Ma 2022 május 22. Júlia, Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.
Vadainál a sport is gyűlöletet gerjeszt

Vadainál a sport is gyűlöletet gerjeszt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ez jól megkapta Ágika!

Vajon kire gondolhat Vadai Ágnes, a DK napról napra mélyülő gyűlölettengerében, ha szembejön vele Jonathan Swift találó mondása? Ez: „Amikor megjelenik a Földön egy intelligens ember, őt arról lehet felismerni, hogy az összes hülye ellene szövetkezik.” Vajon gondol-e például saját magára, aki a többi sorstársával együtt Orbán Viktor ellen acsarkodik?

Merthogy az ellene szövetkező ostobák hosszú sorát – akár egyenként is – meg lehetne nevezni. Vadai Ágnest a lista élén kétségtelenül előkelő hely illetné meg. Itt van például a legújabb gyöngyszeme, amely írásos kérdés formájában található a parlamentnek benyújtott iratok között. A címzett – ki más? – Orbán Viktor miniszterelnök.

A kérdés pedig így hangzik: „Sikeres országnak tekintik az elnyomó hatalmakat?” Vadai a téma részletezésekor „miniszter úrként” szólította meg Kövér László házelnököt. De a DK-soknál nyilván ez az intelligencia minimuma, ezért szövetkeznek folyamatosan az összes hülyével Orbán ellen.

A formai apróságokon átlépve jutunk el azonban a leg­riasztóbb sötétségbe. A Kormány.hu portálon megjelent Az a nemzet lesz sikeres, amelyik a sportot stratégiai ágazatnak tekinti című cikk, amire Vadai így reagált:

„Kérdezem Önt: 1. Ön szerint sikeres volt-e a náci Németország, amely a sportot stratégiai ágazatnak tekintette? 2. Ön szerint sikeres volt-e a kommunista Szovjetunió, amely a sportot stratégiai ágazatnak tekintette?”

Ugye, hogy Swift mester mennyire a lényeget kapta el frappáns mondásában?
Még mielőtt szétszálaznánk Vadai provokációját, idézzük fel egy volt sportminiszter, bizonyos Gyurcsány Ferenc idevágó megállapítását, aki hivatalba lépése után átvilágíttatta tárcáját!

Elsőként azt a következtetést vonta le, hogy gyenge a sportminisztériumban a stratégiai szemlélet. Halkan kérdezem, kedves Ágnes, a sport stratégiai jellegét hiányoló Gyurcsány Ferenc melyik tömeggyilkosnak akart sportminiszterként megfelelni? Hitlernek, netán Sztálinnak?

Gyurcsány miniszterré válása idején, 2003-ban Vadai már parlamenti képviselő volt, de nem emlékszem rá, hogy megfogalmazott volna hasonló tartalmú kérdést az éppen hivatalba lépő sportminiszter számára.

Ezek szerint az emberi test- és lélekformálás elválaszthatatlan, ősi értékének gyakorlására való ösztönzés csak akkor bűnös, elítélendő törekvés, ha azt Orbán Viktor teszi? Mit akart mérhetetlenül bornírt, rosszindulatú kérdéseivel üzenni a társadalomnak és a gyerekeinknek? Azt, hogy még véletlenül se sportoljanak, mert aki a „Citius, altius, fortius!” olimpiai jelszavát vallja, az megbélyegzett ember lesz? Pusztán azért, mert Orbán Viktor úgy akar sikeres nemzetet építeni, hogy a kormányzati munka közben a sportra is straté­giai ágazatként tekint.

Miközben minden alap nélkül, pusztán gyűlöletből a náci Németországhoz és a kommunista Szovjetunióhoz hasonlítja hazánkat, aközben a szerencsére egyre nagyobb számban sportoló felnőttek és a gyerekek is megkaphatják Vadai hitlerista, sztálinista bélyegét? Kérdéseiből az csendül ki, hogy neki fontosabb olyan áron is igaztalanul gyalázni Orbán Viktort, hogy ezzel akár több ezer magyar embert – gyerekeket, felnőtteket visszatarthat – a rendszeres sportolástól, az egészségmegőrző életmód kialakításától.

Kérdéseiből az is kiérződik, hogy Vadai azt se bánja, ha megfosztja a társadalmat azoktól a sportélményektől, közös örömöktől, amelyeket az olimpiák, a világbajnokságok, a hál’ istennek mind gyakrabban hazánkban is megrendezett világversenyek nagyszerű magyar sikerei jelentenek.

Elég utalni itt Hosszú Katinka aranyesőire, a legutóbbi foci Európa-bajnokság nagyszerű pillanataira vagy a két évvel ezelőtti úszó-világbajnokságra, illetve az akkor frissen elkészült és szintén világsikert aratott Duna Aréna épületére.

Vadai a megbélyegző kérdéseivel megfosztaná a magyarokat attól, hogy közösen örüljenek valami nagyszerű teljesítménynek, amivel határon innen és túl erősödhet az összetartozás érzése, vele együtt a DK által annyira gyűlölt és évtizedeken át földbe döngölt nemzeti öntudat erősödése. Mindezt csak azért, hogy a mindenáron megszerezni óhajtott hatalmat akár ilyen aljas, lázító módszerekkel is megkaparinthassák végre?

Ezzel szemben több millió ember örömmel támogatja Orbán Viktort a szabad Magyarország további kormányzásában. Hárommillió ember pedig nem tévedhet. Az intelligenst főleg nem keveri össze az ostobával.

Horváth K. József

A szerző újságíró

]]>http://​www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6066) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (259) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Történelem (14) Mozaik (83) Gazdaság (664) Életmód (1) Sport (729) Autómánia (61) Jobbegyenes (2309) Belföld (6) Kultúra (6) Nagyvilág (1465) Politika (1581) Mozi világ (440) Tereb (141) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>