáfárkodni, hogy mindenki jól járjon általa: mi is, akik kapjuk, s azok is, akik befizetik

– közölte.

Dobrev Klára szerint Orbán zsarolja az uniót és hiányzik belőle a bátorság

A DK nevében Dobrev Klára kapott szót, aki azt mondta, hogy a DK nem fog részt venni a szavazásban, majd arról beszélt, hogy a nemzeti érdek számára az európai út. Állítása szerint Európa sokat háborúzott, a romokon alakult ki az az európai gondolat, amit mi most védünk. 

70 éve azt értették meg, hogy a nemzeti nacionalista önzés helyett párbeszédre van szükség

–közölte, majd azzal folytatta, hogy a DK az Európai Egyesült Államokban hisz.

Orbán Viktorról elmondta, hogy a miniszterelnök szét akarja cincálni az “erős és összetartó” Európát, ezért zsarolja.

Sajnos Európát nem nehéz zsarolni. A vezetői nem akarnak háborúzni, minden vitát kenyértörésre vinni. Ez a zsaroló csalóknak sajnos nagy teret enged. Orbánt nem érdekli, hogy nem kell bátorság fegyvert szegezni egy olyan emberre, aki nem akar harcolni. Bátorság a vitához kell. Ez a bátorság hiányzik Orbánból

– fogalmazott Dobrev Klára, aki szerint Európa népe megtanulta, hogy a zsarnokok legyőzik a jogállamot, aztán agresszorok lesznek. A végén Dobrev ellőtte az ellenzék kedvenc szólamát, miszerint “Magyarországon nincs jogállam”. A teljes beszéd a DK fb-oldalán ]]>nézhető vissza]]>.

Kocsis Máté válaszul leforrázta a gyalázatos múltú Dobrevet

Kocsis Máté és Hollik István reagált a DK-s politikus kijelentéseire: utóbbi szerint míg Gyurcsány Ferenc felesége a párbeszédre sürgetett, kiviharzott az ülésről beszéde után. Felemlegették, hogy pont a kommunizmus és a kommunista nem vész el, csak átalakul, hiszen meg kell emlékezni arra, hogy Gyurcsányék a kommunisták által a zsidóktól elkobzott villában laknak. Erről szóló videónkat ]]>ITT]]> tekinthetik meg.

Bokor Gábor -]]> www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (256) Irodalmi kávéház (509) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Életmód (1) Belföld (6) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2205) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1464) Politika (1579) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5844) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (664) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Tereb (140) Történelem (14) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>