Ma 2021 június 13. Antal, Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: A fantasztikusan sikeres magyar határkerítés

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Elismerés érkezett külföldről: „Orbán Viktor kormánya zseniális megoldást talált..."

A keményen jobboldali, elsősorban az orosz ügyekre összpontosító angol nyelvű véleményportál, a Russia Insider a déli határon felállított határkerítésről közöl cikket.

Az írás ezzel kezdődik: „Közismert, hogy Magyarország határkerítést emelt; a valóságban hogyan működik az a migránsok kívül tartása szempontjából? Duplakerítésnek tűnik, amely csaknem teljes mértékben megállította az országba irányuló migrációt. A törvényi keret pedig egyenesen lélegzetelállító.”

Majd fotó következik, amelyen látható, ahogyan egyenruhás magyar rendőrök védik a határkerítést, amelynek másik oldalára migránsok kapaszkodnak.

A folytatás: „A Soros által pénzelt NGO-k fő trükkje az állandó pereskedés. Ma az EU tagországaiba a legtöbb illegális migráns legálisan lép be, de illegálisan marad, vagy megsérti annak a vízumnak az érvényességi idejét, amelyet netán megkapott. Amikor az illegális migránsokat fogva tartják addig, amíg véget nem ér a kiutasításukra vonatkozó tárgyalás, a George Soros milliárdos által pénzelt NGO-knak korlátlan pénzt áll rendelkezésükre, hogy igyekezzenek elérni kiszabadulásukat”.

A pereskedések miatt zsúfolásig teltek a migránstáborok, mert minél hosszabb ideig tart a kiutasítást célzó jogi procedúra, annál kevesebb kiutasításra kerülhet sor. Ha pedig az ilyen táborokban már nincs hely, akkor a hatóságok kénytelenek elengedni a kisebb kockázatot jelentő migránsokat, akik azután eltűnhetnek.

„Orbán Viktor kormánya zseniális megoldást talált erre a problémára: a határkerítés ténylegesen nem a határon van, hanem attól pár méterre. Vagyis mielőtt a migráns a kerítéshez ér, Magyarország területén jár már”.

Egyes esetekben a határkerítés még messzebb fut Magyarország területén belül, ezeket a területeket „tranzitzónáknak” nevezik. Amikor egy migránst elfognak Magyarországon, azonnal átviszik a tranzitzónába az egyik kapun át. Ez nem deportálást, hanem fogva tartást jelent, mivel a migráns még mindig az állam területén tartózkodik.

A Soros-támogatású NGO-k ügyvédei nem tudnak ebbe beavatkozni, mivel gyakorlati értelemben a migránsoknak Magyarországon belül nincsenek jogorvoslati lehetőségeik. A migráns az ezeken a zónákon belül létesített barakkok egyikében be tudja nyújtani menedékkérelmét, és kivárhatja annak elbírálását, és az utána következő bírósági fellebbezést, amennyiben első fokon elutasítják a kérelmét.

A lényeg: miközben a migráns vár, a kerítésen kívül van, úgyhogy ténylegesen nincs Magyarországon, jogilag azonban mégis. A zónát nem határolja kerítés a túloldalon, így a migránsok szabadon távozhatnak arra; mégpedig oda, ahonnan jöttek. Ezzel nyilvánvalóan meg lehet előzni a túlzsúfoltságot. A legtöbb migráns nem várja meg tárgyalását, hanem visszafordulva megpróbálja egy olyan helyen átlépni a határt, ahol könnyebb az EU-ba jutni. Mivel azonban nem jelenik meg a tárgyaláson, ügyét lezárják.

"Úgyhogy mindegy, mennyi időt vesz igénybe, hogy egy migránst törvényesen kiutasítsanak Magyarországról, mert soha nem lépett be oda és soha nem volt az állam terhére, mivel legtöbbjük elhagyja a zónát" - zárul a cikk.

Forrás: ]]>RUSSIA INSIDER]]>

Lovas István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Történelem (14) Sport (729) Vetítő (30) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2046) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Tereb (138) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1578) Nagyvilág (1456) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5361) Belföld (6) Mozaik (83) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (504) Heti lámpás (255) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gazdaság (657)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>