Ma 2023 október 03. Helga napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
90cd23b04dd6a0d9fbc1f9cca4c49a49.jpg

Kritika - Transformers 3: Dark of The Bay

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A kritikai és néző reakciókat látva ezúttal másképp csináljuk, megfogadunk pár tanácsot, a TF3 lesz a legjobb a trilógiából." - valami ilyesmit mondogatnak egy éve Bay-ék.

efordítva: "Pofa be, tojok mindenre mert én vagy Michael madafaka Bay". És ez az igazság.A kép nem a filmből van, hanem javasolt alapozás, mielőtt beültök rá. Persze csak ha van aki vezesse a kocsit, buszt, villamost helyettetek. Akkor lássunk most egy tényleges képet a filmből, mert a robotok coolak.

A Transformers 3 emberi főszereplői

Hm, mintha valami nem stimmelne. Na mindegy, akkor kezdjük velük. Azt kell mondanom, hogy Rosie Huntington-Whiteley egy baromi jó nő. Fél mondattal lerendezték, hogy Megan Fox hova tűnt, aztán láthattuk ahogy Shia meghódította ezt a szőkét. Mint színésznő? Nem igazán volt rosszabb, mint amit a róka villantott eddig a sorozatban. Szinte végig nyitott száj, lassított felvétel, égrenézés, ahogy kell. A legfontosabbat ezzel le is tudtuk. Shia? Olyan mint eddig, csetlő-botló srác akit kihagynak az akciókból, amíg a baj meg nem találja. "Ez a srác mindig ott van, ahol a legnagyobb gubanc történik", vagy hogy mondja John Turturro. És tényleg.

Nem sajnálom a bevezetőt, erről a filmről nehéz komolyan írni. Tökéletesen bemutatja, hogy mi a baj a "kapcsold ki az agyad és élvezd a látványt" érveléssel. Ez nem így működik, és basszus, ezt még Bay is tudja. A csávó az évek alatt elfelejtette hogy kell blockbusters rendezni. Csak az ő filmográfiájában körülnézve találunk sokkal de sokkal jobb popcorn anyagokat, elég csak a Bad Boys, Szikla és Armageddon neveket megnézni. Ezekhez képest szar a Transformers 3, nem a köldöknézős művészethez – "akkor nézzél Sátántangót" érv –, és ez a baj.

De még ha igaz is lenne az ultimate érv: akkor mi a f###nak van másfél órás bevezető a tényleges zúzásig. Mert a 160 körüli játékidőből 90 ezzel megy el. Azzal, hogy öntik az információkat olyan jelenetekben, amikből mintha ki lenne vágva a közepe. Rengetegszer volt ilyen érzésem, és lehet így is történt, "nyisz-nyisz mert a játékídő így is sok". Olyan volt az egész, mintha 666 alkalommal újraírták volna, ebből párszor gyerekek, természetesen ötlet nélkül a "szétzúzzuk Chicago" alaptól elindulva.

a két fővezér a Transformers 3-ban

A pozitívumok mellett viszont nem tudok elmenni. Az egyetlen ahol Bay látszólag megfogadta a tanácsokat, azok az akciójelenetek. Persze itt sem "ránk" hallgatott, egyszerűen csak a jelenlegi 3D technika élvezhetetlen lett volna a Transformers 1 szerű vágás és rendezéssel, így több lassítást és távolabbi robotot kapunk, jobban kivehető a püfölés. Rohadt jó. Chicago lerombolása alatt olyan brutálisan szép akciójelenetek vannak, hogy öröm nézni. Shut up and eat your awesome.

Moziból kifelé pár 12-13 éves (a 16os karikás filmnél) is ezen ujjongott, "amikor Optimus ezt és azt úúúÚÚÚ" és teljesen igazuk van. Azok jók voltak, csak épp előtte volt brutálisan szar a film, ahogy a főbb történet is az ismét.

Transformers: Dark of the Moon étékelés

Igazából nem tudom pontozni. A Transformers 3 rossz, bár a kettőt üti, de Bay összeségében ennél már sokkal jobbakat csinált. Az biztos, hogy az utolsó 40-50 percben bemutatott techdemó eszméletlenül tetszetős lett.

filmbuzi, Human

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2685) Tv fotel (65) Politika (1581) Gazdaság (689) Gasztronómia (539) Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Tereb (145) Vetítő (30) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (530) Történelem (16) Sport (729) Nézőpont (1) Heti lámpás (276) Kultúra (6) Mozaik (83) Életmód (1) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Mondom a magamét (7110)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>