Ma 2021 június 21. Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
maxresdefault.jpg

Antidogma - „Ez nem állatkert, itt emberek élnek”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ahogyan várható volt, itthon is folytatódik az ajvékolás az Európába özönlő harmadik világbeli bevándorlók „lepasszolását” célzó betelepítési kvótával kapcsolatos brüsszeli ötletet elutasító magyar álláspont miatt.

A hazai etnomazochisták legutóbb a kormány tematikus honlapján (kvota.kormany.hu) olvasható egyik állításon akadtak fenn, miszerint Európa nagyvárosaiban már több mint 900 „no-go” zóna van, és az ezekben letelepedett bevándorlók nagy száma következtében „a befogadó társadalom írott vagy íratlan normái alig érvényesülnek”.

„Hülyét csinált magából a kormány”, mert „ezeket a számokat főleg blogokból és összeesküvés-elméleteket közlő oldalakról ollózták össze” – humorizál a 168 óra. „Jót röhögtek a berlini magyarok a kormány no-go zonáján” (sic!), kontrázza a 444.hu hipszterhonlap, és külföldön élő olvasóitól vár cáfolatot. Állítólag rengeteg levél érkezett, különösen Neuköllnből. A belőlük szemezgető összeállítás alapján az a benyomásunk támadhat, hogy Berlinnek ez a negyede valójában a multikulti Mekkája, a vallási-etnikai sokszínűség paradicsoma, az örök béke szigete, a tolerancia és harmónia édenkertje, maga a valóra vált Árkádia. Túl szép, hogy igaz legyen. Sajnos páneurópai vonatkozásban ezek a hallucináló „konspiracionista blogok” az örökös kuvikolásukkal belerondítanak ebbe az idillikus képbe. Mint alább is.

A német Focus szerint Arnold Plickert észak-rajna-vesztfáliai főzsaru arra figyelmeztet, hogy Köln, Dortmund, Duisburg és Essen városokban „no-go zónák” jöttek létre. (Banden kontrollieren ganze Straßenzüge: NRW-Polizei entgleiten Problemviertel, 2015. július 25.) Ugyanerről a Der Spiegel is beszámol, eléggé el nem ítélhető módon „jogmentes helyeknek” nevezve ezeket. (NRW-Polizei warnt vor rechtsfreien Räumen, 2105. július 24.)

„Vannak városi övezetek, például a Ruhr-vidéken, kerületek és lakótömbök, amelyek »no-go zónák«, ami azt jelenti, hogy ezeket már nem védi meg a rendőrség?” – teszi fel paranoid kérdését a Der Westen Bernhard Witthaut rendőr-főfelügyelőnek, a rendőrszakszervezet (GdP) szóvivőjének, aki ezt válaszolja: „Minden rend­őr­felügyelő és belügyminiszter tagadni fogja ezt. (…) De tudjuk, hogy ezek a területek léteznek. Sőt még rosszabb: ezeken a területeken a bűncselekmények már nem eredményeznek vádemelést. Magukra vannak hagyva. Csak a legsúlyosabb esetekről szerzünk tudomást a rendőrségen. Az államhatalom teljesen eltűnt a képből.” (In Problemvierteln fürchtet sich sogar die Polizei, derwesten.de, 2011. augusztus 1.)

A svéd Svenska Dagbladetben megszólaltatott Lars Alvarsjö rendőrfelügyelő szerint „a svéd jogrendszert összeomlás fenyegeti, és az idegen bűnözői csoportok immár de facto megússzák a felelősségre vonást, mert az ügyészek nem tudják tartani az ütemet az általuk okozott munkatömeg miatt. Sok külvárosban anarchia uralkodik, miután a bűnbandák átvették az ellenőrzést, és meghatározzák a játékszabályokat. Most normális, mindennapos esemény, hogy a rendőrök kőzáporral, Molotov-koktélokkal, fenyegetésekkel és más erőszakkal szembesülnek ezekben a zónákban. Gránátokat is dobtak már rendőrkocsikra, a mentők és a tűzoltók támadásoknak vannak kitéve. Többször került sor bandák közötti lövöldözésekre, tekintet nélkül az ártatlan járókelőkre.” (Polis: Rättssystemet hotas av kollaps, svd.se, 2016. február 13.)

A dán Kristeligt Dagblad az előbbi cikkre reagálva, a svéd rendőrség operatív részlegének (Noa) egyik jelentését idézi, amely 53 olyan zónát tart nyilván az országban, „ahol bűnbandák és a vallási extrémizmus pusztítanak, és ahová golyóálló mellény nélkül nem merészkednek a mentősök”. Magnus Ranstorp, a svéd Nemzetvédelmi Iskola terrorizmuskutatója szerint „a szélsőségesek uralják a legrosszabb zónákat, miközben a svédek apátiával nézik” az eseményeket. „Katasztrofális helyzetben vagyunk, növekvő szakadék tátong a külvárosokban a bevándorlók és a társadalom maradéka között.” (Svensk politi: Retssystemet i Sverige er ved at bryde sammen, kristeligt-dagblad.dk, 2016. február 15.)

A francia Valeurs Actuelles 2014. augusztusi számának (4056) címlapsztorija Pokol Franciaországban – Sokkoló nyomozás azon városrészek szívében, ahol a törzsökös franciák elszenvedik az (arab) gengszterfőnökök uralmát cím alatt több mint 750 jognélküli zónáról (zone de non-droit vagy zone de sécurité prioritaire) tud, amelyekben „gengszterbandák uralkodnak”, és „mindennapos pokollá” változtatják az őslakosok életét. Egyébként a lap most következő száma (4140) A francia Molenbeekek – Ezek a városok, ahol a dzsihadisták diktálnak című címlapszto­rival jelenik meg.

Patrick Kanner, a francia kormány városfejlesztési, ifjúsági és sportminisztere szerint „mintegy száz negyed van Franciaországban”, amely „potenciális hasonlóságokat mutat Molenbeekkel”, majd a szocialista politikus meg is adja a Molenbeekhez hasonló nyugat-európai no-go zónák definícióját: „Ez a szegénység és munkanélküliség hatalmas koncentrációja, egy ultra-közösségi rendszer, egy maffiózó-rendszer földalatti gazdasággal, egy olyan rendszer, amelyből a közszolgáltatók eltűntek vagy majdnem eltűntek, egy olyan rendszer, ahol a választott tisztviselők leengedték a karjukat.” (Patrick Kanner: „Des centaines de Molenbeek potentiels en France”, leparisien.fr, 2016. március 27.)

Akkor hát 900 no-go zóna lenne Európában? A magyar kormány becslése még nagyon is visszafogott volt.

Neuköllnre visszatérve: egy ottani hippikommuna, amelyik azért alakult, hogy előmozdítsa a kisebbségek iránti nyitottságot és segítse az integrációjukat, hirtelen rükvercbe kapcsolt, amikor a tettek mezején kellett volna bizonyítania a „nemes” ügy iránti elkötelezettségét. Az történt ugyanis, hogy a város ötszáz bevándorlót akart elhelyezni az általa bérelt nyolcezer négyzetméteres területen, a húszfős Radikal Queerer Wagenplatz Kanalnak azonban nem fűlt a foga a másság gyakorlati ajnározásához. Inkább kerítés állításával harcol a hatóságok terve ellen, hogy tovább harcolhasson a bevándorlók számára nyitott határokért és egy kerítésmentes világért. „Ez nem állatkert, itt emberek élnek” – csúszott ki nyilván önkéntelenül egyik nőtagjuk száján. (Linke Wagenburgler können richtig spießig sein, welt.de, 2016. március 30.) Ja. Ennél lényegre törőbb nem is lehetett volna. De ennél kevésbé polkor sem.

Gazdag István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Politika (1578) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Tereb (138) Életmód (1) Nagyvilág (1456) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2051) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Belföld (6) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (504) Mozi világ (440) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Heti lámpás (255) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (5379) Gazdaság (657)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>