Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
a763bff8e759ea07f7fa6b31fabd0f42.jpg

A teszkógazdaságos fizetésekről

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Már nem csak az orvosok meg a mosogatók rajtolnak el az országból, hanem a szupermarketek alkalmazottai is – igaz, nem az úgynevezett orbanizáció miatt, hanem az alacsony fizetések és a munkakörülmények okán.

A hvg arról ír, hogy rengeteg szabad, betöltetlen munkahely van a boltban, ahová kéthetente egyszer elmész bevásárolni, kb akár saját magad is lepénztárolhatnád a bevásárlókocsi tartalmát, így le lehetne dolgozni a komplett bevásárlást.

 

Bernard Gui

A betöltetlen munkahelyekre lenne is ember, de a pofátlanul akacsony minimálbéres fizu nem jön be a népeknek, aki tud egy kicsit külföldiül, megpattan Osztrákiába vagy máshová. Legalább nem négerekkel kell ubuntuul társalogniuk a vevőknek. Ellenben ha így folytatjuk, nekünk kell majd ubuntuit hallgatni.

Láthatóan annyira nem mászott rá a média a témára, bizonyosan azért, mert ez mégiscsak a szabad piac. Nincsenek hatósági árak, kötelező bértáblák, az Aldi, a Tesco, a Spar meg a Lidl nem a kormányé, még egy Habonyárpádkettőpontnulla sincs a háttérben, akit elő lehetne venni, mint minden baj okozóját. Egyedül az Auchan kapott észbe, ott béremelés volt, persze tagadják, hogy a kivándorlás az oka, a többi cég meg nem válaszolt a hvg-nek.

Na, kérem, ez a szabad piac, nem kell ettől félni.

Amennyiben kell a bevétel a szupermarketeknek, nem akarják, hogy a polcon rohadjon meg a hús, keményedjen meg a kenyér, és hogy belefulladjanak az akváriumba a tápon nevelt, valószínűtlenül rózsaszín húsú lazacok, akkor pár apróságot csak felfognak lassan a kapitalizmus három mondatban összefoglalható lényegéről. A bevételhez meg nem csak vevő meg áru kell, hanem eladó, pénztáros, feltöltő is!

Ezek nélkül lehet iziben robotizálni és önkiszolgálóvá alakítani a teljes boltot, ami a balatoni kisüzletben se működik, párszáz négyzetméteren viszont egész egyszerűen lehetetlen.

Úgyhogy lehet szépen fizetést emelni, nem kell ehhez kormányzati ejnye-bejnye sem.

Akik tanulhatnának az egyszerűen távozó eladójelöltektől, azok a kórházi nővérek és ápolók, akik hiábavaló módon sztrájkkal és önsajnáltatással akarnak fizetésemelést kicsikarni, holott a legjobb ösztönző tényező még az állam esetében is az, ha egyszerűen nincs, aki elvégzi a melót. Ha a nővérkék távoznának külföldre – márpedig többet tudnak, mint az eladók és raktárosok –, akkor szépen az egészségügyben is kénytelen-kelletlen fizetéseket emelnének. Példának okáért, ha a Deák térről a Hősök teréig tüntetők nem haza, hanem Hegyeshalom felé kanyarodnának a tüntetés zárultával, akkor még aznap este rendkívüli fizetésemelést rendelne el a kormányzat.

Ha már egyszer tényleg szabad a piac, kereslet és kínálat, akkor ne a farok csóválja a kutyát.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Történelem (18) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gazdaság (713) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Sport (729) Kultúra (9) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Belföld (11) Tereb (146) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2823) Életmód (1) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7708) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>