Ma 2023 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
b38070d8c5031863d5c2b8527076647b.jpg

Ez történt Hollywoodban... XIII.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A héten sem maradtok a filmes világ hírei nélkül. Többször elő fog kerülni a Comic Con, és az ott elhangzottak. Szépen sorba olvashattok az érkező katasztrófa filmről, beszélünk egy kicsit a folytatásokról, illetve forgatások kezdési időpontjáról, szóba kerül a Tron: Legacy is, illetve még pár szóban összefoglaljuk hogy is áll Harry Potter a bevételi listákon.

Comic Con 2009

Bevezetésképpen érdemes foglalkozni ezzel a rendezvénnyel, ami immáron 40 éve kerül megrendezésre. Az elején csak geek találkozónak induló buli, amin kezdetben a Star Wars és a Star Trek rajongói eshettek egymásnak, mára a világ egyik legnagyobb média eseménye lett. Hetekkel korábban elfogynak a jegyek, amik eleve csak korlátozott számban kaphatóak, a rajongók már napokkal korábban sátorba kiteszik magukat a helyszínre. Mi ez a nagy felhajtás?
 
 
Talán mi, kis hazánkban ezt nem nagyon tudjuk felfogni, vagy értékelni, de azok akik lehetőséget kapnak a rendezvényre való bekerülésre, megtekinthetik az összes újonnan moziba kerülő nagyobb filmet. Láthatják a szereplőket, sőt még találkozhatnak is velük. Tegyük fel magunknak az egyszerű kérdést: vajon mennyire örülnénk annak, hogy mondjuk az Iron Man 2 szereplői válaszolgatnak előttünk kérdésekre?
 
Idén San Diego-ba tartották a rendezvény, és mondanom sem kell, minden eddiginél nagyobbra sikeredett. Rengeteg látogató, és nagyon sok film illetve sorozat képviselte magát. Így nem meglepő, hogy nagyon kis apró hír látott napvilágot, amiket most szépen sorban megosztunk mindenkivel.
 
 
Bejelentett forgatások
 
Még ezen az oldalon nem volt szó róla, de egy éve hatalmas vihart kavart Twilight második része idén november kerül a mozikba, a harmadik részt pedig augusztus közepén kezdik el forgatni, hogy jövőre ez is a mozikba kerüljön.
 
 
Idén kezdik a Wanted 2 forgatását! Jogos a kérdésünk, hogy vajon a nagy szereplők közül ki fog visszatérni? Vagy ez is egy előzmény film lesz? Válaszként egyelőre csak annyit, hogy amennyiben lesznek pontos információk, megosztjuk veletek.
 
Jövőre marad két nagy „sorozat” folytatása is. Ha minden igaz, akkor a Karib tenger kalózai és a Sötét Lovag folytatása is forogni kezd majd. Így azt hiszem, joggal mondhatom, hogy a 2011-es blockbuster időszak megint nagy ütős lehet.
  
Tron: Legacy
 
Már egy éve, szintén a Comic Con-on mutattak be egy rövid videót a filmből, ami a virtuális világba fog elvinni minket. Azóta viszont több minden is kiderült. Egyrészt tisztázódott a cím, nem Tron 2 lesz, hanem Tron: Legacy, másrészt pedig az előbb említett videó is kikerült sokkal jobb minőségben is, most ezt nézzétek meg, illetve előtte a film új lógóját!
 
  
A szereplőket is eltudjuk nektek sorolni: Garrett Hedlund, Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, Olivia Wilde, Beau Garret. A premierről még annyit, hogy várhatóan csak 2010-be láthatjuk a filmet.
 

 
Van képünk hozzá: 2012 Poszter
 
Idén kapunk megint egy katasztrófa filmet, amiről csak annyit tudunk mondani, hogy a történet szerint 2012.12.21.-én ismét vége lesz a Földnek. A filmhez adtak most nekünk egy nagyon fasza posztert is, amit ha akartok az Aréna Pláza mozijánál 3D-be is megnézhettek:
 
 
 
Harry Potter: Siker vagy bukás?
 
A kérdés nagyon nehéz, és nem is lehet választ adni, sőt talán még sokan hülyének is néznek, hogy ilyet merek kérdezni, de most ez ki kívánkozott belőlem. Természetesen a válasz az, hogy nem bukás. Miért kérdeztem meg ezt? Azért mert kicsit elgondolkodtam a bevételi adatokon, és egyelőre csak az amerikai piacra gondolok. Második hétvége is lement, 29M $-t sikerült összeszedni, ami több mint 50% -os esés az első hétvégéhez képest. Jelenleg 221 millió dollárnál tart a film, de ha azt mondom, hogy a készítői költségek 250 milliót vettek igénybe, amihez még jön, egy nagyon durva esetben 20 millió reklámköltség, akkor bizony még sehol nem tartanak.
 
 
Viszont, folytatva a nemzetközi bevételekkel, akkor erősen szembe megyek saját magammal. Ugyanis itt tarol a film. Nincsenek rá jobb szavak. Két hét után 404 milliót szedett össze szerte a világon. Amit ha összeadunk az amerikai bevételekkel, akkor bizony már 600 millió felett járunk. Összehasonlításképpen az amerikai és a nemzetközi piacon is a leggyengébben az Azkabani fogoly teljesített (249 millióval Amerikában, 795 millióval minden bevételt összesítve).
 
És ha már nemzetközi bevételek, akkor nézzük a hazai bemutató eredményeit, amik természetesen kimagaslóak lettek. Továbbra is Harry Potter rajongójának mondhatja magát kis hazánk, hiszen csütörtöktől vasárnapig összesen 187 millió Forintot szedett össze a pénztáraknál. Ezzel a hétvége messze legjobb eredményét hozta, de messze még a vége. És a kérdés adott, vajon sikerül e legyőzni a Jégkorszak eddigi 550 milliós bevételét? Mindenesetre a második hétvége után már okosabbak leszünk, de az biztos, hogy a kezdés mindenképpen lenyűgöző.


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Történelem (16) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Tereb (146) Mozaik (83) Mondom a magamét (7254) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Sport (729) Vetítő (30) Heti lámpás (282) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Életmód (1) Gazdaság (694) Irodalmi kávéház (531) Belföld (10) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (34) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2724) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>