Ma 2024 június 25. Vilmos napja van. Holnap János, Pál napja lesz.
605cd0f59f3512dce0dea57f02c1f70d.jpg

Lovas István: Tabuellenes nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kísérletképen nemzetközi sajtószemlét mutatok be. Ha az érdeklődés megközelíti az Elhallgatott hírek sorozat iránt itt mutatott megtisztelő figyelmet, úgy folytatni fogom e tabuellenes sajtószemlét.

MOTHER ]]>JONES.com]]>

Az elsősorban emberi jogokra és a környezetre összpontosító amerikai hírportál arról számol be, hogy Missouri szövetségi államban egy olyan 74 éves ember kivégzésére készülnek a hatóságok, akinek 40 évvel ezelőtt egy balesetet követően agya egy részét eltávolították. Cecil Claytont (lásd a mellékelt fotót) azért ítélték halálra, mert 1996-ban egy rendőrt ölt meg.

Ha a Missouri állambeli szövetségi legfelsőbb bíróság (a megfogalmazás nem fordítási hiba) vagy Jay Nixon, az állam kormányzója elfogadja az ítéletben elfogadott bizonyítékot, a kivégzés megtörténik.

]]>EUOBSERVER.com]]>

Az uniós ügyekre szakosodott hírportál azt írja, Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök ismét követeli Németországtól a jóvátételt, mivel Berlin sohasem fizetett azon II. világháborús károkért, amelyeket a görög infrastruktúrában okozott. Ciprasz erről március 10-én beszélt a görög parlamentben azt említve, hogy ugyan a német kormány 1960-ban 115 millió márka kártérítést fizetett, de kizárólag „a nácizmus, a Harmadik Birodalom és a holokauszt” terén, csak egyének számára. Így a Merkel-kormánynak „történelmi, anyagi” jóvátételi felelőssége van az általa végrehajtott pusztítás miatt. Nikosz Paraszkevopulosz görög igazságügyi miniszter még hozzátette, ha Berlin nem fizet, sor kerülhet görögországi német tulajdonok elkobzására.

ELECTRONIC ]]>INTIFADA.net]]>

A palesztinok emberi jogaiért harcoló portál leleplező cikket közöl a világ egyik legjobb és „legbátrabb” napilapjának tartott Guardianről. Szerzője David Cronin, akinek korábban írásai jelentek meg e brit lapban is. Cikkében azt írja, 2009 óta, amióta a véleményrovatot „a liberális cionista” Jonathan Freedland uralja – aki most várományosa a Guardian főszerkesztői posztjának – egyetlen témában nem engedték publikálni: az izraeli-palesztin területen. Palesztínából küldött helyszíni tudósításait sem voltak hajlandók közölni, ahogyan azt sem, hogy beszámoljon a Brüsszelben működő Izrael-barát lobbiról. Cronin szerint az egész brit sajtó a liberális cionisták uralma alá került és e terület az egyetlen tabutéma a brit sajtóban.

JONET.NL

„Tilos a kampós orr!” matricákat kezdtek árusítani számos üzletben Amszterdam zsidók által sűrűn lakott kerületében, írja a holland nyelvű hírportál.

Egy matrica ára 7 euró. A matricán egy közlekedési tiltó táblához hasonló körben kampós orr látható, amelyet vörös vonal húz át. A matrica interneten a rotterdami Feyernoord focicsapat szurkolóinak portálján is megrendelhető. Mirjam van ’t Veld, Amszterdam polgármestere kijelentette, a matrica elfogadhatatlan. Rendőrségi vizsgálat is indult az ügyben.

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Egészség (50) Mondom a magamét (7671) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Történelem (18) Jobbegyenes (2819) Heti lámpás (320) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (711) Belföld (11) Tereb (146) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>