Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
82d95f3f6d568d33748e44b6e96f3a7b.jpg

Prof. Robert Faurisson: Az Elie Wiesel-ügy

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ellentétben azzal, amit itt-ott mondanak, az a tény, hogy Grüner Miklós magyar zsidó első- és másodfokon elvesztette a rágalmazás miatt Köves Slomó ellen indított perét, egyáltalán nem jelenti azt, hogy Grüner hazudott Elie Wiesellel vagy a rabbival kapcsolatban.

Grüner Miklós Köves Slomó rabbi elleni perének valódi értelme

Megtaláltam az interneten az alábbi cikket magyarul ]]>http://nol.hu/belfold/csalodott_a_birosagban_a_holokauszt-tulelo]]>, amelyet Jürgen Graf barátom kérésemre haladéktalanul angolra fordított, ezúton is köszönöm a szívességét és a gyorsaságát.

 

Látni fogjuk, hogy 2012 novemberében a másodfokú bíróság nem volt hajlandó állást foglalni abban a kérdésben, hogy vajon Elie Wiesel, aki – amint azt Grüner Miklós volt auschwitzi fogoly évek óta állítja – egy bizonyos Lazar Wiesel A-7713-es nyilvántartási számát elorozta, az auschwitzi tartózkodásról szóló történetét pedig kisajátította, egy csaló vagy sem. A bíróság úgy vélte, hogy ez az ügy a történészekre és más kompetens hatóságokra tartozik, nem a bírákra, a rabbi pedig, aki Grünert történelemhamisítással vádolta, a szólásszabadság jog által biztosított korlátain belül maradt.

Érthető, hogy Grüner mélyen csalódott a bírósági döntés miatt, hiszen már legalább negyed évszázada próbálja felhívni a figyelmet arra, amit Elie Wiesel csalásának tart.

Amint azt tudjuk, az Auschwitzi Állami Múzeum elismerte, hogy az A-7713-es nyilvántartási szám valóban Lazar Wieselé. Legalább ebben a pontban tehát, amely nagy jelentőségű, Grüner igazat mondott. (...)

Érdekes lenne, ha az auschwitzi és buchenwaldi táborok irattárainak jelenlegi vezetői és az arolsen-waldecki Nemzetközi Keresőszolgálat (ITS) vezetői nyilvánosságra hoznák, hogy archívumaikban vannak-e Elie Wieselre, apjára, anyjára és három nővérére (akik közül kettő, vele együtt életben maradt) vonatkozó dokumentumok.

1986-ban publikáltam „Elie Wiesel, egy nagy hamis tanú” c. cikkemet ]]>http://www.antidogma.hu/node/288]]>, amelyet Oslóban Elie Wiesel Nobel-békedíj átadási ünnepségén (...) röplapként osztogattam a megjelentek körében, és emlékszem, hogy Danielle Mitterrand-nak (Francois Mitterrand akkori francia köztársasági elnök felesége – a ford. megj.) is adtam belőle. Bernard-Henri Lévy (a franciaországi zsidó lobbi egyik véleményvezére – f.m.) tajtékzott.

Az Egyesült Államokban Carolyn Yeager asszony érdekes dokumentumokat tesz közzé fáradhatatlanul „Elis Wiesel becsapja a világot” ]]>http://www.eliewieseltattoo.com/]]> című blogján. Személy szerint én már régóta csalónak tartom Elie Wieselt, de attól félek, hogy néha kissé túl messzire megyünk az efféle vádakban. Talán Grüner esetében is? A magyar bírák a történészekre és a szakértőkre hagyták a kérdés megválaszolását.

2013. február 8.

ford.: Hep Titusz

]]>www.antidogma.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6154) Történelem (15) Flag gondolja (33) Heti lámpás (259) Belföld (7) Irodalmi kávéház (513) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2345) Kultúra (6) Autómánia (61) Tereb (141) Gazdaság (665) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Politika (1581) Vetítő (30) Sport (729) Mozi világ (440) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>