Ma 2022 augusztus 11. Zsuzsanna, Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.
6c7371b673bec1d02dd631bf25ad38ff.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 13.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

1. AZ AFGANISZTÁNI BAGRAM LÉGITÁMASZPONTON A CIA KUTYÁKKAL ERŐSZAKOLTATOTT MEG FOGLYOKAT.

2. A DENVERI RENDŐRSÉG AZT IS ŐRIZETBE VETTE, AKI FELVETTE, AMINT EGY FÉRFIT ÉS TERHES FELESÉGÉT BRUTÁLISAN ÜTLEGELTÉK.

3. ŐRIZETBE VETTÉK IZRAEL NEMZETKÖZILEG LEGISMERTEBB ÚJSÁGÍRÓJÁT, AMIÉRT ÁLLÍTÓLAG HATÁRŐRÖKRE KÖPÖTT.

Részletek:

1. Az ]]>Alternet.org]]> nevű, egyik vezető amerikai alternatív hírportálról arról ír, a média csak december 15-én fedezte fel, hogy Jürgen Todenhöfer 2013-ban megjelent kötetében „eltemetve” már ott van az az információ, amit egyik afganisztáni látogatása során mondtak el neki a korábban az afganisztáni Bagram-on lévő amerikai légitámaszponton és annak börtönében dolgozók, nevezetesen, hogy ott afgán foglyokat kutyákkal erőszakoltatták meg. /Todenhöfer tavaly megjelent, 450 oldal terjedelmű, páratlanul lebilincselő könyvének címe Du sollst nicht töten: Mein Traum vom Frieden, Ne ölj: álmom a békéről címen./ Egy korábban ott szolgáló kanadai katona azt mondta, hogy a meztelen foglyokat úgy kötözték egy kis székhez, hogy a padlóra nézzen arcuk, majd beengedték a harci kutyákat.

Egy fogolyra egymás után több kutyát is ráengedtek. Lawrence Wright, olvasható az ]]>Alternet.org]]> cikkében (]]>http://www.alternet.org/…/did-nato-dogs-rape-afghan-prisone…]]>), az al-Kaida szervezet ismert történésze az amerikai félközszolgálati National Public Radio-ban nemrégiben szintén megerősítette: egyik FBI forrása pontosan megerősítette, amit Todenhöfer leírt. A cikkben megszólaló másik forrás azt mondta, hogy „Guantánamo paradicsom Bagramhoz képest”.

/Todenhöferről: A több német egyetemen jogot tanult szerző bíróként dolgozott, majd 1972-től 1990-ig a német parlament kereszténydemokrata párti képviselője volt, Tübingen egyetemi várost képviselve. Pártjának, a CDU-nak fejlesztéspolitikai és leszerelési szóvivője is volt. Több éven át a Hubert Burda Media német médiacég alelnökeként dolgozott. Ami „kihozta a sodrából” és amiért foglalkozást váltott, az a Bush-kormány iraki háborúja volt, illetőleg annak több százezer áldozata. Sokszor látogatott Irakba, és e látogatások alapján írta meg egy másik, briliáns könyvét Warum tötest du, Zaid (Miért ölsz, Zaid?) címen, amely 2008-ban jelent meg. Todenhöfer hatalmas népszerűségnek örvend Németországban. Hozzá hasonlóan őszinte szerző a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke által irányított német sajtóról szeptember közepén leleplező könyvvel jelentkező Udo Ulfkotte, veterán német újságíró. (Könyvéről nálunk elsőként, október 12-én megjelent recenziót lásd itt: ]]>https://www.facebook.com/istvan.lovas.587/posts/573451132782476]]>). Todenhöfert a „hivatalos”, azaz fősodratú német médiában nevezték már „vulgáris pacifistának” és a „szélsőséges iszlám támogatójának” is.

2. December 2-án a denveri rendőrség két járőre földre rántott egy férfit. Ütötték, verték, melynek következtében igen súlyos sérüléseket szenvedett. A mellette segítségért sikoltozó, 7 hónapos terhes feleségét is a földre rángatták és ütlegelték. A rendőrök ez után észrevették, hogy egy férfi az egészet videóra veszi.

Törvényellenesen és azzal fenyegetve, ha nem kooperál, tudnak másként is viselkedni vele, arra kényszerítették, hogy adja át iPad-jét. Amikor visszakapta, megdöbbenve tapasztalta, hogy a brutális bánásmódról készített felvételét – szintén törvényellenesen - letörölték. Csakhogy a rendőrök pechére a felvétel a felhőbe is került. Így azt annak készítője elküldte egy helyi tévéállomásnak, amely műsort készített belőle. Hatalmas számban nézték országszerte a közben feltöltött videót. Annak ellenére, hogy a felvételt készítő férfi részletesen elmondta, mi történt vele és egyértelmű volt a rendőrség jogellenes magatartása, valamint az egész ügyben FBI vizsgálat indult, december 15-én rendőrök letartóztatták. Aki látni szeretné a videót és a történetet részleteiben elolvasni, itt is megteheti:
]]>http://www.americasfreedomfighters.com/…/watch-denver-cops…/]]>.

3. Gideon Levy-t, a nemzetközileg legismertebb izraeli publicistát december 22-én fotós kollégájával együtt letartóztatták, mert a megszállás alatt tartott Ciszjordániából hazafelé tartva a Tul Karm-i átkelőhelynél – állították az őket elvivő rendőrök - leköptek egy izraeli határőrt és szidalmazták. Ezután kihallgatták és elengedték őket.

Az angolul megjelenő Haaretz nevű lap kérte a határőrizetet ellátó izraeli hadsereget, hogy adják át számukra az átkelést rögzítő felvételeket, de kérésük válasz nélkül maradt. Levy lapjában igen sokszor, éles szavakkal bírálta a kormányt, felszólítva, szüntesse be a megszállást, ne gyilkolja a palesztinokat, ne kövessen el háborús bűnöket, viselkedjen úgy, mint egy demokráciában az illik. A kormánylapok „a Hamasz szócsövének” és „nemzetárulónak” nevezték az olyan cikkeiért, amelyben figyelmeztet: az egyre jobban elszigetelődő, globális páriává váló Izraelt nem léte, hanem viselkedése miatt találják világszerte egyre visszataszítóbbnak. ]]>http://www.haaretz.com/news/national/1.633230]]>

forrás:  Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gazdaság (667) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Heti lámpás (260) Életmód (1) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Nagyvilág (1464) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6236) Vetítő (30) Mozaik (83) Jobbegyenes (2380) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Politika (1581) Tereb (141) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>