Ma 2020 július 11. Nóra, Lili napja van. Holnap Izabella, Dalma napja lesz.
uip.jpg

Lovas István: „Gonosz Soros; láthatatlan Finkelstein – Orbán antiszemitizmusa”

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Lili Bayer antiszemitizmus-szakértőnek ismét munkája akadt...

Lili Bayer antiszemitizmus-szakértőnek ismét munkája akadt és azt az amerikai zsidóság vezető lapja, a Forward, a fenti címmel fejelte meg. Társszerzője Larry Cohler-Esses, a Forward külön ügyek szerkesztője.

Lili Bayer két gyakori megjelenési helye az amerikai Politico és a Forward. Komoly nyomozást folytatott Gorka Sebestyén után, mert antiszemitizmus szagot érzett. Most is ez az illat ütötte meg. Ezúttal a magyar miniszterelnök felől, mint a cím is kiemeli.

Cikke nem kevesebb, mint 13 nyomtatott oldal terjedelmű, és tele van olyan ferdítésekkel, mint az az állítás, hogy Orbán Viktor „dicséri Vlagyimir Putyin Oroszországát”.

Miután ezt a legutóbbi években az ilyen és hasonló, Orbánnak tulajdonított kijelentéseket mintegy tízezerszer olvastuk, itt lenne az ideje megkérni ezen hazugsággyárosokat, tegyék meg azt a szívességet, hogy mutassák meg az eredeti dicséretet. Ugyanis a magyar miniszterelnök életében nem mondta, hogy Putyin Oroszországát tekinti példaképnek, mintának, követendő izének, stb.

Mivel mi nem vagyunk a bírálhatatlan, a nemzetközi terrorizmust dollármilliárdokkal finanszírozó, a Lili Bayer-félék újságjai által emberjogilag soha nem bírált Szaúd-Arábia, a lenyakazási alternatíva helyett Lili Bayernek az akkreditációja bevonását is kilátásba lehetne helyezni, vagy ha az nincs neki, akkor magyarországi betiltását. Ha Goodfriend volt budapesti amerikai ügycipelő minden bizonyíték nélkül az USA-ból kitiltottnak nyilváníthatott magyarokat, akkor mi is megtehetjük ugyanezt a világ médiabazárjának hangszóróin át rólunk ezer decibellel évtizedek óta hazugságátkokat szóról zsurnalisztákkal.

Szóval: Lili Bayer azt írja, Orbán Sorossal szemben nagyon csíp egy amerikai zsidót, Arthur Finkelsteint, a „legendás republikánus kampánytanácsadót”. Azután azt írja, ez az Orbán-féle retorika innovatív megközelítés, vagyis hogy utálja Sorost és nagyon csípi Finkelsteint, amivel antiszemita érzéseket provokál és zsákmányol ki. A zsidókkal kapcsolatos ilyen kettős magatartás nem csak Magyarországon, de Lengyelországban, Franciaországban, sőt a Trump alatti USA-ban is „új kihívást jelent a zsidó közösségeknek”.

Lili Bayer tézise alátámasztására még tanút is idéz. De még milyet! Karl Pfeifert, az Ausztriában élő „újságírót és holokauszttúlélőt”, aki megerősítette neki, hogy „így Orbán kódolt antiszemitizmust használ”. Hozzátette: „A Soros-ellenes retorika célja jelezni a nyilvánosságnak, hogy itt »a globális zsidó összeesküvés« munkálkodik”.

Ezután jön az a szörnyű példa, hogy az M1 Híradójában szerdán idézni merte Ali Hamenei nagy ajatollah azon szörnyű kijelentését, miszerint Soros „gonosz amerikai és gazdag cionista”.

Amivel csak az a kis bajocska, hogy az M1-nek teljes két hét kellett azután, hogy ]]>lapunk, a Demokrata, Hamenei ajatollát pontosan idézte, mégpedig a New York Times alapján.]]>

Ezután néhány oldal Soros-CEU-zás következik.

Olyan idézetekkel fűszerezve, mint „George Konrád holokauszttúlélő”, „elsővonalbeli regényíró”, aki április 6-i keltezéssel a  magyar miniszterelnöknek írt levelében azt írta róla,  „hogy most az ön propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját az 1933-as náci jelszóhoz (a zsidók a mi szerencsétlenségünk) hasonlóan, gyászosan emlékeztet az undorító példára.”

Lili Bayer ezután visszaugrik Finkelsteinre. Akinek egyik baját fedez fel a másik hátán. Amikor megkérdezte őt Ronald Reagan életrajzírója, Craig Shirley, hogy miként ejti nevét, Finkelsteen”-nek vagy „Finkelstine”-nak, akkor a tanácsadó azt felelte: „Ha szegény zsidó lennék, akkor Finkelsteen (ejtsd: Finkelstín), de mivel gazdag zsidó vagyok, így Finkelstine (ejtsd: Finkelsztájn).

Ezt követően jön 2014 Tusnádfürdője, ahol „Orbán dicsérte Oroszországot, Törökországot és Kínát, mint sikeres országokat”. Hogy Lili Bayer szándékosan hagyta ki a magyar miniszterelnök által a sorban legelsőként említett Szingapúrt, az csak természetes, hiszen a városállam a világ legsikeresebb országa.

Messze megelőzve hazánkat is, noha a Pesti Hírlap Tusnádfürdő előtt  22 évvel korábban, 1992-ben több, teljes oldalas cikkben melegen ajánlotta az akkor is már szupersikeres receptjének követését ahelyett, hogy a Nyugat utáni loholást és kirablást választjuk fő csapásként.

Regényhosszúságú cikke vége felé Lili Bayer rátér az antiszemita magyarokra, akiknek 37 százaléka vall antiszemita nézeteket. Még azt is elhiszik, hogy a zsidóknak „túlzottan nagy a befolyásuk Magyarországon”. Számos magyar zsidó szemében Orbán 2014-ben egy vörös vonalat lépett át, amikor „a német megszállás áldozatainak” emlékére emeltetett szoborkompozíciót, amit még az amerikai külügyminisztérium is úgy értelmezett, hogy azzal Magyarország  visszautasítja saját bűntársi mivoltát a holokausztban.

Csak úgy elképzeljük, hogy amennyiben a kormány a napokban nem állt volna el szintén a Szabadság téren felállítandó, a kommunizmus áldozatainak emlékére állítandó szoborkompozíciótól, vajon hány egykori, Szovjetunióba deportált vagy 1956 után megnyomorított ember, illetve családtagja értelmezte volna ezt az  emlékművet úgy, hogy az „tagadná” a magyarok bűnrészességét a kommunizmus 45 éven át tartó magyarországi borzalmában?

Lili Bayer ezután még Tamás Gáspárt is megszólaltatja, a szokottakkal.

Majd az utolsó sor: „Lili Bayer a Forward tudósítója Budapestről. Lépj vele kapcsolatba a feedback@forward.com címen.”

Lovas István

]]>www.demokrata.hu]]>

Hozzászólások

Béla
2017-05-30 07:31
Nos, ha sürgősen nem lépnek a valódi szólás és sajtószabadság ügyében, s elsőnek a világon nem vezetjük mi be azt a jó törvényt. Mely garantálja minden ellenőrzés s moderáció tiltását, neten, tévékben és rádiókban, akkor ez lesz az eredmény. A kutya sem mer már hozzászólni, egyetlen sort ide írni, annyira félnek soroséktól, s a hazai ágenseiktől. Ez az első fontos lépés, hogy a szavazatok arányában osztva az országosan fogható tévé s rádiócsatornákat, párttévék alakulhassanak, ahol a tévé elnöke működését egyetlen jó fokmérő mutatja majd meg. A Következő választás eredménye, nézettség mellett, a valódi választások adnak erőt, vagy vesznek el. Csak egy valóban szabad sajtó tudja a kormány terveit a nép felé eljuttatni, erre csak egy felemelt fejű közélet képes. Ma Magyarország rab. S nincsenek már Balczó Andrások, hogy elmondják, zs. hódoltsági terület vagyunk. Balczó András is hallgat s nem hisz a médiumokban, sőt tagadja, hogy keresztényként nekünk részt kellene vennünk benne. Nincs igaza sajnos. Lovasnak van igaza, amikor ezt a cikket írja. A Fidesz propagandistái pedig vagy taplók, vagy tudatosan csibészek, hogy nem akarják meghallani Lovast. Lám, még Lázár sem. Sajnos Lovas szavait is súlytalanná teszi, hogy véletlen sem „veszi észre, a valódi tetteket követelő javaslatokat, terveket. Nem akarja észrevenni Bencsik körük sem, hogy nincsenek már hozzászólók, s nem lesz elég a következő választások megnyeréséhez, hogy a civil körben, Bencsik Andrej áhítatosan rebegi s ismétli Orbán szavait. 2,1 gyermek kell 2050-re,stb.. (Orbán terve népesedésügyben, a halott arcának kifestése, mintha élne. „mintha meg nem volna halva, s lehetne még valami.” Kevés.) Egyetlen egy dolog, a népesedés ügye. Megmutatja, meg fogja mutatni, van valami különbség a Fidesz és Bayer Zsolt, valamint soros és Bayer Lili között. Tehát első, hogy a mai magyar kormány, minden magyar állampolgárának, alaptörvényben garantálja azt a szabadságot, hogy neten, tévében, rádióban, bárki bármit bármikor következmények nélkül megmutathat, elmondhat, ha a híreket nem keverte össze tudatosan a véleményekkel. Az országosan fogható tévé s rádiócsatornákat a szavazatok arányában osztja el. Garantálja a net teljes függetlenségét s korlátlan jogát, minden véleményhez, felülethez. S csak az lesz a jövőben bűncselekmény, ha valakit törölnek a köz felületéről, vagy személyében akadályozzák szabad szólásában. A tévé veszélyes s töltött fegyver legyen, a felhasználó, a vásárló felelőssége, elzárja fegyverszekrénybe, vagy használja, vagy kidobja az ablakon. Megszerzett tévécsatornákon a népesedés ügyét kell a központba helyezni. Nem az a legfontosabb feladatunk, hogy védekezzünk, vagy cáfoljuk a Lilik vádjait. ...
jocó
2017-05-30 07:41
Miért is van antiszemitizmus ??„Mikor a kommunista uralom megszűnt, a tisztességes zsidóknak azt kellett volna mondani: fájdalom, ennek a rablóbandának vezérei nagyrészt zsidók voltak, de csak fajra, nem pedig vallásra nézve; minden közösséget megtagadunk velük, sőt követeljük szigorú megbüntetésüket, már azért is, mert bennünket kompromittáltak és veszedelembe sodortak megértjük a k eresztény társadalom felháborodását, kérjük bocsásson meg s ne ítéljen el a sorainkból kikerült hazátlan és istentelen gonosztevők bűneiért minket, hazafias, munkás és vallásos zsidó polgártársakat. Ha a zsidóság így beszélt volna, nem lett volna antiszemitizmus. Ehelyett nagy része, sajtójával együtt, pártját fogta a rablógyilkosoknak, megrágalmazta és folyton rágalmazza a külföld előtt hazánkat, sőt a megszállott területeken megtagadta a magyarságot és ezt az országot, mely őket egyenlő jogú polgáraivá fogadta» velük mindenét megosztotta, őket valósággal dédelgette» sőt általuk már csaknem az egész országot kisajátítani engedte. A zsidóság másik része pedig, mely már a háborút is felhasználta a gyors gazdagodásra, megerősödve a beözönlött galíciai kazárokkal (s fájdalom, sok hasonló erkölcsű kereszténnyel), megrohant bennünket, hogy árudugdosással, lánckereskedéssel és árdrágítással, valutánk mesterséges rontásával, lehúzza az utolsó ruhánkat s lassú éhhalálba kergessen bennünket. Hisszük, hogy vannak józan és becsületes zsidók; ezek belátására és lelkiismeretére hivatkozunk. Nem a legrútabb hálátlanság és égbekiáltó gonosztett-e az, amit nálunk a zsidóság igen nagy része elkövetett? S lehet-e csodálkozni, ha a keresztény nép jogos felháborodásában nem válogat és nem tesz különbséget, hanem valamennyi zsidó ellen fordul, mikor még a tisztességesebb zsidóság is faji összetartásból védelmébe veszi azokat a gonosztevőket, kik hazánkra és népünkre a történelemben csaknem páratlan gyalázatot és szerencsétlenséget hoztak, hasonlót Jeruzsálem pusztulásához és méltót a Jeremiás siralmaira.”
Béla
2017-05-30 19:53
1927-ben meghalt dr. Székely István, tiszta lénye, egy idézetben tért vissza most itt. Jó társaságba. És pontosan ezért kell, új és helyes médiumtörvény, ahol az átlagember szinte észrevétlen mégis szabaddá válhatott. Ahol Kosztolányi Pardon cikkeit éppen úgy olvashatjuk, mint Csehov, vagy Szolzsenyicin igazságait, végre torzítások, s átírások nélkül. Az igazat kapja a magyar országlakos. S csak az lesz bűncselekmény, ha valaki átírja nagy emberek írásait, tudatosan, jellegzetes komcsi módszer szerint hamísítja a tényeket. TEHÁT EGY SZABAD ORSZÁGBAN SENKINEK SINCSEN JOGA, utólag törölni Szabó Dezsőt, vagy bárkit a világon. S csak azért nem adnak ki valamit, mert „nem akarnak örömet okozni a jobboldalnak”, az bizony szégyen és gyalázat. Ez az, ami „vállalhatatlan.” Mit kapunk a szabadságért, s mit kell elviselnünk érte? Mi olvashatjuk Padányi Viktort, Fekete Gyulát, vagy Egán Edét, Fordot, a nagy németet,stb. Ők pedig kiadhatják, bármilyen melcsi propaganda szövegüket, s érvelhetnek, miért jó a hímtevével némi életet élni, vagy miért jó nekik, ha nincsen apjuk, csak anyjuk, vagy az sem. Ki mit szeret szép az annak. Ha valaki Babitsot akarja tisztelni, s napi olvasmánya az igazi haza és pár egyéb igen aljas cikke Babits-nak, s együtt akar örvendezni, idegenekkel s másokkal, a magyarok vesztén, lelke rajta. Nekünk azonban legyen jogunk és lehetőségünk, hogy mi ismerhessük, terjeszthessük Nomád igaz leveleit és válaszait, arra az ultimátumra Istentől, ami a bolsevizmus . Van, akinek Trianon fáj, s vannak itt sajnos sokan, akik örülnek neki. Mindig azzal vádolnak minket, érdekes, mindig ugyanazok, hogy illiberálisak vagyunk,stb. Olyan sajtótörvény kell, ahol soha senkit nem lehet többé közléséért támadni, de főleg törölni. Kivétel, ha utólag átírom Aranyt, vagy Mórát, vagy Kosztolányit, s azt hazudom, hogy ténykérdés és valóság az, amit csak utólag fabuláltam össze. Hírek és tények, a profik feladata. A vélemény mindenkié. S mindenkinek joga. Magyarországon elsők lehetünk, akik megteremtjük a tévé, a rádió, és a net helyes használatát, ahol a jövőben a fogyasztó, a vásárló felelőssége, mikor mit lát, otthonában és családi körében. Magánügye. Ha valami nem tetszett neki, miért nem zárta el fegyverszekrényébe a veszélyes és töltött fegyvert, a médiumokat. Láthatjuk, szinte mint egy operában, vagy oratóriumban, egymás mellé beszélünk. Szinte nulla a hatásunk a másikra. Ezért nem kell, nem is szabad túlbecsülni a médiumok erejét s azt a lehetőséget, ha végre a proli is szabadon szólhat, és azt csinál ezeken a felületeken, amit akar. Ha jelen pillanatban a tevékkel való üzekedést, még bünteti a társadalom, akkor az önként közölt bizonyítékok alapján, a cselekedetet, a tettet lehet csak számon kérni és bíró elé vinni. Azt a tényt, hogy valaki kampányt csinál füvezéshez, vagy a tevék hátulról való némi megközelítéséhez, el kell viselni. Joga van vécécsésze robertának mutogatni, reklámozni, élő adásban nyelni, stb.. Ha bűncselekményt követett el, akkor lehet a börtönben még százszor visszanézheti, mert joga volt feltenni, s senki sem törölheti. Viszont, a mindenkori államnak joga van megtorolni, ha éppen ezen filmek bizonyítékaival, bünteti érte, a cselekedetet. Szoci óvodában tehát a méteres kékerest naponta mutathatják, új tankönyveikben. Álszentség lenne ebben a legkisebb mértékben korlátozni őket. Viszont nekünk jogunk legyen elmondani, ez bizony undorító, s aki teheti, rolexlacik által fenntartott intézményekbe gyermekeit ne engedje. Vagy legalább tudják, mi zajlik ott. A médiumok nagy ereje, a tudatos emberekre tett hatásában jelentkezhet. Országosan fogható csatornákon a jövőben nem az idiótákat kell szaporítani, hanem azokat, akik vállalják az Élet és a társadalom nagy kihívásait. Egyetlen hátulütője, a súlytalanság átmeneti állapota lehet, a teljes és tökéletes szólás s gondolatszabadságnak. Valóban nagyon sok szemét kerül kezdetben a felületekre. Ez nem baj, csak velejáró állapot. A magyar igazi jutalma az lesz, hogy végre megismerheti saját történetét és múltját, valamint igazi sarkcsillagait. S nemcsak Nyírő Zöld csillagára gondolok Hanem igazi történetet kap, ahol végre senki nem retusált utólag semmit, mert ez viszont bűncselekmény lesz a jövőben, mint valaki tudatos eltüntetése, egy közéleti, politikai felületről. A nép egyszerű lelkei, általában önmagukat is felmentik, amikor azt mondják, közhelytárukban naponta használva, előbb el kell tűnnie ezeknek, vagy azoknak, amíg ki nem halnak, vagy. „Meg kell változnia az embereknek”. Ez sajnos nem egyéb, mint öntudatlan bevallása annak a ténynek, hogy valaki éretlen ahhoz, hogy felfogja, mi a szabadság és a felelősség. Ha az egyik magyar szót emelne végre a másik érdekében, saját érdeke nélkül, ha igénye lenne arra, hogy végre ne mondják meg neki, mit gondoljon, mi legyen a véleménye, mit olvasson, mit szeressen, mit ne szeressen,stb.. A középszer szeret hivatkozni a nagyokra, a nagyhatalmi végzetekre, ezért nincs mit tenni. S jönnek az egyéb lamentációk. Orbánnak ez az igazi veszély. A nagyságát nem bírják egy idő után elviselni a tehetetlenek. Csak a hegy tudja értékelni és látni a másik hegyet. Kinek porban feje, mesélhetek én annak távoli horizontokról s kék hegyekről, a messzeségről. ..

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (4646) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Irodalmi kávéház (489) Nagyvilág (1450) Kultúra (6) Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Belföld (5) Titkok és talányok (12) Tereb (140) Mozaik (83) Gazdaság (652) Történelem (14) Vetítő (37) Heti lámpás (241) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Jobbegyenes (1796) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>