Ma 2024 július 29. Márta, Flóra napja van. Holnap Judit, Xénia napja lesz.
Gyurcsány buktája

Gyurcsány buktája

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A hazai baloldali luftballon egyik érdekes kérdése: vajon Gyurcsány Ferenc felismeri-e, hogy megbukott, vagy még mindig azzal hitegeti magát, hogy ő a vezérürü.

A hazai baloldali luftballon egyik érdekes kérdése: vajon Gyurcsány Ferenc felismeri-e, hogy megbukott, vagy még mindig azzal hitegeti magát, hogy ő a vezérürü és változatlanul körülötte forog a világ az ellenzéki Futrinka utcában. Szokása szerint arról is értekezik mostanság, hogy önvizsgálatot kell tartaniuk. Természetesen nem saját magára gondolt itt sem, hanem a maradék ellenzékre, hisz ő lehet olyan nagylelkű, hogy még magában is keressen hibákat, ám úgysem fog találni. Hacsak arra a következtetésre nem jut a zsinórban elszenvedett sokadik választási veresége után is, hogy egy hibát mégis elkövetett: a jóhiszeműségtől csöpögve túlzottan bíztak arra érdemtelenekben. Önvizsgálatot tehát nem nekik, hanem a komplett baloldalnak kell tartania, amely egyre inkább fogyatkozó és rogyadozó létszámban áll rendelkezésre a szavazói bázist illetően.

Arra a karmesterre hasonlít az Altus és a bukták ura, aki nem veszi észre, hogy a zenekari árokban egyre kevesebb a zenész, aki az ő hadonászását követi. Olyasmiket is mondott ugyanis egy interjúban, hogy bár a Tisza Párt szavazóival vitája van, nem zárja ki, hogy ha együttműködnek majd az ellenzéki pártok, 2026-ban annak vezetőjét, Magyar Pétert támogassa. Hol él ez az ember? Hisz nem az a kérdés, hogy ő támogatja-e majd az erőszakosságban, hazudozásban még rajta is túltenni igyekvő Tisza párti brancsot, hanem az: ezek az új ifjútörökök, új gátlástalanok akarják-e majd a vele való együttműködést. 

Nem tudni, feltűnt-e a többszörösen bukott politikusnak, hogy a fővárosban kenterbe verte őket a Tisza Pártnak nevezett új kefeügynök-formáció? Úgy eltángálták őket, mint a kétfenekű dobot, és októbertől megszűntnek nyilvánítható a budapesti Gyurcsány-koalíció. Karácsony Gergely szövetséges bábjuk maradt ugyan vérrel-verítékkel a főpolgármester, de az arroganciában, törvénytiprásban még őket is lepipáló, pártnak álcázott bagázs tíz képviselőjének a voksai nélkül semmire sem mehetnek. Jellemző a DK-vezér tekintélytöppedésére, hogy az addig minden szavukat leső – és a baloldal fővárosi esélyeit trehányságával, nagyképűsködésével eljátszó – Karácsony odáig szemtelenedett, hogy arról beszéljen: ártott neki, hogy egy plakáton szerepelt Dobrev Klárával. Mondta ezt úgy, hogy a DK szavazói nélkül semmi esélye nem lett volna még erre az éppenhogy győzelemre sem.

Továbbá mire föl dirigálhatna a DK-elnök a baloldal új messiásának az európai parlamenti eredmények alapján? Tudjuk, hogy hadilábon áll a számtannal, de nézzen már rá az EP honlapjára: nekik csupán két mandátum jutott, míg a konkurens balos szektának, a Tiszának három és félszer annyi – vagyis hét.

A Gyurcsány-klánnak tehát fel kell készülnie a jövőben a másodhegedűs szerepre. Bele kell törődniük, hogy a tengerentúlról manipuláló gazdák ejtették őket az Orbán-kormány megbuktatásának krónikus elmaradása miatt, és egy még náluk is gátlástalanabb figurát szemeltek ki a helytartói posztra. Az új, illetve nagyon is régi műsorhoz új férfi kellett. Az a tréfás, hogy Fletó más szempontból saját magát buktatta meg. Annyira radikalizálta begőzöltetett szavazóinak csapatát, hogy amikor egy még szélsőségesebb figura feltűnt, átpártoltak hozzá. Nyilvánvaló: újrahasznosított DK-szavazók alkotják a Tisza Párt rajongói táborának jelentékeny részét. Nem tudni, milyen buktával lehetne stílszerűen kedveskedni Gyurcsányéknak a sok zakó után, hisz a szegfűs már nem aktuális. A 2006-os tömegveretés, kormányzati terror emlékére a gumilövedékes bukta lehetne a legautentikusabb. Kár volt az árnyékkormányukat feloszlatniuk, hisz igazán most lettek árnyékai önmaguknak.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Purger Tamás)

Megyeri Dávid - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2826) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Flag gondolja (36) Egészség (50) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Történelem (18) Vetítő (30) Belföld (11) Politika (1582) Szépségápolás (15) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Mozaik (83) Mondom a magamét (7741) Gazdaság (713) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Autómánia (61) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>