Ma 2024 augusztus 08. László napja van. Holnap Emőd napja lesz.
Megint Orbán Viktor ellen uszít a luxemburgi külügyminiszter

Megint Orbán Viktor ellen uszít a luxemburgi külügyminiszter

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Csak, hogy érezzük azt a brutális ellenszelet, amelyben Orbán Viktor hatalmas sikert tudott elérni!

Miközben Brüsszelben már negyedik napja, fáradhatatlanul tárgyalnak az állam- – és kormányfők, Jean Asselborn úgy érezte, hogy megint bíráskodnia kell.

(FIGYELEM EZ MÉG EGY HÉTFŐI CIKK - csak, hogy érezzük azt a brutális ellenszelet, amelyben Orbán Viktor hatalmas sikert tudott elérni!)

A luxemburgi külügyminiszter ezúttal a jelenleg is zajló EU-csúcs margóján bírálta hazánkat. Jean Asselborn a német közszolgálati rádiónak frissen ]]>nyilatkozva]]> azt találta mondani: hajmeresztő, hogy az EU-ban vita folyik a jogállamiságról, egyenesen „európaiatlan”, hogy ezekről a kérdésekről beszélni kell. Magát meg nem hazudtolva Asselborn sokadszorra azt is kijelentette: Orbán Viktor és a hozzá hasonló vezetők jelentik a veszélyt az Európai Unió jövőjére nézve.

A riporter azon felvetésére, hogy mit üzenne a Brüsszelben tárgyaló kollégáinak, hogyan is kellene Orbán Viktorral „bánni”, a luxemburgi külügyér úgy felelt: „Most vagy soha! Orbán orra alá kell dörgölni a jogállamiság ügyét.”

Mint mondta, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovéniában, valamint Németországban és Luxemburgban sem lehet mindenható a kormány. – Orbán tíz éve már, hogy hatalmon van. Nem jöhet még tíz olyan év, amely során a demokráciát és a jogállamiságot aláássák Európában – mondta.

Jean Asselborn a beszélgetésben a változatosság kedvéért a takarékos négyeknek is odaszólt: szerinte azáltal, hogy azok megkérdőjelezik a német–francia-tandem erejét, a működőképes Európát felépítő országokat vegzálják. „A nap végén mindegy is, hogy ötszáz vagy 390 milliárd a csomagban lévő támogatások összege. A lényeg, hogy a takarékos országok az egész vitát ellehetetlenítik.”

A Magyar Nemzet is számos alkalommal cikkezett már arról, hogy a miniállam külügyminisztere sportot űz Magyarország kritizálásából. Áprilisban szokatlanul messzire ]]>ment]]>, amikor kilátásba helyezte, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény miatt Budapestet ki kellene zárni az európai uniós döntésekből. Mint utólag kiderült, Asselborn aggályai megint csak alaptalanok voltak.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Tereb (146) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (323) Életmód (1) Gazdaság (713) Kultúra (9) Történelem (18) Gasztronómia (539) Sport (729) Autómánia (61) Egészség (50) Jobbegyenes (2833) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7758)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>