Ma 2024 augusztus 26. Izsó napja van. Holnap Gáspár napja lesz.
halloween-in-paris-1.jpg

Halloween Párizsban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A franciák túlnyomó többségének elege van a felelőtlen bevándorláspolitikából.
A franciák túlnyomó többségének elege van a felelőtlen bevándorláspolitikából - See more at: ]]>http://magyarhirlap.hu/cikk/70325/Halloween_Parizsban#sthash.8Wt0QK2e.dpuf]]>
A franciák túlnyomó többségének elege van a felelőtlen bevándorláspolitikából - See more at: ]]>http://magyarhirlap.hu/cikk/70325/Halloween_Parizsban#sthash.8Wt0QK2e.dpuf]]>

Kedvenc álarcos-jelmezes ünnepük újraértelmezésével kedveskedett Franciaország a Párizsba látogató amerikai turistáknak: maszkos, a Csillagok háborúja filmek rohamosztagosait idéző férfiak mutattak be látványos csatajelenetet a Tatuin bolygó ideszakadt sátrazó buckalakóival. A hagyományos amerikai „Trick or treat!”, azaz csokit követelő „Adsz vagy kapsz!” felszólítás helyett inkább a „Mész vagy kapsz!” francia megfelelőit lehetett hallani. Halloweenre időzítve a hihetetlenül megértő és szolidáris Franciaország rendőrei páratlan hatékonyságú brutalitással verték ki fővárosukból az ott egyre kevésbé ideiglenesen állomásozó migránsokat. Napokkal korábban ugyanezt tették a calais-i, nem csak ragadványnevében dzsungelt idéző táborban.

Pedig Párizs tényleg szereti a migránsokat! A régieket is, akik minden jobb ereszd el a hajam hétvége után fejet hajtanak Párizs fényei előtt, és felgyújtják a külvárosokat. A káros szén-dioxid-kibocsátás ellen tiltakozva pedig szétkapják a főváros gépjárműparkját. S az újakat is, akiknek egy-két szebb gyerekpéldányát maga Anne Hidalgo polgármester asszony is magához ölelte a tévékamerák előtt. A kormányzó szocialista párt politikusa szeptember elején a New York Timesban tett közzé kiáltványt amerikai és londoni kollégájával együtt. Szem nem maradt szárazon. Idézem: „Tudjuk, hogy az olyan politika, ami a sokszínűséget és a befogadást hirdeti, sikeres. Befektetni a bevándorlók integrációjába nemcsak helyes, de okos dolog is.”

Most ugyanez az asszonyka a kormányától követelte, hogy a bevándorlók „nemcsak helyes, de okos” integrációja jegyében verjék ki ezeket a jó büdös francba a városából, természetesen az emberbarátság jegyében, mert „a  migránsok humanitárius, illetve egészségügyi helyzete drámai, helyzetük elviselhetetlen, csakúgy, mint a környék lakóié”.

Sadiq Khan, London szintén szocialista, pakisztáni származású, hívő muzulmán polgármesterének zsenánt lenne ez ügyben leveleznie a francia kormánnyal, megteszi azt elődje, a Brexit-arcból külügyminiszterré avanzsált Boris Johnson. Ő arra szólítja fel Párizst, hogy figyeljen már oda jobban az emberi értékekre, és ne pedig Anglia felé terelje a migránsokat. Jó, néhány gyereket – ha bizonyítják, hogy már van ott dolgos hozzátartozójuk megfelelő pedigrével – befogadnak.

Bill de Blasiónak, New York első emberének most nincs ideje Párizzsal foglalkozni, Halloweenkor Putyin-álarcban amerikai választókat riogat inkább. A migránsokkal egyébként sincs baja, a liberális New Yorkba rendes liberális teheti csak be a lábát, nem nézik a fajtáját.

De vissza Párizsba! Mi ez a hirtelen pálfordulás? Netán Francois Hollande elnököt és a helyi ballib politikai elitet Halloweenre megszállta Jeanne d’Arc szelleme? Aligha.

Mindössze rájöttek arra, hogy a franciák túlnyomó többségének elege van a felelőtlen bevándorláspolitikából. Az idén pedig elnökválasztás lesz, aztán parlamenti és önkormányzati is. Így roppant demokratikusan meghajolnak a választói akarat előtt, és legalább a nagyvárosi lakosok – a potenciális ballib szavazótábor – szeme elől eltüntetik a migránsfalkákat. Ha nem látják őket, nem találkoznak velük, újra elhiszik majd, hogy dübörög a szolidaritási politika. Hogy erről mi lesz a francia vidéki polgár véleménye, akinek háza mellett migránslágereket – bocsánat, befogadóközpontokat, ahova egyetlen párizsi vagy brüsszeli bürokrata sem meri betenni géppisztolykordon nélkül a lábát – telepítenek? Nos, a korlátolt, keményfejű parasztja amúgy sem érti a globalizmust. Francia sajt, meg francia bor kell neki, miközben ott a kitűnő, olcsó, dobozos kaliforniai!

De egy szó, mint száz, éljük túl a választásokat, aztán majd csak lesz valami. Mindezt nemcsak Párizsban, hanem Berlinben is hasonlóképpen gondolják. Angela Merkel pártja jelezte, hogy szigorítani kell az eddigi bevándorláspolitikán. Sőt, már a kancellár jövője sem tabu.

Ígéret parasztvakítás hátán, keménységnek beállított időnyerés: mert az európai határok hatékony védelmének, a migránsok otthontartásának ügyében továbbra is csak aktatologatás zajlik. Párizsban is, Berlinben is, Brüsszelben meg főleg.

Beveszi ezt a francia és a német szavazó? Elég egy újabb halloweeni álarc ahhoz, hogy újra beetessék őket? Jelenleg úgy tűnik, hogy inkább a párizsi rendőrök jelszavát szívlelné meg a többség: Mész vagy kapsz! S ez most nagyon nem a menekültekre vonatkozik…

Máté T. Gyula - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Egészség (50) Szépségápolás (15) Heti lámpás (323) Mondom a magamét (7781) Történelem (18) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Sport (729) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2834) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Gazdaság (714) Politika (1582) Kultúra (9) Vetítő (30) Nézőpont (1) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Mozaik (83) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>