Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
a5c90be80a52b1d4970249f5f6210854.jpg

Lovas István: Valeurs actuelles - (Mai értékek)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem véletlen, hogy a balliberális túlsúlyban lévő hazai sajtó (index.hu, origo.hu, mancs.hu, 168 óra, ATV, RTL Klub, Klubrádió és társai) soha nem idézi a legizgalmasabb francia hetilapot, a Valeurs actuelles-t (Mai értékek).

„MÍG EURÓPÁBAN NAPONTA EGY McDONALD’S-T NYITNAK, OROSZORSZÁGBAN NAPONTA EGY ORTODOX TEMPLOM ÉPÜL. PUTYIN NYILVÁNVALÓAN A MAI VILÁG LEGNAGYOBB ÁLLAMFÉRFIJE” – Philippe de Villiers szenzációs interjúja a Valeurs actuelles nevű francia hetilapban.

A jobboldali, igen tekintélyes konzervatív újság szeptember 5-i számában az 1949-ben született Philippe de Villiers-vel készített interjút, akit igen sok támadás ért azért is, mert Vlagyimír Putyin orosz elnökkel találkozott és őt kiemelkedő államférfinek tartja. A bevándorlást is teljes mértékben ellenző politikus 2007-ben indult pártja, az MPR (Mozgalom Franciaországért) képviselőjeként az elnökválasztáson, amelyet Nicolas Sarkozy nyert meg.

Villiers-re a nyugati politika és a sajtó nem csak azért haragszik, mert Putyint támogatja, hanem Ukrajna keleti részének elszakadása mellett állt ki, és többször kifejezte reményét, hogy a NATO eltűnik.
A többoldalas interjúban Villiers újságírói kérdésre elmondta, hogy Putyinnal a cárok nyári palotájában találkozott. „Úgy viselkedik, mint egy igazi államfő, hazafi, aki helyükre próbálja állítani az egykori Oroszország politikai, kulturális és erkölcsi értékeit”.

A mai világ legnagyobb államférfija és stratégája, jelentette ki a francia politikus. „Míg Európában naponta egy McDonald’s-t nyitnak, Oroszországban naponta egy ortodox templomot építenek”, jegyezte meg Villiers interjúja elején. Ami Franciaországnak a NATO-ban vállalt szerepét illeti, ezt mondta: „Nem csak Franciaországnak kell onnan távoznia, de a NATO-nak el kell tűnnie”, mert az egy Amerika által vezérelt imperialista tömörülés.
A politika természetét tudakoló kérdésre azt válaszolta, hogy „az benne kizárólag undort kelt”. A törvényhozókról általában mondta azt, hogy „gyávaságuk visszataszító”.
Az Európai Unióra térve Villiers kijelentette, hogy az „Washington eszköze” és onnan Franciaországnak azonnal ki kellene lépnie, valamint ismét be kellene vezetnie a frankot az euró helyett már csak azért is, mert azzal 20 – 30 %-kal olcsóbbak lennének az árak. Ezzel kapcsolatban Maurice Allais Nobel-díjas közgazdászt idézte, aki szerint „igen nehéz közös pénzt létrehozni, de igen könnyű abból kilépni”. A nacionalizmusról pedig azt a véleményét fejtette ki, hogy nem az okoz háborút, hanem az imperializmus (gyarmatosítás, gyarmattá tétel).

„Franciaország Brüsszel kantonja lett, Brüsszel pedig az Egyesült Államok tartománya”, mondta.
Arra a kérdésre, hogy 2017-ben Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnökét megválaszthatják-e Franciaország elnökének, nem csak igennel felelt, de hozzátette: „2017 politikai Fukusima lehet”. (A japán erőművet szökőár pusztította el.)

Az pedig csupán véletlen, hogy a hetilap 25-ik oldalán egy fotót közöl, amelyet a francia oktatási minisztérium tett fel büszkén facebook-jára. Azon 7, padon ülő francia kisiskolás látható. Közülük 6 fekete. A minisztérium pedig arról panaszkodott, írja a Valeurs actuelles, hogy milyen sok „rasszista” támadást kapott a fotó közlése nyomán.

(Lovas István, FB, 2014-09-15)

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1465) Kultúra (6) Jobbegyenes (2306) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Flag gondolja (33) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (259) Belföld (6) Tereb (141) Tv fotel (65) Autómánia (61) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Politika (1581) Mondom a magamét (6060) Vetítő (30) Gazdaság (664)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>