Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
4bc71ffb2323d07d133046aa9ba0d959.jpg

Lovas István: A „szupernacionalista” indiai miniszterelnök sikere

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

2014 tavaszán választották Narendra Modit India miniszterelnökévé. Tudvalevő, hogy Gudzsarat államnak ő volt a kormányzója, amikor 9 éve a többségi hinduk kétezer muzulmánt koncoltak fel. Modi a „hindutva”, a hinduizmus minden gátlás nélküli képviselője.

Olyannyira, hogy annak töredékéért a magyar kormányt nyugati politikusok és a nyugati cselédsajtó gyilkos nácizmussal vádolná.

De láss csodát: Modi miniszterelnököt nagy szeretet veszi körül még Amerikában is. Barack Obama amerikai elnökkel szeptember 28-án találkozott ismét – ezúttal New Yorkban, az ENSZ-ben. A kettejük közötti kapcsolatok nem lehetnének szorosabbak. És így az amerikai-indiai viszony, amely Modi elődje, Manmohan Singh 10 éves miniszterelnöksége esetében meglehetősen hűvösek volt. Ráadásul Obama büszke a jelenlegi kiváló kétoldalú viszonyra.

Ami az indiai közhangulatot illeti, a megkérdezettek kétharmadának „igen kedvező” véleménye van Modiról, olvasható egy friss felmérésben. A véleményüket kifejezők kétharmadának szintén jó a véleménye a miniszterelnök külpolitikájáról és külön Amerika-politikájáról is. Indiában – szemben más országokkal – egyre jobb szemmel tekintenek az Egyesült Államokra: 70 százaléknak kedvező róla a véleménye, ami 15 %-kal több, mint tavaly volt. Mindebbe persze belejátszik a világ két legnépesebb országa, India és Kína közötti viszony.

Az indiaiak elégedettségével miniszterelnökük iránt persze elsősorban a szárnyaló gazdasági növekedés az oka.

Ezzel szemben az Angela Merkel kancellár vezette Németország gazdasága vánszorog: a GDP 0,4 %-kal nőtt idén az első negyedévben. Aminél 1 tized százalékkal gyengébb volt a korábbi negyedéves gazdasági növekedés.

Amit pedig a régi KISZ-es, NDK-s Merkel most tesz migráns politikájával, az egyszerűen Németország és Európa nagy részének a katasztrófáját okozhatja, illetőleg – szinte bizonyosan – fogja okozni. A németek száma a nagyon alacsony gyerekszaporulat miatt rohamosan fogy, és ha a bevándorlás akadály nélkül folytatódik Merkel hívó szavainak és kétértelmű kijelentéseinek „köszönhetően”, a ma és tegnap ismert Németország összeomlik. Ezt egyre több német szavazó ismeri fel.

A nemzeti érdekek ellen dolgozó Merkel korábbi népszerűségének vége. Olyannyira, hogy megtörténhet bukása a következő választások előtt.

De legjobb lenne, ha holnap bukna és Németország irányítását is egy olyan politikus venné át, aki Modihoz hasonló politikájával, vagyis a német érdekekhez igazodásával vetne véget a vég kezdetének. Ha migráns politikájában a magyar miniszterelnök képes a nemzetközi, igen erős elvárásokkal szembe menetelni, miért ne tehetné ugyanazt egy berlini kormány? Az is persze lehetséges, hogy a megriadt Merkel folytatja a kedden a kormány által eldöntött rendkívüli intézkedések meghozatalát. Netán odáig, hogy fegyverekkel hajlandó megvédeni határait.

Erre a válasz nem az, hogy a migránsügyben „nyilván rá kívülről nagyobb nyomás nehezedik”, mint Orbán Viktorra, mert egy bátor politikaváltás után mindig kiderül, nem ott vannak a falak, ahol azt a kishitűek és a félénkek hiszik.

Németország nagyhatalom, és ezt ki kellene használnia elsősorban akkor, amikor az ő és Európa léte a tét.

Lovas István

]]>www.lovasistvan.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1464) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Tereb (141) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (667) Életmód (1) Kultúra (6) Történelem (15) Vetítő (30) Belföld (8) Egészség (50) Mozaik (83) Heti lámpás (260) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Sport (729) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6241) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2383)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>