Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
e6ce8d4cbff2c47a90dac7aff2cbe8e3.jpg

Lovas István: Ki ez a Jan-Werner Müller?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az amerikai egyetemi értelmiség kéthetente megjelenő vezető magazinja, a New York Review of Books terjedelmes cikket publikált portálján arról, hogy Magyarország iszonyatos ország, melyet az Európai Uniónak el kell szigetelnie és nem szabad anyagilag támogatnia.

A szerző Jan-Werner Müller, az amerikai Princeton Egyetem politológia tanára. Cikke – mint szokásos ilyenkor – hemzseg az ezerszer olvasott, hazug kliséktől. Tekintettel azonban a megjelenés helyének fontosságára, foglalkozni kell vele és tudnunk kell, ki is Jan-Werner Müller.

Cikkének címe: Sorry About Our Prime Minister. A magyar miniszterelnök miatt így bocsánatot kérő plakátot egy ellenzéki csoport helyezte el Magyarországon, kezdi cikkét, amelyben azt írja, Orbán Fidesz pártja verseng a Jobbikkal támogatók megszerzésében. Azzal a Jobbikkal, mely nyíltan antiszemita és romaellenes párt. A szerző visszatetszését fejezi ki, hogy Orbán a keresztényi és nemzeti értékeket akarja restaurálni Magyarországon és Európában. Kulturális háborút akar indítani a kontinensen. Millió dollárnyi összegeket költ gyűlöletkampányra.

Azt is állítja e politológus, hogy a magyar közszolgálati televíziónak megtiltották migráns nők és gyerekek bemutatását. De, írja cikke végén a szerző, most már végre több európai vezető kezdi belátni, hogy kicsi a különbség a Fidesz és a Jobbik között. Müller kifejti, ha az EU nem függeszti fel Magyarország szavazati jogát, és nem vágja el pénzügyi támogatását, hitele örökre oda lesz.

Hogy közelebbről megtudjuk, ki ez a Müller, tudnunk kell azt is, hogy ma az amerikai egyetemi világban két hely van, amely a Magyarország elleni gyűlöletkeltés központja.

Az egyik a Johns Hopkins Egyetem, ahol olyan biznisz migránsok kaptak tanítási menedéket, mint Bajnai Gordon. Ez az egyetem adott otthont olyan embereknek is, mint Charles Gati, Clinton volt amerikai elnök egyik tanácsadója. Az egyetem keretén belül működő Transzatlanti Kapcsolatok Központját nem más irányítja, mint Magyarország korábbi SZDSZ-es washingtoni nagykövete, Simonyi András.

A másik ilyen központ a Princeton Egyetem, ahol egy éven át Halmai Gábor SZDSZ-es alkotmányjogász is kutatott. Az puszta véletlen, hogy ennek az egyetemnek egyik tanára Kim Lane Scheppele jogot tanít ebben a tanintézetben. És itt oktat a németországi születésű 45 éves Jan-Werner Müller (olykor Mueller) is. Neki rokonai élnek Magyarországon.

Müller megszállott gyakorisággal ír Magyarország ellen, amikor annak jobbközép kormánya van.

Tavaly augusztusban a Foreign Affairs-ben, az USA vezető külpolitikai folyóiratában írt hazánkról Moszkva trójai falova főcímmel azzal támadva az Orbán-kormányt, hogy Putyin orosz elnök mellé állt.

  1. december utolsó napján, azaz néhány hónappal a Fidesz-kormány beiktatását követően a német neokon Die Zeit című hetilapban már figyelmeztette a nyugati világot, hogy Orbán „Rosszabb mint Haider”. Ez volt cikkének fő címe. Alcíme pedig: „Magyarország úton egy autoriter uralomhoz. Az EU-nak szükség esetén az országot kilépésre kell kényszerítenie.”

A jeles tudós azt ugyan elfelejtette, hogy az Európai Unió alapszabályzata ezt nem teszi lehetővé, de ez mellékes.

És azt is elfelejtette, hogy a mai körülményeket figyelembe véve kilökésünk nem feltétlenül lenne katasztrófa.

Főként, ha figyelembe vesszük: Müller itteni rokonai szemében mérvadó közgazdászok is megmondták és mondják naponta, Magyarország gazdasági fejlődése nulla és katasztrofális.

Magunkra hagyva azért ennél jobban mennének a dolgok.

Lovas István

forrás: ]]>www.lovasistvan.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Egészség (50) Kultúra (7) Belföld (10) Mozaik (83) Politika (1582) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Gazdaság (704) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7536) Életmód (1) Jobbegyenes (2786) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (312) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>