Ma 2022 október 01. Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Lovas István: Német lapok: Mikor lesz Orbánból Erdogan?

Lovas István: Német lapok: Mikor lesz Orbánból Erdogan?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A nyugati újságírók úgy érzik, bármit hazudhanak a magyarországi diktatúráról.

A nyugati közvéleményt soros célpontjaik ellen gyűlöletszító hazugságaikkal folyamatosan lövő fősodratú lapok Magyarország elleni hadjáratához hozzászokott napi olvasóikat is meglepte az a több százra rúgó cikkhalmaz, amely visongó örömmel üdvözölte, hogy az Európai Unió parlamentje meg akarja büntetni hazánkat, beleértve az egyébként ledobásra alkalmatlan 7-ik cikkelynek, a „nukleáris opciónak” a magyar fejekre hajítását.

A szokványos sémák mindegyikét bedobták. Az egyik ilyen séma a mainál is „szörnyűbb” jövő felidézése. Ennek a valós oka az, hogy az ulfkottei rend szerint dolgozó nyugati újságírók úgy érzik, bármit hazudnak a magyarországi diktatúráról, autokráciáról, demokráciahiányról és egyéb kitalációikról, egy nyugati átlagolvasónak az eltorzított valóság sem elég visszataszító, amiért is a fantáziájuk és ócska kalkulusuk szerinti, a jelen „borzalmain” messze túlmenő jövőt dobják be riasztásnak.

Így tette ezt Udo Ulfkotte egykori munkahelye, a ]]>Frankfurter Allgemeine Zeitung]]>, Németország vezető lapja is, amely tegnap este kiposztolt, Magyarországról szóló cikke ezt a címet kapta: „Kiüresített demokrácia”. Összefoglalója: „Orbán Viktor, az agyafúrt magyar elnök (sic!) kritikusaival szemben olyan eszközöket vet be, amelyek Putyin és Erdogan korai módszereire emlékeztetnek. Vajon Orbán is hamarosan átmegy nyílt elnyomásba?”

Amire válaszunk: hogyne, és akkor a magyar sajtóban megjelenő cikkekkel vitázó kommentárokat éppen úgy fogják szűrni és kidobni, mint azt a német sajtó teszi. Ráadásul minden egyes országos politikai napilapot a Fidesz vesz át, nem úgy mint ma, amikor a napilapok terén 2:2 a politikai osztat, a hetilapokén pedig 10:2 az ellenzék javára.

Nem beszélve arról, hogy az akkori Fidesz-kormány nem csak bebörtönzi Németh Péter, az övéi által épp menesztett Népszava-főszerkesztőt és a műsorában a demokratikusan megválasztott kormány elleni erőszakra folyamatosan uszító Klubrádiós Bolgár Györgyöt, de a Kétfarkú kutyapolitikusoktól az életét a politikai rendbontásban kiélő Juhász Péter is a bitófa víziójával kerülhet szembe.

Aki pedig azt hiszi, hogy az Európai Parlamentben tegnap lezajlott perverz indítvány megszavazása elsősorban a német nyelvű sajtót egészen kivételesen nem „a történelem legsötétebb korszakára”, az most is csalódik.

A neokonzervatív irányvonalat követő ]]>Die Welt]]> nevű német napilap portáljára valamivel ma hajnali 3 óra előtt felkerült e féle cikk szerzője Karl Pfeifer, aki cikkét így kezdi: „Zsidó gyerekként 1943-ban Magyarországról menekülnöm kellett, hogy elkerüljem deportálásomat és meggyilkolásomat Auschwitzban”. (Figyelemfelhívás a DK-nak: kérem beszólni a szerzőnek, hogy nevezze magát „magyarnak”, vagy „magyar zsidónak”, mert a pfeiferi szóhasználat csak a szélsőjobbon dívik.)

A cikk negyedik bekezdése így kezdődik: Ami Magyarországon évek óta történik, és most kicsúcsosodik, egyre inkább a legsötétebb időkre emlékeztet. A médiumok – amelyek csaknem mindegyikét a kormány ellenőrzi – ehhez szándékosan kelti a félelmet az „idegenek” – menekültek, zsidók, külföldiek ellen.

A cikk tragi-vége: A magyarországi demokráciának tizenkettő előtt öt perc. Kérem, nehogy nekem azután bárki is azt mondja, nem szóltam. Ezt a mondatot életemben túl sokszor hallottam.

A magyar miniszterelnök leantiszemitázásáért a magyar kormány részről lemondásra felszólított Frans Timmermans uniós bizottsági alelnök a cikket olvasva lemondása benyújtása helyett egy kávét kér.

Lovas István - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Hozzászólások

Béla
2017-05-19 09:11
Szögezzük végre le, László Károly, Chorin Ferenc, Keleti Éva és még oly sok valóban hálás menedéket kapónak a tanúságtételét. A MAGYAR KIRÁLYSÁG ASYLUM VOLT MINDEN MENEKÜLTNEK, 1944 MÁRCIUS 19-IG, mai napig tartó megszállásáig. Tehát Karl Pfeifernek, nem innen kellett menekülnie, 43-ban, hanem ide menekültek Európából mindenhonnan. Akkori Európa pont az ellenkezőjével vádolta a jó Horthyt, mint most Orbánt.. EZÉRT ÉL EURÓPA MÁSODIK LEGNAGYOBB létszámában a magyarországi, de ha akarja magyar, ha akarja nem magyar réteg, itt! A magyar nép volt az egyetlen a világon, mely menedéket adott minden üldözöttnek, ezt sem az akkori USA, lásd bolondok hajója, sem Svájc, sem senki nem tette meg a világon. Tanú, Werfel, a helyreállított kereszt igaz története. Ahogyan magyarországi balerők sietve eltüntették Kenderesen Horthy síremlékéről a valóban hálás israheliek koszorúját, Koszorús Ferencekről, Alapi Gáspárokról, Bajcsyról, vagy Lendvai Istvánról, szintén nem akar emlékezni a baloldal. Bethlen István, vagy Eszterházy János igaz bátorságáról s emberségéről. Amikor 46-ban Werfel gyönyörű novelláját kiadják, a megszállt Budapesten, akkor már sietve törölik azon részeket, ahol hálásan s szépen szól a magyar királyságról, a magyarokról, az akkori államapparátusról, mely ellene mond és tesz, az akkor is persze trendi osztrák aljasoknak. Tandori Dezső fordításában a hetvenes-nyolcvanas évek közepén már a valóság szerepel, lásd Werfel, Ravatal a bordélyházban kötetét. 1986. Ebben az a példabeszéd, hogy a baloldali médiumirányítók, a sajtó, töröl, hazudik, beleír, mind a mai napig!! Móra vagy Kosztolányi írásaiba, de még láthatjuk, Werfel sem úszhatta meg a dolgot. Ha valaki teljes hasonlóságot venne észre, a közvetlen 45 utáni bal és a mai között, nem téved. Ez az Igazság, ezek ugyanazok. ..
Béla
2017-05-19 09:34
A Fidesznek gyakorlatilag nincsen sajtója és propagandája. Rossz választások, a mai propagandistái, valójában még ezen oldalon is, beépített komcsi moderáció működik, s pont a magyar hozzászólók azok, kiket sietve törölnek s töröltetnek mindenhonnan! Az egész ország harsog az orbánozástól, általános vádakkal illetik szünetlen, jól sejtve, ha sokat ismétlik a hazugságaikat, az a reklám hatások eredményeként valóságként jelennek majd meg a szavazók előtt. Az Echo ostoba és unalmas, s csak kevesek számára érhető el. Állami tévécsatornának nem kell reklám, mivel törvényesen használhatja fel az adófizetők pénzét a mindenkori állam. Ha Lovas, vagy Nemeskürty szintű tévéelnöke lenne a királyi egyesnek, az Echo-nak, akkor is, csak töredékét birtokolná a kormányoldal szavazói arányának, az országosan fogható csatornákon. Balczó András régi igazsága, hogy zs. hódoltsági terület vagyunk, pont egy Horthy szobor körüli aljas hercehurcákban nyilvánul meg, teljesen leplezetlen. Ki akadályozza meg a kormányoldalt abban, hogy éljen Nemeskürty, Nemere, vagy Dömölky János régi tévéfilmjeinek az állandó ismétlésével. P.Lázár filmjeit, riportjait, Drábik Jánost miért nem teszi napi valósággá, elérhetővé az országlakosság számára a Fidesz? Miért nem olvassa fel, éjszakai, hajnali, s délutáni adásokban ismételve Dörner György Fekete Gyula véreim, magyar kannibálokját, a Naplóm a történelemnek négy kötetét, a Kormányzó menyének emlékezéseit, a Kormányzó naplóját,stb. Lovas írásait miért nem ismerheti meg a magyar közvélemény, itt senki nem olvas minket, pár hozzászólásunk talán látható, talán nem, a többiek számára.. A facebook-ot bojkottálni kellene, mert irányítói a magyar nép ellenségei, s mesterségesen fokozzák Orbán elleni hisztériájukat. S aki ellenük mondana, azt töröltetik. jelen pillanatban a középiskolai tananyag 96 százalékban, baloldali, nihilista, ateista és materialista szerzőkből áll. Talán mégis joga lenne a fiatalságunknak, hogy megismerjék Hamvas Béla cáfolhatatlan sorait, a marxista vallás butaságaival szemben, Chestertont, vagy Prohászka Ottokárt. Nehogy azt higgyük, Szerb Antal megúszhatta! Nem, a mai napig az eredeti irodalomtörténeteit, s egyéb írásait, ahol gúnyolja s átvilágítja a marxisták ostobaságát, töröltetik! Kik? Na vajjon kik?
Béla
2017-05-19 09:41
Vajjon Lovas lát minket, hozzászólókat? Mi már most törölve vagyunk, egy vona vagy gyurcsány oldalon, de még a gyermekmentes övezet öntudatos feministái is azonnal a lomtárba tesznek minket, itt van már régen a német, a merkeli gyakorlat. A Fidesznek nagyon körbe kellene néznie, saját apparátusában is, mert szerintem rengeteg beépített balos szabotálja sorainkat. Sokkal többen vagyunk a kormány oldalán, mint valaha is, s ebből szinte semmi nem látszik, a médium felületeken. Baloldali lapokon mi nem szerepelhetünk, elég, ha az államadósságot, kádár vétkeit, vagy december ötödikét említjük, vagy statisztikákat, s azonnal törölnek minket..
Béla
2017-05-21 14:42
Na igen, én vagyok kellemetlen Lovaséknak, csak magam látom magamat. Ügyesek. ennél nyiltabb lenne, ha elmondanák, nem akarnak kormánypártiakat saját felületükön sem. Azt akarja a Fidesz, hogy nagy vereséget szenvedjen. s rossz látni nekik, hogy még vagyunk mi magyarok, akik érte szólunk.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Gazdaság (667) Flag gondolja (33) Tereb (142) Nagyvilág (1464) Sport (729) Autómánia (61) Mondom a magamét (6342) Heti lámpás (260) Életmód (1) Mozaik (83) Vetítő (30) Történelem (15) Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (514) Politika (1581) Kultúra (6) Egészség (50) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2430) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>