Ma 2024 július 29. Márta, Flóra napja van. Holnap Judit, Xénia napja lesz.
Soros György utolsó nagy dobására készül

Soros György utolsó nagy dobására készül

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vérszemet kapott Georgi bácsi! Nem hagyjuk!

Soros György pénzügyi magánalapja (Soros Fund Management – SFM) évről évre nagyobb kitettséget szerez média- és kommunikációs vállalatokban. A közel 90 éves pénzügyi spekulánsnak valószínűleg az utolsó nagy dobása, hogy az általa hirdetett káros gondolatokkal a lehető legszélesebb közönséget megfertőzze szerte a világban – írja a Tűzfalcsoport.

A New York-i székhelyű SFM-et Soros György még 1969-ben alapította, és azóta is mindvégig az ő irányítása alatt dollármilliárdokat keresett. A pénzügyi spekuláció mellett számos politikai akciója volt, közülük is a leghíresebb az angol font elleni támadás 1992-ben, amin egymilliárd dollárt keresett. Azóta hívják többek között a férfinak, aki megtörte az angol nemzeti bankot. Hasonlóval próbálkozott Magyarországon 2008-ban is, amikor az OTP részvényét támadta, ami óriási esést okozott mind a bankpapír piacán, mint a magyar tőzsdén. Soros különböző közvetlen pénzügyi és politikai támadásairól regényt lehetne írni, de az elmúlt években egy még alattomosabb cselhez folyamodott, és immár közvetve próbálja befolyásolni a világot.

2011 több okból is mérföldkő Soros pénzügyi spekulációs történetében, mivel az egyre szigorodó törvények miatt azt a döntést hozta, hogy családi vállalkozássá alakítja az SFM-et. Érdemes tudni, hogy ezt megelőzően az SFM-hez hasonló pénzügyi alapok kvázi ellenőrizetlenül és mindenféle átláthatósági követelmények nélkül kereskedhettek. Jobban szemügyre véve az alap teljesítményét, érdekes tényre lehetünk figyelmesek. Soros, miután elbúcsúzott a befektetőktől, jelentős összegeket kezdett invesztálni a média- és kommunikációs szektorba.

Valószínűleg a pénzügyi sikerein felbátorodva, és mivel a demokrata Hillary Clinton (akit köztudottan pénzügyileg is jelentősen támogatott) elvesztette a választást, 2016-tól kezdődően az alap vagyonelemeit még inkább a kommunikációs szektorra koncentrálta.

Mint minden izgalmas történet, Soros ügyeskedései is több szálon folytatódtak. 2018-ban filantróppá vedlik és az SFM 18 milliárdos vagyonát a Nyílt Társadalom Alapítványoknak adja. Egyrészt ez jelentős adómegtakarítást jelent a hozzá hasonlóan cselekedő milliárdosoknak, megtartva közben a teljes hatalmat a vagyon felett. Másrészt így olyan „nemes célok” mögé tud bújni, mint az információs és digitális jogok vagy a független újságírás pártolása.

Úgy tűnik, Soros vérszemet kapott, és 2016-tól kezdve többfrontos támadást vezényel. Immár nemcsak pénzügyi spekulációval támadja a számára nem megfelelő kormányokat az USA-tól Magyarországig, illetve nem elég számára, hogy isszák szavait Brüsszelben a Soros-bérencek. Eldöntötte, hogy valószínűleg utolsó nagy háborújaként kihasználja a digitalizációt és beférkőzik a magánéletünkbe is. Fontos mindenkinek megértenie, ha eddig nem lett volna világos, hogy Soros és társai veszélyes játékot játszanak. Tegyünk meg mindent, hogy megállítsuk az ő és csatlósai ármánykodásait.

A teljes írást ]]>IDE]]> kattintva tekinthetik meg.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Vetítő (30) Autómánia (61) Egészség (50) Kultúra (9) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Tereb (146) Mondom a magamét (7741) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2826) Heti lámpás (322) Politika (1582) Flag gondolja (36) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>