Ma 2024 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 220. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Megették Trumpot?

 – NYT: váratlan fordulat – maradnak a Moszkva-elleni szankciók

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Magyar idő szerint hajnali 3:17-kor jelentette a vezető amerikai lap az elnök megdöbbentő fordulatait ezzel a címmel: „Trump magáévá teszi Obama külpolitikájának tartóoszlopait”.

A cikk így kezdődik: „Trump elnök, miután azt ígérte, radikálisan szakít Barack Obama külpolitikájával, a korábbi kormány stratégiájának egyes fő oszlopait ölelte át, beleértve azt,  hogy figyelmeztette Izraelt a telepek építésének korlátozására, követelve, hogy Oroszország kivonuljon a Krím-félszigetről, iránt pedig ballisztikus rakétakísérletei miatt szankciókkal fenyegette”.

„Az ENSZ-ben Nikki R. Haley amerikai nagykövet kijelentette, az Egyesült Államok nem szünteti meg szankcióit Oroszország ellen, ameddig az nem állítja meg Ukrajna destabilizálását és nem vonja ki csapatait a Krími-félszigetről.

/Megjegyzés: Izrael ügyében Trump azután fordult, hogy a jordán királlyal tárgyalt, aki mondta neki, az amerikai nagykövetség átköltöztetése a megszállt Jeruzsálembe vörös vonal és ez esetben Amman, valamint az arab államok megszakítanák az USA-val diplomáciai kapcsolataikat. Megjegyzés a megjegyzésben: ami nagyon jó lett volna az egész világnak, mert az Egyesült Államok hatalma tovább gyengült volna. Az orosz szankciók ügyében a fordulat kulcsfontosságú és az egészen egyértelműen érinteni fogja a magyar-orosz kapcsolatokat is. Ami Iránt illeti: a jelek szerint Trump e tekintetben továbbra is az Iránnal megszállott izraeli lobbi nyomása  alatt evez./

Az ex-SZDSZ által imádott lengyel Gazeta Wyborcza lap EU-támogatást követel

]]>OJIM]]>

A francia média szakportál azzal indítja cikkét,  hogy George Soros pénze a jelek szerint nem elegendő ahhoz, hogy a lengyel kormány elleni virulens támadásairól ismert Gazeta Wyborcza nevű liberális-libertariánus lengyel napilapot megmentsék.

Adam Michnik főszerkesztő azt állította, hogy a konzervatív lengyel kormány „megfojtja” pénzügyileg lapját.

A lap 25 éven át a legnagyobb példányszámú volt, de most már a harmadik helyre szorult.

Kína washingtoni nagykövete: Kínának és az USA-nak a nehézségekre együttműködéssel kell válaszolnia

XINHUA

Hatalmas holdújévi fogadást tartottak a washingtoni kínai nagykövetségen, ahol megjelent Ivanka Trump, az elnök lánya is.

A kínaiul tanuló Ivanka ötéves kislánya kínai nyelven énekelt, miközben egy kínai oroszlánbabával játszott. Azt énekelte: „Boldog újévet, boldog újévet, boldog újévet mindenkinek. Táncolunk, énekelünk, boldog újévet mindenkinek!” Anyukája az erről készült videót kitette közösségi oldalaira.

Cui Tiankai kínai nagykövet a fogadáson elmondta, Kínának és az Egyesült Államoknak a felmerülő nehézségekre nem konfliktussal, hanem együttműködéssel kell válaszolnia.

New Yorkban az Empire State Building vörösben és arany színben üdvözölte a kínai holdújévet.

A Hudson folyó fölött az eget hatalmas tűzijáték világította meg.

A New York-i filharmonikus zenekar a Lincoln Központban kezdte meg éves kínai újévi koncertjét.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2764) Sport (729) Flag gondolja (36) Heti lámpás (306) Tv fotel (65) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Belföld (10) Tereb (146) Életmód (1) Irodalmi kávéház (535) Nagyvilág (1309) Politika (1582) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Történelem (17) Gazdaság (699) Vetítő (30) Mozi világ (440) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7429) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>