Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
A baloldali CNN Jokerhez hasonlította a Trump-szavazókat

A baloldali CNN Jokerhez hasonlította a Trump-szavazókat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezeknek teljesen elmentek otthonról!

A CNN szerint Joker a dühös, fehér férfiakat testesíti meg, akik mellesleg félrevezetett Trump-szavazók.

Megszokhattuk már, hogy a baloldali, haladó újságírók rendkívül gyakran rántják elő a rasszizmus kártyáját, ha Trumpról és a szavazóiról van szó. Most azonban egy univerzális, minden szempontból joker kártyára bukkantak. Ugyanis nemrég került a mozikba a Batman-filmek főgonoszáról, Jokerről, a bohócnak festett őrültről szóló film.

A CNN azt állítja, hogy a Joker című film a „dühös fehér férfit” képviseli, amely szerinte hatalomra segítette Donald Trump elnököt. A cikk szerzője, Jeff Yang, aki gyakran közreműködik a CNN véleményrovatában, online cikkében azt írta, Joker a Trump-korszakban politikai példabeszédként jelenik meg.

Yang szerint a film az „elfelejtett emberről” szól: „egy olyan emberről, akit az elit eltaposott, akin a feltörekvő nem fehér emberek és a bevándorlók tömegei átléptek”.

Yang azt állítja, hogy a Joker rendezője, Todd Phillips „ugyanabból a kútból merít, mint amelyből Trump is a rasszista retorikával tartott gyűléseihez”.

A kommentátor idézi Phillips Vanity Fairnek adott korábbi nyilatkozatait, melyekben kritizálta a politikai korrektséget, az „éber kultúrát”, ami megöli a vígjátékokat, valamint azt a kijelentését, hogy az emberek túlságosan félnek mások megsértésétől, különösen a közösségi médiában. A CNN szerint Phillips a baloldali médiát is becsapta, hogy felháborodást keltsen és ezzel növelje az érdeklődést a film megjelenése előtt.

 

A film egyébként már az első hétvégén 93,5 millió dollár bevétellel nyitott, és eddig világszerte több mint 245 millió dollárt hozott a készítőinek. Joaquin Phoenix színész, főszereplő nagyszerű értékeléseket kapott a teljesítményéért, amely egyedi megközelítést adott az antihős származásának történetéhez.

Ányos Miklós - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1305) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (516) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Tereb (142) Életmód (1) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Gazdaság (675) Mondom a magamét (6595) Jobbegyenes (2539) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Sport (729) Heti lámpás (260) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>