Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 248. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Osztrák közszolgálati adó riadalma: „A terror miatt győz Le Pen?”

]]>OE24]]>

„Ne engedjünk a félelemnek. Menjünk válaszolni!” – mondta Francois Hollande francia elnök a párizsi Champs-Élysées-n történt terrortámadás után.

„Egy nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt a fővárosban a düh és a dac között ingadozik a hangulat”, jelenti az adó.

50 000 külön rendőrt, 7 ezer katonát és több terrorelhárító egységet mozgósítottak, hogy az országban lévő 67 ezer választási helyet megvédjék.

A terrortámadás Marine Le Pent, a Nemzeti Front elnökét segítheti a győzelemhez. Tegnap kijelentette: „ Franciaország háborút visel. Határainkat le kell zárni és vissza kell csapnunk”. Az iszlamizmust „ki akarja irtani”.

A választók 28 százaléka bizonytalan. Sok munkás, de sok 35 évnél fiatalabb ember is Le Penre akar voksolni.

Az FBI beismerte: belső ember, és nem az oroszok voltak a WikiLeaksnek szivárogtatók

]]>ZEROHEDGE]]>

Miután a WikiLeaks-et kikiáltották ellenséges nem állami hírszerző szolgálatnak, amelyet gyakran segítenek állami szereplők (“mint” Oroszország), az FBI és a CIA most bevallotta, hogy belső embert (nem pedig oroszt) keresnek, aki több ezer szigorúan bizalmas dokumentumot szivárogtatott ki. A belső ember valószínűleg a CIA alkalmazottja vagy vele szerződéses alapon dolgozó egyén.

A liberálisok „könyvégetése” az, hogy nekik nem tetszőket nem engedik beszélni

]]>BREITBART]]>

Bill Maher, az amerikai HBO „Real Time” műsorvezetője beleszólt Ann Coulter újságírónőnek a kaliforniai Berkeley Egyetemen (UCB) április 27-én tartandó beszédével kapcsolatban kitört vitába.

Maher azt mondta: „Berkeley volt egykor a szólásszabadság bölcsője, most pedig a ’kib…siránkozók’ bölcsője… Ez a könyvégetés liberális változata, és ennek véget kell vetni.”

Elmondta, ugyanaz megy Amerika-szerte a campusokon. Valakit meghívnak beszédet tartani, aki nem éppen olyan, mint akit a liberálisok hallani akarnak, és máris ki akarják tiltani.

Howard Dean (Vermont szövetségi állam korábbi kormányzója) azon közbevetésére reagálva, hogy a „gyűlöletbeszédet az alkotmány első módosítása nem védi”, azt mondta, „Dehogynem! A fenyegetéseket nem foglalja magába az első módosítás. Ezért döntött úgy a legfelsőbb bíróság, hogy a nácik felvonulhatnak Skokie-ban…. A módosítás nem azt jelenti, hogy kuss és tessék velem egyetérteni.”

Majd hozzátette: „Nem akarom elhinni, hogy a liberálisokat erre emlékeztetni kell”.

Amerika fejlődő ország szintjére süllyed a legtöbb embernek

]]>INETECONOMICS]]>

A Massechussetts Institute of Technology (vezető amerikai műegyetem) egy közgazdaság professzora, Peter Temin új könyvvel jelentkezett, amely szerint az Egyesült Államok már nem egy ország, hanem két külön gazdasági és politikai világ.

Könyve (Az eltűnő középosztály: előítélet és hatalom egy duális gazdaságban) „félelmetes, kitörölhetetlenül egyértelműen mutatja be az új valóság portréját”: Amerika két, hatalmas mértékben eltérő erőforrásokkal, várakozásokkal és sorsokkal bíró országgá válik.

Az egyikben az FTE szektor (pénzügy, technológia és elektronika) tagjai laknak. Ezek az amerikaiak 20 százaléka, akik egyetemre jártak, jó munkájuk van és jól alszanak tudván, hogy van elég pénzük az „élet kihívásaihoz”, de szociális hálózatra is támaszkodhatnak sikerük növelésére. Olyan szülőkkel nőnek fel, akik könyveket olvasnak nekik, nyaralnak, új kocsijuk van.

A másik világban az emberek lehetőségei drámaian csökkennek. Tele vannak adóssággal és aggódnak munkájuk miatt – ha egyáltalában van munkájuk. Sokuk beteg és hamarabb halnak meg, mint apáik.

Tömegközlekedést használnak és a kocsijukat alig tudják kifizetni. Ha egyetemre mennek, nyakig eladósodnak.  Nem gondolnak a jövőre, hanem a jelent akarják túlélni.

Temin szerint ezt megállítani, a folyamatot feltartóztatni csak úgy lehet, hogy nem a katonaságra költenek, hanem a pénzt belföldön használják fel.

A Soros-társaságok FARA-hazugságának megcáfolhatatlan leleplezése

A kormány – nagyon helyesen és végre-valahára – átláthatóvá akarja tenni azokat a civilszervezeteket, amelyek nálunk egyébként hosszú időn át naponta sürgetik az átláthatóságot. (Hogy ezek mennyire nem akarják magukat átláthatóvá tenni, lásd a Magyar Hírlap mai ténybemutató cikkét itt: ]]>http://magyarhirlap.hu/cikk/85930/Kettos_merce_a_Soroscivileknel]]>).

E civilszervezetek egyes képviselői azt a hazugságot terjesztik legújabban, hogy az 1938 óta hatályos, a magyar törvénytervezethez hasonló jellegű amerikai törvény, a FARA (Foreign Agents Registration Act)nem vonatkozik külföldi magánszemély által történő finanszírozásra.

A tisztázás érdekében a legilletékesebbtől, az amerikai igazságügyi minisztériumtól kértem felvilágosítást.

Azt írtam nekik, olyan amerikai NGO-t (nem kormányzati szervezetet) akarok létrehozni az Egyesült Államokban, amely tájékoztatja a nyilvánosságot az amerikai kormány és George Soros külföldi összjátékáról az adott országok politikai életébe történő beavatkozásra, és hogy azt magyar magánszemélyek finanszíroznák.

A válaszukat az alábbiakban mellékeltem.

Az általuk megadott egyik linkre rákattintva látható, hogy a nálunk működő NGO-k hazudnak: ha magánszemély a finanszírozó, akkor is „külföldi ügynökként” kell regisztrálni a szervezetet.

A szövegrész, amely kifejezetten kiemeli, magánszemélyek támogatása is e törvény hatálya alá tartozik:

Are foreign governments the only foreign principals?

No. The term also includes foreign political parties, a person or organization outside the United States, except U.S. citizens, and any entity organized under the laws of a foreign country or having its principal place of business in a foreign country.

Az alábbiakban pedig a válaszuk olvasható.

This office appreciates your efforts at reaching out to us to determine whether you, or your colleagues, or various Hungarian principals or others as you mention, are required to register under FARA based on the scenario you describe below:

– “Would I be allowed to operate freely in the U.S. as an NGO, funded by Hungarian principals, to inform the public about the extent of cooperation between the U.S. government and Mr. George Soros?”

Generally, our unit does not respond with a formal decision via email as to whether one is required to register under FARA because only specific, detailed and actual or proposed activities (no hypotheticals) will determine whether any FARA registration is required.

Our website (see below) provides many links to assist potential registrants in their determination whether they need to register, especially links to the FARA statute and regulations that define registrable activities or set forth when exemptions to registration control in a particular situation.

The key issue is whether an “agency relationship” exists. For example, you or those you speak of, may be acting at the request or direction or control of a foreign principal here in the United States to promote the agenda of the foreign principal – usually via political activities in an effort to persuade US decision makers or the American public. Lobbying, public relations, encouragement of foreign investment, tourism, etc. are many examples of such activities.

But there are a number of activities that qualify for any of FARA’s exemptions found in the statute and regulations.

Also, please read carefully the definitions section in these resources, especially, the broad definition of a foreign principal:

]]>https://www.fara.gov/fara-faq.html]]>

]]>https://www.fara.gov/fara-law.html]]>

Additionally, money payments by themselves are not a trigger to FARA registrations as we have both paid contracts and pro bono agreements registered in our collection.

FARA also does not restrict freedom of speech, or for that matter, prevent any lawful activities because it is merely a disclosure statute that is focused on the registration/transparency/compliance of such registrable activities.

We can issue you a formal advisory opinion pursuant to Section 5.2 (Inquiries concerning application of the Act) if you write us a letter describing in detail your proposed activities. You can also provide us with a draft proposed contract to help us make a formal determination. There is a $96 fee for this option (paid with your submission) of having our staff issue you an advisory opinion.

]]>https://www.fara.gov/docs/CFR-2015-title28-vol1-part5.pdf]]>

The Department of Justice thanks you for your interest in FARA and hopes you find this information useful to your needs.

Regards,

FARA Registration Unit staff

]]>https://www.fara.gov/contact.html]]>

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Politika (1581) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1305) Szépségápolás (15) Életmód (1) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Jobbegyenes (2539) Belföld (8) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (516) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6595) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Gazdaság (675) Tereb (142) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>