Ma 2023 június 09. Félix napja van. Holnap Margit, Gréta napja lesz.
b38070d8c5031863d5c2b8527076647b.jpg

Ez történt Hollywood-ban XXVI.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Jöjjön két szokásos bejegyzés, egy november bevételeivel, egy decemberi filmajánlóval. Ha ezeken sikerül átrágnunk magunkat, akkor jöhet még pár Avatar videó, Iron Man 2 plakát és sok érdesség még, esetleg.

Box Office: November 

A novembert, ha nagyon rövid szeretnék lenni, egy filmmel le lehetne zárni. Mondhat bárki bármit, igazából a New Moon miatt volt hangos minden, és ezt nagyon tagadni sem lehetne. A film bemutatójának hétvégéje után ide is felkerült egy bejegyzés, ami a három napos bevételekkel foglalkozott, a későbbiekben majd leírom hol tart jelenleg a film, de szokás szerint menjünk végig a hétvégéken.
 
November elején az A Christmas Carol került a legtöbb moziba, de sajnos nem igazán tudott kiemelkedőt nyújtani. A 200 milliós költségvetéssel készült alkotás, Jim Carrey és a 3D ellenére "csak" 30 milliót szedett össze, és jelenleg is 116 milliónál tanyázik. Igaz, nemzetközi bevételekről még nem tudunk beszámolni, mindenesetre a kiadások/bevételek aranyát nézve nem áll túl jól a film. Szintén ezen a hétvégén mutatkozott be a The Men Who Stare at Goats. Kezdésnek 12 millióval, eddig összesen 31 millióval tette boldoggá a készítőit. Amit akár szó szerint is lehet értelmezni, hiszen ha csak kiadások - bevételek oldalról közelítjük meg a dolgokat, akkor a 25 milliónál már mindenképpen csak többet tud a konyhára hozni. Cameron Diaz és a The Box viszont nem tudta megváltani a világot. Az eddig összesen begyűjtött 14 millió nem igazán fényes a 30 milliós kiadásokat figyelembe véve. Nem is értem Diaz kisasszony miért nem valami romantikus filmben vállal inkább szerepet?
 
A második hétvége egyértelmű győztese a 2012. Melyről szintén volt már egy korábbi bejegyzés. Azóta úgy állunk, hogy 150 milliót szedett össze a film, ami a 200 milliós költségek mellett nem a legjobb. De ha azt nézzük, hogy nemzetközileg 519 millió dollárt hoztak össze, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nyugodtan fognak aludni a film készítői/támogatói.
 
A harmadik hétvégén jött a New Moon. Amely azóta elég magasra emelkedett. 258 milliót szedett össze határokon belül. Míg nemzetközileg ehhez jött még 321 millió. Milyen kevésnek tűnik ehhez képest az 50 milliós készítői költség?! Szintén ennek a hétvégének a sikersztorija, és mondhatom egész nyugodtan, hogy nem meglepő módon, a "nagy" mellett egy "kicsi" is megtalálta az utat a nézők felé. A The Blind Side első hétvégén 34 milliót termelt, és mostanra eljutott egészen 133 millióig. Ráadásul az utolsó hétvégén már a New Moon-t is verte (az adott hétvége bevételeit nézve). Sandra Bullock tehát ismét jó hajóra szált fel.
 
A hónap végén jött John Travolta és az Old Dogs, amely nyitásként 16 milliót szedett össze. Most meg boldogak lehetnek, mert ha csak a számokat nézzük, akkor a bevételi oldalon és a kiadások terén 35 milliónál tartanak. Legalábbis papíron. Kilépett a nagyobb közönség elé a The Fantastic Mr. Fox is, amely 14 millióra volt képes eddig (40 milliót számlálunk a másik oldalon). Illetve a Ninja Assassin sem tudott megfelelően gyilkolni. 13 milliós kezdés, 31 milliós bevétel eddig, szintén 40 milliós kiadások mellett.
 
Hazai oldalon sem kell nagyon megerőltessük magunkat. Az Újhold idehaza is tarolt, jelenleg több mint 230 ezren látták a filmet, és összesen 254 milliót hoztak a konyhára. A 2012 is sikeresnek mondható, hiszen 196 ezren voltak kíváncsiak a Föld pusztulására. Ráadásul ez közel 230 milliós bevételt jelent a hazai forgalmazónak.
 
Top 10 (Amerikai bevételek alapján)
 
1. Transformers 2 - 402M $ (835M $)
2. Harry Potter 6 - 301M $ (929)
3. UP - 293M $ (507)
4. The Hangover - 277M $ (459,1)
4. Nem Moon - 258M $ (579)
6. Star Trek - 257,1M $ (385)
7. Monsters vs. Aliens - 198,3M $ (381)
8. Ige Age 3 - 196,4M $ (883)
9. X-Men Origins: Wolverine - 179,8M $ (373)
10. Night at the Museum 2 - 177,2M $ (412,7)
 
 
Moziajánló: December
 
Mondok valami újat mindenki számára, lassan vége az évnek. Már csak pár hét van hátra, nagyon sok bemutatóval. Kevés nagy, és nagyon sok apró. Így lehet összefoglalni, de valójában pont ellenkezőleg van a dolog. Mondom is miről van szó.
 
December az a hónap, amikor az Oscar-ra készült filmeket be kell mutatni, legalábbis ha azt szeretnék, hogy jelölt legyen az adott alkotás. Ennek megfelelően a sok mozis bemutatók mellett, ahol nem éppen a legjobb filmek kerülnek a vászonra, olyan "nagyok" is megbújhatnak, amiket csak pár moziban mutatnak be. Természetesen idővel ezek is kilépnek a nagy közönség elé.
 
Az első héten rögtön be is igazolódik az, amit előbb írtam. A nagyobb bemutatók mellett, mint pl. az Armored, mely Antal Nimród új filmje. A mozikba került a Brothers, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Tobey Maguire főszereplésével. De egy nagyon kis tömeg már láthatta George Clooney új filmjét is, az Up in the Air-t. Vagy sokan megismerkedhettek Zac Efron drámaibb arcával is, a Me and Orson Welles bemutatóján.
 
A második hétvégén (december 11) szintén ez a kettősség jellemzi az amerikai premiereket. Egyik oldalról, nagyon sok moziba bemutatásra kerül az Invictus, mely Clint Eastwood legújabb filmje, Matt Damon és Morgan Freeman főszereplésével. De kilép a nagyobb közönség elé a The Princess and the Frog. Ami szintén Oscar jelöléssel kacérkodik. Sokkal kevesebb moziban, és lehet itt vannak a nagyobb filmek, bemutatkozik a The Lovely Bones és az A Single Man is.
 
A harmadik héten érkezik az AVATAR. Erről sokat beszéltünk már, így itt most csend. Mellette, szintén nagy moziszámmal érkezik Hugh Grant és a Did You Hear About the Morgans? is. Itt is lesznek a "háttérben" nagy bemutatók. Jön az abszolút Oscar esélyesek egyike, a Crazy Heart Jeff Birdges főszereplésével. De itt lesz a Nine bemutató Daniel Day-Lewis-al a fedélzeten.
 
Az ünnepre is jut egy nagy bemutató. Jön Sherlock Holmes, az Alvin and the Chipmunks, illetve az It's Complicated. Valamint a The Imaginarium of Doctor Parnassus. A korábban említett filmek közül pedig a Nine és az Up in the Air is kilép a nagyobb közönség elé. Azért ez szép hétvége lesz!
 
 
Avatar: Hat új videó
 
Egy héttel a premier előtt már nem szeretném megnézni ezeket a videókat. Kibírom, mert a moziban szeretnék még örülni új jelenetnek. Igazából nem is értem, hogy így a végére miért kell még ennyit kidobni. Az is lehet, hogy egy új jelenet sincs már ezek között, és csak én pörgetem túl a dolgokat, de akkor is, csak saját felelősségre:
 
 
 
 
Iron Man 2
 
Jött még két poszter is a filmhez, egyiken Stark, másikon Whiplash személyesen:
 
 
 
 
Casting pletykák!
 
Nem sűrűn fordul elő, hogy ilyenekről írjak, meg ezek a hírek is, ahogy a címben is szerepel, erősen pletyka szagúak, de ha bejön belőlük bármi is, annak örülni fogunk:
 
Azt már korábban tudni lehetett, hogy lesz Men in Black 3. Azt is tudtuk, hogy Will Smith visszatér. Most még annyi a hír a dologgal kapcsolatban, hogy ha minden igaz, akkor Josh Brolin is öltönyös lesz. Örülünk, nem?
 
Nem sokat foglalkoztam a Hobbit pletykákkal. Igazából még mindig ott tart a dolog, hogy valamikor jövőre elkezdik a forgatásokat, és 2011-be kerül majd a mozikba. Szintén casting-os hír, hogy Ian McKellen (Gandalf) természetesen visszatér, mint ahogy Hugo Weawing (Elrond) és talán (!) Cate Blanchett (Galadriel) is szerepelni fog. A jelenlegi helyzet szerint, április - május környékén kezdik a forgatásokat. 2011 utolsó hónapjába kerül mozikba az első rész, míg a folytatást 2012 hasonló időszakában mutatják be.
 
A végére maradt még egy "pletyka". Ha minden igaz, akkor John Malkovich csatlakozik a Spider-Man 4 csapatához, és az egyik gonoszt, Vulture-t fogja alakítani. Másik hír, hogy Anne Hathaway is szerepelni fog a filmben, szintén a "rossz" oldalon. Meglátjuk! A film elvileg 2011 májusában kerül bemutatásra. Forgatást jövőre kezdik szintén.


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Jobbegyenes (2625) Egészség (50) Tereb (142) Belföld (9) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1306) Irodalmi kávéház (521) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Sport (729) Mondom a magamét (6859) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Kultúra (6) Gazdaság (681) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (264) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>