Ma 2021 március 02. Lujza napja van. Holnap Kornélia napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 119. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Titkos osztrák katonai jelentés: 900 000 migráns dekkol Líbiában átkelésre várva.

]]>JUNGE FREIHEIT]]>

A német lap idézi az osztrák Österreich című lapot, amely egy titkos osztrák katonai jelentésből értesült, mely szerint 900 000 eritreai, szomáliai, gambiai, nigériai, szudáni és Maliból érkezett „menedékkérő” vár Líbiában arra, hogy Európába mehessen. Közülük kétszáz ezren októberig megkísérelhetik a tengeri átkelést.

]]>MIGRANTENSCHRECK]]>

Egy bécsi cég honlapjával azonos, „Migránsriasztó” néven árulja 399 euróért, akciós áron, 9 mm kaliberű, 15 mm-es gumilövedéket kilövő pisztolyát. (Még van raktáron. A fotón „Szilikonzsír” nevű magyar termék is látható.)

]]>PRESS TV]]>

Obama amerikai elnököt szándékosan megalázóan fogadták a kínai Hangcsoúban érkezésekor a G20-ak ottani találkozójára. Ellentétben a többi ország vezetőivel, az amerikai elnök a repülőgépről lejőve nem piros szőnyegre lépett és gépének, az Air Force One-nak egy ritkán használt alsó kijáratán távozott. Sőt, gördülő lépcsőt sem toltak oda neki, jelenti az iráni globális tévé. A Fehér Ház stábjának egyik tagja tiltakozott, de egy kínai tisztviselő visszakiabált: „Ez a mi országunk! Ez a mi repülőterünk”. A New York Times szerint Obama fogadtatása még kínai mércével mérve is sértő volt. Jorge Guajardo, Mexikó korábbi pekingi nagykövete elmondta, itt nem véletlenről volt szó. A kínaiak ilyenkor minden mozdulatot pontosan előre kiszámítanak, tette hozzá. A kínaiak nyilván, olvasható a portálon, az amerikaiak agresszív Dél-kínai tengeri magatartása miatt akartak üzenni az USA elnökének.

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Angela Merkel migránsölelése nehezedik házi tartományában tartott választására” címmel a vezető amerikai lap a Mecklenburg-Elő-Pomerániában ma folyó választásokról azt írja, az a kancellárnak kulcsfontosságú teszt lesz, mivel e tartomány Merkelnek politikailag otthona.  Annak ellenére, hogy a 81 milliós Németország lakosságából csak 1,3 millió lakik ott.  A szavazásra pontosan egy évvel azután kerül sor, hogy Merkel Ausztriával megállapodott: a két ország több ezer, Magyarországon rekedt menekültet befogad.  A választások azzal fenyegetik Merkel középjobb tömbjét, hogy a szélsőjobb (AfD) mögött végez. A legutóbbi közvéleménykutatás szerint egy szinten állnak vele, és az előrejelzések szerint a szocialisták (SPD) lesznek az elsők.

*             *             *

A globális ]]>felmelegedés]]> okozta tengerparti áradások már megkezdődtek” címen a lap 19 nyomtatott oldal terjedelemben jelent arról az ijesztő jelenségről, hogy az Egyesült Államokban már megkezdődött az óceánparti városok elöntése, illetve a parthoz közeli szigeteket a szárazfölddel összekötő utak időleges víz alá kerülése.

]]>POLITICALLY INCORRECT]]>

A „politikailag inkorrekt” névre hallgató német független hírportál felfedezett egy nagyon friss közvéleménykutatást, amelyet „valahogyan” a sajtó nem talált meg. E szerint a radikális jobboldali AfD  már csak egyetlen százalékra marad el SPD-től: az előbbi 26, az utóbbi 25 %-on áll. A CDU 18,5 %-on, a (valódi baloldali)  Die Linke 14,5 százalékon.

]]>DIE PRESSE]]>

A vezető osztrák lap tegnapi számában hozta nyilvánosságra (lásd a tegnapi szemlét itt), hogy 1500 sérült borítékban küldtek ki választókártyát a bécsi Leopoldstadt kerületbe, ami miatt akár ismét megóvhatják az október 2-i osztrák elnökválasztásokat. Norbert Hofer (FPÖ) elnöki várományos szerint a dolog „felfoghatatlan” és sürgetett a hibák azonnali orvoslására, míg Van der Bellen zöldpárti elnökjelölt kijelentette, reméli, hogy a belügyminisztérium „a problémát hamarosan kiküszöböli”.

*             *             *

Schwarzenberg: ’Kurz sajnos beállt a populisták közé’]]>címmel]]> a lap összefoglalja Karel Schwarzenberg  korábbi  cseh külügyminiszternek (akinek nézetei – röviden összefoglalva – semmiben nem különböztek Paul Lendvaiétól) a lap számára mondottakat, mely szerint a Brexit katasztrófa és Merkel „a legjobb szociáldemokrata”. Schwarzenberger, miután magasztalta Bruno Kreiski hajdanvolt osztrák kancellárt (Lendvai barátját), értetlenségét fejezi ki, hogy Sebestian Kurz osztrák külügyminiszter Budapestre utazott, ahol Orbán Viktorral vállalt szolidaritást. „Egy szociáldemokratánál azért ez mégiscsak figyelemre méltó”. (Az interjúvoltat a szemébe „csillogó európainak” nevező Sebastian Swoboda nem javította ki S.-t, hogy Kurz nem szociáldemokrata, hanem néppárti.)

]]>SALZBURGER NACHRICHTEN]]>

Teréz anya – az ellentmondásos szent” címen a salzburgi napilap kritikusan ír az Indiában jótékonykodó  albán asszony szentté avatásáról, miután az olyan kijelentéseket tett, minthogy „Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Nem érdekel minket, hogy az emberek miért szegények”. Azt írja, ma is kritika tárgya, hogy Teréz anya a kalkuttai haldoklók iránt aggódott, de nem a szegénység és nyomor okai miatt.

]]>SPUTNIK]]>

Ray McGovern, volt CIA elemző és politikai aktivista az orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, Clintonné Cincinnatiban elmondott Kínát, Oroszországot és Iránt fenyegető háborús kampánybeszéde „megszégyenítette magát a farizeus szó fogalmát is” és az igen veszélyes jövőt ígér. Ugyanúgy beszélt, mint Dick Cheney későbbi alelnök 14 évvel ezelőtt, amikor az Irak elleni támadást akarta hazugsággal indokolni. A különbség csak az, hogy Clintonné most Oroszországot vádolja hazug módon azzal, Moszkva áll a demokrata párti emailek megszerzése és nyilvánosságra hozatala mögött.  Az amerikai fősodratú média pedig ugyanúgy beállt most a sorba, mint akkor és azt is papagájként ismételgeti, hogy Julian Assange profitált mindebből, mert a WikiLeaks, a mai szöveg szerint, az orosz hírszerzés eszköze. McGovern megjegyezte: „ilyen komolytalan dolgokat péntek esti tévékabarékban mondanak”. Aggodalomra ad okot, mondta, hogy ez a kardcsörtetés nem csak választási kampánya része lehet, hanem Clintonné megválasztása esetén komolyra fordulhat. Úgy beszél, mondta, mint korábban Madeleine Albright amerikai külügyminiszter, aki megkérdezte: „Miért jó, ha kitűnő katonaságunk van, amikor csak beszélünk róla, de nem használjuk?” A volt CIA elemző elmondta még, rendkívüli mértékben ellenérzést keltett benne az, amikor Clintonné az USA-ról nem csak „kivételes”, de „nélkülözhetetlen” nemzetként beszél. „És mi ennek az ellentéte? A nélkülözhető nemzet, ugyebár, és akkor – e meghatározás szerint – minden más ország nélkülözhető… És azt jelenti, hogy nekünk nem kell engedelmeskedni a nemzetközi jognak.”

*             *             *

]]>A]]>z orosz központi bank pénteken bejelentette: orosz-iráni megállapodás született és ezután a bilaterális kereskedelmet a két ország nemzeti valutája alapján folytatják, azaz vége a dollár elszámolású kereskedelemnek.

*             *             *

Putyin orosz elnök eddigi ]]>legélesebb]]> kritikájával illette a nyugati „demokratizálási” politikát, amiért az terrorizmust és bukott államokat eredményez. A Bloomberg hírügynökségnek elmondta, a termékeny társadalmi változást nem exportálni kell, hanem annak az adott országban alulról kell kiindulnia, máskülönben az azt eredményezi, mint látható az elmúlt másfél évben Irak, Líbia és Szíria esetében. Elmondta, az ilyen kísérletekben Oroszországnak is része volt, mint például Soros Nyílt Társadalom alapítványai révén, amelyek jelentős pénzeket folyattak az ellenzéki médiumokba és egyéb oroszországi entitásokba, amelyeknek alig burkolt céljuk a kormány destabilizálása. Azt a kérdést is feltette, vajon komolyan gondolják az ilyen demokrácia exportőrök, hogyha Szíriában megdöntik Asszadot, akkor nem ugyanazt érik el, mint amit máshol, ahol ilyen beavatkozások révén értek el?

]]>THE ANTIMEDIA]]>

Putyin elnök, írja a „médiaellenes” néven működő portál, egy interjújában kijelentette, nagyon helyesen cselekedett az, aki kiszivárogtatta az amerikai Demokrata Párt emailjeit, nevetségesnek nevezve, hogy ő állt volna mögötte. „De egyáltalán érdekes, hogy ki volt a tettes?” – kérdezte.

]]>ACCURACY IN MEDIA]]>

Az amerikai fősodratú média hazudozásaira és torzításaira szakosodott portál ismerteti, hogy a CBS amerikai tévéhálózat kongresszusi tudósítója, Nancy Cordes váratlanul odavágott Clintonnénak, amiért a demokratapárti elnökjelölt nő 270 napja nem tartott sajtókonferenciát, megjegyezve, fél attól, hogy az újságírók inzultálják kényes kérdéseket téve fel neki. Clintonnénak nehezére esik az igazságról beszélni, teszi hozzá a beszámoló.

]]>SPUTNIK DEUTSCH]]>

Marine Le Pen egy választási kampánybeszédében megígérte: ha jövőre Franciaország elnökévé választják, referendumot tartanak az unióból való kilépésről.  Azt mondta, a francia polgároknak a britekhez hasonlóan joguk van arra, hogy véleményüket megmondják.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Az IMF feltűnést kerülve száll ki Görögország megmentéséből” címmel a független német gazdasági-politikai hírportál arról jelenet, hogy a Nemzetközi Valutaalap csendben búcsút mond a Görögország szánt új hitelprogramból, és az inkább Ukrajnára akar összpontosítani.  Christine Lagarde IMF-igazgató ezt azzal indokolta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy a görög programnak „két lábon” kell állnia: először is jelentőse reformokat kell végrehajtani, másodszor pedig az adósságot az IMF elvárásai szerint kell „viselni tudni”.

]]>LIBRE RED]]>

Francois Hollande francia elnök népszerűsége már csak 14 %-on van, a francia kormányé pedig 13 %-on, ismerteti a YouGov cég közvélemény-kutatási eredményeit az antiglobalista baloldali spanyol független honlap.

]]>BREITBART]]>

A jobboldali amerikai portál (amelynek szerkesztőbizottsági elnökét Trump nemrégiben nevezte ki kampányfőnökének) Magyarország a globalistáknak leckét ad a migrációról, határokról és demokráciáról” címmel írt hosszabb cikkében támadja Bill Clintont, amiért kétségbe vonta, hogy Magyarországon és Lengyelországban demokrácia van és hogy azt állította, a két ország tekintélyelvű, diktatórikus, „Putyin-formájú vezetést” akar.  Majd októberben Rob Berschinski, Obama demokrácia ügyben felelős külügyminiszter-helyettese járt Magyarországon, hogy ott megleckéztesse az Orbán-kormányt, amiért Magyarország visszacsúszik a demokrácia terén, mert Washington nem szereti Budapest migrációs politikáját. Nehéz megérteni, írja a cikk, hogy miért nem demokratikus Magyarország? Csak azért, mert az amerikai kormánynak nem tetsző migrációs politikája van? Nehéz megérteni, hogy mi abban a „nem demokratikus”, ha egy kormány a nép kifejezett igénye szerint alakítja politikáját. 

]]>DIE WELT]]>

Csúcsközgazdászok a globalizálás végét jósolják” címmel a német lap vasárnapi kiadása ismerteti, mit nyilatkoztak neki a világ vezető közgazdászai az USA-EU szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) látható kudarca kapcsán. A TTIP kudarca csak tünet, jelentette ki a brit Simon Evenett brit közgazdász professzor. Ő is és mások is elmondták, a globalizáció 2007-ben érte el csúcspontját, csak nem akartuk észrevenni.

]]>GERMAN FOREIGN POLICY]]>

A német külpolitikai szakportál Bonnból és Rijadból jelenti, hogy Szaúd-Arábia Berlin nyomására bezárja a bonni Fahd Király Akadémiáját és ezáltal gyengíti a német dzsihadista színteret. Rijadban ezt úgy jelentették be, mintha a királyságnak önálló döntése lett volna. Ugyanakkor olyan időpontban történik, amikor Németországot a dzsihadista terror merénylettel fenyegeti. A bezárás azt mutatja, hogy a német kormány tökéletesen tisztában van a szaudi kézben lévő bonni intézmény oktatási és missziós tevékenységével. Hasonló intézményeket tart fenn Rijad világszerte, ahol a dzsihadisták átveszik ezen intézmények vahabita vallásideológiáját.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (252) Autómánia (61) Sport (729) Mozi világ (440) Történelem (14) Politika (1576) Életmód (1) Jobbegyenes (1971) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1454) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (657) Belföld (6) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Vetítő (37) Tv fotel (65) Tereb (140) Mondom a magamét (5135)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>