Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 120. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Clintonné négy perces köhögési rohama Cleveland-i kampánybeszéde alatt (videón is rögzítve).

]]>SPUTNIK]]>

Immár videón rögzítették Clintonné betegségének egyik súlyos tünetét.  A demokratapárti elnökjelölt képtelen volt elmondani Clevelandben elkezdett beszédét a rájött köhögési roham miatt. Négy percen át köhögött (lásd a cikkhez csatolt videót). A helyszínről tudósító NBC televízió riportere, Monica Alba megjegyezte, hogy a köhögési roham „a legrosszabb, amire emlékszem”. Clintonné környezete eddig „összeesküvés elméletnek” nevezte rossz egészségi állapotáról szóló „híreszteléseket”. Külügyminiszteri pályája vége felé, 2012 decemberében agyrázkódást szenvedett, és az így az agyában keletkezett vérrög miatt kórházba kellett szállítani. Clintonné azóta több dologra nem emlékszik. Így arra sem tudott az FBI-nak válaszolni, hogy emlékszik arra, amikor kioktatták, miként kell megőrizni bizalmas, hivatalos  dokumentumokat, jelenti az orosz távirati iroda angol nyelvű portálja. A ]]>New York Post]]> ezzel a címmel tette ki a köhögő rohamot mutató videót és a róla szóló  ismertetését:  „Hillary hosszú köhögő rohamát arra fogja, hogy allergiás Trumpra”.

]]>FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG]]>

Jürgen Rüttgers, Észak-Rajna Vesztfália korábbi miniszterelnöke kételyét fejezte ki, hogy a CDU még mindig néppárt-e. Ralf Stegner, az SPD ügyvezető elnöke pedig már a Merkel-korszak végét jósolja. Rüttgers volt CDU-csúcspolitikus szerint kétséges, hogy egy 19 százalékos eredménnyel, amit a CDU Mecklenburgban ért el, még a társadalmat képviseli-e. Stegner pedig kételyét fejezte ki, hogy Merkel jelölteti magát ismét kancellárságra. Kijelentette, karrierjének egyértelműen elérte zenitjét, idézi őket a vezető német lap.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

A DNB, a legnagyobb norvég bank most elsőként hivatalosan arra tett, hogy az amerikai tőzsdepiac összeomlik. Túlságosan sok vállalat van eladósodva, hogy osztalékot fizessen, amely taktika a DNB szerint nem mehet tovább sokáig. A DNB előrelátásból készpénzben tartja vagyona nagy részét, jelenti a német gazdasági-politikai portál. A bank befektetési alapja 56 milliárd eurót kezel.

*             *             *

Obama elnök további ]]>egy évvel]]> hosszabbította meg a 2001. szeptember 11-e óta az USA-ban elrendelt szükségállapotot azzal, hogy a terrorveszély továbbra is fennáll.

*             *             *

Izrael: Oroszország az USA-t leválthatja közel-keleti ]]>közvetítőnek]]>” címen arról ír, hogy a jelek szerint nem csak Izrael, de a palesztinok is készen állnak arra, hogy Moszkvát fogadják el közvetítőként. Putyin elnök felajánlotta, hogy Oroszország megkísérelheti a felek közötti béke megállapodást létrehozni.   Az amerikaiak ezt hosszú évek óta próbálták – sikertelenül.

]]>BREITBART]]>

Antifasiszta írót vertek össze muzulmánok, miközben azt kiabálták, ’mocskos fehér!’” címen a jobboldali amerikai hírportál arról számol be, hogy a franciaországi Belfortban Ghislain Gilbert írót és 12 éves fiát egy betörési kísérlet alkalmával támadták meg. Az aktív antifasiszta író és családja már hosszabb ideje halálos fenyegetéseket kapott, mert egy bestsellerré vált könyve előszavának címe „Dzsihad”. A rendőrség vizsgálatot indított, miután az írót törött karral kórházba vitték. A támadók szalafista muzulmánok voltak. A betörni akarók fiát fején és gyomrán rúgták azt kiabálva, hogy „ugyanezt kapod” és „nem felejtünk”. 11 éves kislánya jelen volt a támadásnál és ütlegelésnél.

]]>WOCHENBLICK]]>

Az osztrák magazin arról ír, hogy az ausztriai Welsben a migránsok által a múlt héten elkövetett nemi erőszakok esetében kifejezetten dirndl népviseletben lévő nőket pécéztek ki. A helyi sajtó már a szilveszteri kölni esettel hasonlítják össze a történteket. A rendőrség eddig 12 nő elleni támadásról tud.

]]>DIE PRESSE]]>

A német belügyminisztérium adatai szerint 2016 első félévében Berlin 11 700 menekültet küldött vissza Ausztriába. Naponta száz nem engedélyezett beutazást regisztráltak, jelenti a vezető osztrák lap.

*             *             *

Az Afratest Dimap közvélemény-kutató ]]>felmérése]]> szerint Mecklenburgban a „jobboldali populista” AfD-t a rá szavazók 66 %-a a régi pártokkal kapcsolatos frusztrációjuk és az ellenük való tiltakozás miatt döntöttek így. Programjuk miatt csak 25 % voksolt rájuk. „A jobboldali populistákra elsősorban a munkanélküliek, a munkások, és az önállóak szavaztak”.

]]>SONNTAGS ZEITUNG]]>

A svájci lap arról ír, hogy a Svájcba érkezett menekültek 90 százaléka „alámerül” és nem tudni, tovább megy más országba vagy az országban marad feketén dolgozni, prostituált lesz vagy bűnözéssel foglalkozik. Albert Rösti, a Svájci Néppárt (SVP) elnöke kijelentette, ez igen súlyos biztonsági kockázat és csak egyetlen megoldás van: „A határokat hermetikusan le kell zárni.” (Az európai „szélsőjobboldali, nacionalista, populista” pártokat felsoroló nyugati – és hazai – sajtó Svájc esetében nem meri megemlíteni, hogy ott az SVP évek óta a legtöbb képviselőt küldi a törvényhozásba.)

]]>SPUTNIK]]> DEUTSCH

Obama szétveri a G20-as találkozót azzal, hogy a Dél-kínai-tenger ügyében ’következményekre’ figyelmeztette Pekinget” címmel a távirati iroda arról számol be, hogy a Hangcsouban vendég amerikai elnök tegnap szigorú figyelmeztetésben részesítette Kínát, ha továbbra is „agresszíven” viselkedik a Dél-kínai tengeren, ami szomszédjait aggasztja. A világ teherhajó kereskedelmi forgalmának 40 %-a halad át a tengeren, amely területi illetékességéről a hágai nemzetközi bíróság Kína kárára döntött. (Az USA repülőgép anyahajókat küldött a térségbe.) Nem volt okos ellentéteket provokálnia e találkozón annak az amerikai elnöknek, aki már korábban meghirdette „keleti nyitás” politikáját, és akit éppen tegnap küldött el Duterte Fülöp-szigeteki elnök a kurva anyjába és megfenyegette, ne merjen beleszólni szuverén országa ügyeibe.

*             *             *

A német belpolitikai helyzet miatt ]]>meghiúsult]]> a Putyin-Merkel-Hollande találkozó” címmel a hírügynökség német nyelvű portálja arról küldött jelentést a G20-ak tegnap a kínai Hangcsouban lezárult csúcstalálkozójáról, hogy német és francia kezdeményezésre háromoldalú találkozót terveztek, majd ezt a kezdeményezők kétoldalúra változtatták azzal az indoklással, hogy „a kancellár asszonynak e pillanatban a belpolitikai problémák megoldásával kell foglalkoznia”, azaz a CDU súlyos vereségével a mecklenburgi választásokon és az AfD előretörésével.

]]>SPUTNIK FRANCAIS]]>

A háború ellenére virágzik a turizmus Szíriában, számol be a megdöbbentő tényről az orosz hírügynökség francia nyelvű portálja. A nyugati és az öbölbeli sejkségek médiája most ezt is támadja annak nyomán, hogy a szíriai idegenforgalmi minisztérium a valóságot – egy szálloda előtt gondtalanul a tengerben fürdőző nyaralókat mutató videót – mutatott be. (A cikkhez csatolták a videót.) Egyre több szálloda nyit ki újra, olvasható a tudósításban. 2015-ben több mint fél millióan választották Szíriát nyaralásuk színhelyéül.

]]>THE DAILY MAIL]]>

Most az Iszlám Állam tiltja a burkát viselő nők belépését a moszuli biztonsági épületeibe, mert több alkalommal burkás nők IÁ parancsnokokat öltek meg. Korábban ők tették kötelezővé a nőknek a burka viselését, jelenti a brit bulvárlap.

]]>ANTIWAR]]>

Az alternatív béke Nobel-díjas izraeli Uri Avneri hosszabb kommentárt írt a háborúellenes amerikai független portálon arról, hogy egyre több, munkáját befejező izraeli titkosszolgálati vezető óv egy lehetséges polgárháborútól.  Mint a napokban Tamir Pardo, a Moszad volt főnöke, aki most nyilatkozott ugyanerről (lásd itt az augusztus 31-i szemlét, melyben kijelentette, Izrael létét nem Irán hanem egy polgárháború kirobbanásával fenyegető belső társadalmi ellentét veszélyezteti). Az izraeli társadalomban az egymással szembenálló felek közötti konfliktusok nyílt kirobbanását csak az izraeli megszállás akadályozza – egyelőre. Ezért van a legnagyobb szükség a palesztinok megszállására és leigázására, írja Avneri.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Történelem (18) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7549) Vetítő (30) Kultúra (7) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Sport (729) Politika (1582) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Életmód (1) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Gazdaság (705) Egészség (50) Jobbegyenes (2789) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>