Ma 2023 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 239. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Példa arra, miként mérgezi Magyarország imázsát egy kis helyi német lap is.

]]>WEINHEIMER NACHRICHTEN]]>

A regionális lapocska meg akarja mutatni, hogy még szolgaibban tud teljesíteni, mint az átlag német média.

Weinheimben járókelőket állított meg, hogy nyilatkozzanak, mi a véleményük a magyar országgyűlési határozatról, melynek értelmében „internálótáborokban” helyezik el a „menekülteket”.

Legyen elég a válogatás csattanójaként nyilatkozó, 27 éves, darmstadti („végbélvárosi”) Miriam Bauer első mondatát idézni:

„Már maga az internálótábor fogalma is az embert a harmadik birodalom gyakorlatára emlékezteti, amit rendkívül elgondolkodtatónak tartok tekintettel a társadalom általános jobbra csúszásakor”.

Majd olyan szavak következnek, mint „emberhez méltatlan”.

(A csatolt kép természetesen az eredeti cikket illusztrálja, de azt nem írja, melyik hozzászoló.)

Schulznak nem elég Merkel náciügyi Erdogan-fejmosása

]]>KURIER]]>

Martin Schulz, az SPD kancellárjelöltje felszólította Merkel kancellárt,  hogy egyértelműbben reagáljon az Ankarából jövő náci-hasonlatokra.

A Bild-Zeitungnak adott interjújában Schulz ezt mondta: „Egy kancellárnak ezt kell mondania: ’Most már elég!’ Amikor a török kormány tagjai nekünk náci módszereket vetnek a szemünkre, vörös vonalat lépnek át!”

Azt is követelte, hogy  Merkel jövő heti washingtoni látogatása alkalmával Trump előtt vonjon meg egyértelmű vonalat, mert az nem megy, hogy Trump az EU-t befellegzett formációnak tekinti.

Dél-afrikai miniszter: az izraeli hadsereg gyilokgép

]]>YNET NEWS]]>

Izrael megfeddte Pretoria tel-avivi nagykövetét, amiért Nomvula Mokonyane dél-afrikai vízügyi miniszter azzal kapcsolatban,  hogy Elor Azaria izraeli katonát a bíróság első fokon rendkívül enyhe, másfél év börtönbüntetésben részesítette, amiért a földön fekvő sérült, magatehetetlen palesztin demonstrálóba belelőtt és megölte, kijelentette: a zsidó állam apartheidet gyakorol a palesztinok leigázásában és „mindenfajta emberségnek híján van”.

A miniszter asszony arra is felhívta saját kormányát, hogy fossza meg dél-afrikai állampolgárságuktól azokat a dél-afrikai zsidókat, akik az izraeli hadseregben szolgáltak.

Mokonyane hangsúlyozta: „Ez tiltakozás az izraeli hadsereg gyilokgép kultúrája és jellege miatt”.

Az izraeli külügyminisztériumba behivatott dél-afrikai nagykövetnek a szemére hányták azt is, hogy a miniszternek ez már a második ilyen jellegű kijelentése: korábban az izraeli hadsereg magatartását nácinak bélyegezte.

Tesco elnöke: „A fehér férfiak veszélyeztetett fajták a brit igazgatóságokban”

]]>THE GUARDIAN]]>

John Allan, a Tesco elnöke kijelentette, „a fehér férfiak az üzleti élet nem egy legfontosabb pozícióiban veszélyeztetett fajták, ahogyan a vállalatok egyre több nőt és kisebbségi etnikai hátterűeket igyekeznek felvenni”.

Így folytatta: „Ha valaki nő és etnikai háttere van – lehetőleg mindkettő – akkor magára nézve rendkívül kedvező helyzetben van”, jelentette ki egy panelbeszélgetésen.

Ezt is mondta: „évezredeken át férfiak kaptak ezen munkák legtöbbjét, de most az inga igen jelentősen a másik irányba lendült, és ez lesz a helyzet az előrelátható jövőben – gondolom. Ha fehér férfi az ember, akkor veszélyeztetett fajta és kétszer olyan keményen kell dolgoznia.”

Bernie Sanders: „Trump patologikus hazudozó”

]]>THE GUARDIAN]]>

Hatalmas terjedelmű interjút adott a 75 éves Bernie Sanders a brit lapnak, amelyben kijelentette, Trump elnök „patologikus hazudozó”, aki „folyamatosan hazudik”.

Sanders Clintonnéval mérkőzött a demokratapárti előválasztásokon.

Az amerikaiakat azzal bíztatta, hogy „a kétségbeesés nem opció”.

Az interjú bevezetőjében az újságíró elmondta, a beszélgetés során Sanders egyre dühösebb lett. Ezt a két megjegyzést (Bernie Sanders was growing more aghast with every sentence és „still scarcely able to contain himself”)) pedig nyugodtan fordíthatjuk azzal, hogy tombolt, már-már levegőért kapkodva.

„Képmutatása elképesztő!”, mondta az elnökről.

Azt mondta, “Szörnyű idők ezek az Egyesült Államok népének és az egész világnak”.

Sanders nagyon fájlalta azt is, hogy Trump a fősodratú médiát “vadul” bírálja. /Miért baj az egy ultratoleráns demokratának, ha valaki bírál valamit, akár olyan “vadul”, mint ő Trumpot?/

Azért a Demokrata Pártot sem kímélte: „Az elmúlt 30-40 évben a Demokrata Párt a munkásosztály… pártjából a liberális elit által jelentősen uralma alatt tartott párttá alakult…”

Elmondta, magát nem liberálisnak, hanem progresszívnek tartja.

/Megjegyzés: Sanders végig úgy hangzik, mintha a múlt század ötvenes-kora hatvanas éveiből egy múzeumba helyezett, ideiglenesen életre keltett szocdem lenne./

Kijev leállította Luganszk vízellátását

]]>SPUTNIK DEUTSCHLAND]]>

Kijev leállította a szakadár Luganszki Köztársaság vízellátást, jelentette a köztársaság tájékoztatásügyi minisztériuma.

A leállítás mindenfajta figyelmeztetés, illetve hivatalos okmányok elküldése nélkül történt.

/Éljen a humánus Nyugat humánus kijevi szolgakormánya!/

„Gyalázatos”: míg Tony Blairt meghívták az iraki emlékműhöz, a meghalt katonák özvegyeit nem

]]>SPUTNIK INTERNATIONAL]]>

Tony Blair volt brit miniszterelnököt „gyalázatosnak” nevezték, amiért volt képe ellátogatni az iraki és afganisztáni háborúban meghalt brit katonák emlékművének felavatásán.

A 2016-ban megjelent „Chilcot jelentés” bemutatta, hogy az Irak-politika hamis hírszerzési adatokon alapult.

Blair megérkezése hatalmas felháborodást keltett a meghalt katonák özvegyei körében, akiket nem is hívtak meg az emlékmű avatására, sőt nem is tájékoztatták őket arról.

Rose Gentle, akinek Gordon fiát Irakban ölték meg, egy interjúban „undorítónak” nevezte, hogy Blair mutatkozni mert az emlékműnél.

Az emlékműnél tiltakozók jelentek meg. Egyikük Blair-álarcot viselt (lásd a mellékelt fotót).

Az avatáson megjelent John Major és David Cameron volt, valamint Theresa May jelenlegi miniszterelnök.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Történelem (16) Egészség (50) Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Belföld (10) Sport (729) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2718) Kultúra (6) Tv fotel (65) Gazdaság (693) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (531) Heti lámpás (279) Nagyvilág (1309) Mozi világ (440) Politika (1581) Mondom a magamét (7235)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>