Ma 2021 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
lovas017.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 34.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

- Az amerikai kongresszus a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Megállapodás (TTIT) örve alatt szét akarja verni a palesztin nép jogaiért küzdő, Izrael elleni, egyre sikeresebb bojkott kampányt.

- A London Egyetem diákönkormányzata elsöprő többséggel Izrael egyetemeinek bojkottja mellett döntött.

- OXFAM: a Gázai övezet újjáépítése 100 évig is eltarthat.

- A kaliforniai Berkeley Egyetem diákjai a campuson felépítettek egy ál-izraeli falat és bemutatták, milyen a határátkelés a palesztinoknak.

- Szinte az egész világon hírt adtak róla – beleértve a BBC-t és a CNN-t -, csak nálunk nem: a brit Banksy, a világ legismertebb „utcai művésze” földalatti titkos folyóson beszökött a Gázai övezetbe, ahol megrázó graffitiket készített, és „utazási reklám” videóval mutatta be a világnak az ottani iszonyt.

1.

Az amerikai kongresszus két tagja olyan törvénytervezetet terjesztett be, amely révén az USA és az EU közötti Transzatlanti Szabadkereskedelmi Megállapodás pusztító fegyverré válna a palesztin nép és mindazok ellen, akik igazságukért harcolnak. A törvényjavaslat az összes európai uniós kormányt arra kötelezné, hogy lesújtsanak mindazon európai csoportokra, amelyek a BDS (Izrael bojkottálásáért, szankcionálásáért és az onnan történő tőkekivonásért küzdő mozgalom a palesztin nép szolidaritásáért ) egyre sikeresebb mozgalmában részt vesz. (]]>http://electronicintifada.net/…/how-eu-us-trade-deal-…/14290]]>)

2.

A BDS hatalmas győzelmet ünnepel, miután a London Egyetem Keleti és Afrikai Intézete diákönkormányzata elsöprő többséggel szavazta meg az izraeli egyetemek elleni bojkottot. A bojkott sújtja az egyetemeket, intézményeiket, tanári karjait és diákjait, ugyanis azok teljes mellszélességgel kiálltak a tavaly nyári gázai tömegmészárlás mellett. (A világon egyre több egyetem diákönkormányzata és maga az egyetem szavaz a bojkott mellett. Vajon elképzelhető, hogy nálunk bárki is ennek akár a halvány gondolatát is fel merné vetni vagy ezt akarná megtenni bármely egyetemen?) ]]>http://electronicintifada.net/…/londons-soas-backs-israel-b…]]>

3.

Az OXFAM (a szegénység ellen küzdő legismertebb nemzetközi szervezet) szerint a Gázai övezet újjáépítése legalább egy évszázadot vesz igénybe, ha az építkezés a jelenlegi ütem mellett halad, azaz amennyiben Izrael csak igen korlátozott mértékben engedélyezi a cementszállítást.

4.

A kaliforniai Berkeley Egyetem diákjai egy ál izraeli apartheid falat építettek a campuson és ott drámai módon mutatták be, milyen szenvedések árán jutnak át – ha átjutnak – a palesztinok a határellenőrzési pontokon. (]]>http://electronicintifada.net/…/listen-berkeley-students-re…]]>)

5.

- Szinte az egész világon hírt adtak róla – beleértve a BBC-t és a CNN-t -, csak nálunk nem: a brit Banksy, a világ legismertebb „utcai művésze” földalatti titkos folyóson beszökött a Gázai övezetbe, ahol megrázó graffitikat készített, és „utazási reklámként” mutatta be a világnak az ottani iszonyt.

Banksy egyik graffitijén egy magányos macska néz szomorúan maga elé. Nincs mivel játszania. Előtte szögesdrót tekercs hever. (Lásd a feltöltött fotókat.)

Banksy „utazási reklám” videóját már milliók látták, egyebek között számos ország közszolgálati adóján. A szupergyáva, alázkodó MTV-n ez elképzelhetetlen.
A milliók által látott „utazási reklám” videó itt is látható:

]]>https://truthaholics.wordpress.com/…/palestine-banksy-goes…/]]>

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Gazdaság (662) Tereb (138) Sport (729) Irodalmi kávéház (505) Nagyvilág (1458) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Mozi világ (440) Belföld (6) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2117) Tv fotel (65) Politika (1578) Történelem (14) Mozaik (83) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5586) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>