Ma 2020 július 08. Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.
Kovács Zoltán zseniálisan tette helyre a korábbi amerikai nagykövetet

Kovács Zoltán zseniálisan tette helyre a korábbi amerikai nagykövetet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Csak ebből értenek! Köszönjük!

Az Egyesült Államok számíthat Magyarországra a közös értékeikért folytatott küzdelemben – írta a Newsmax amerikai híroldalon kedden megjelent cikkében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán arra reagált, hogy Nancy Goodman Brinker korábbi budapesti amerikai nagykövet ugyanezen a honlapon előzőleg „egykori szövetségesként” és „kétes hírűvé” vált államként jellemezte Magyarországot egy véleménycikkében.

Egykori? – kérdezte az államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra is szilárd tagja a NATO-nak, és belefogott a kommunista rezsim bukása óta eltelt 29 év legnagyobb katonai fejlesztési programjába. Magyarország fokozatosan növeli védelmi kiadásait, és ahogy Orbán Viktor miniszterelnök ígérte, (e téren) „2024-re többé-kevésbé elérjük a GDP két százalékát” – írta.

Magyarország ezzel azon mindössze öt NATO-tagország közé kerül majd, amely teljesíti a kétszázalékos vállalást. Magyarország vezeti éppen most a Balti Légfelügyeleti Missziót, amely Észtország, Lettország és Litvánia légterét védelmezi – tette hozzá.

Az államtitkár felidézte, hogy Orbán Viktor az amerikai függetlenségi nap alkalmából Budapesten tartott ünnepségen arról biztosította hallgatóságát, hogy számolhatnak Magyarországgal a közös értékekért vívott küzdelemben, „akár a tárgyalóteremben, akár a csatamezőn”.

Kovács Zoltán írásában emlékeztetett arra, hogy Magyarország aláírta az Egyesült Államokkal a védelmi együttműködési megállapodást, és Nancy Goodman Brinker állításával ellentétben az Országgyűlés ezt júliusban ratifikálta is.

Az államtitkár megjegyezte: Ukrajna együttműködése a NATO-val nem Magyarország miatt szenved károkat, ahogy a volt amerikai nagykövet állítja, hanem a saját törvényei miatt, amelyek megsértik a nemzeti kisebbségek jogait. „Nem fogunk mentegetőzni azért, hogy előtérbe helyezzük a Magyarországon kívül élő magyar kisebbség jogait, és számon kérjük Ukrajnán azt, hogy eleget tegyen a kötelezettségvállalásainak” – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter februári (budapesti) látogatása során azt mondta, hogy az Egyesült Államok hajlamos volt elfeledkezni Közép-Európáról, és magára hagyta a térséget. A Trump-kormányzat alatt ez változóban van, és örülünk, hogy az Egyesült Államok visszatér, nem csak mint fontos stratégiai szövetséges, hanem mint az Európán kívüli legnagyobb követlen befektetői forrásunk – írta Kovács Zoltán a reagálásában.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Vetítő (37) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4640) Egészség (50) Tereb (140) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozi világ (440) Heti lámpás (241) Életmód (1) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (489) Autómánia (61) Jobbegyenes (1793) Belföld (5) Tv fotel (65) Nagyvilág (1450) Gazdaság (652) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>