Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
b38070d8c5031863d5c2b8527076647b.jpg

Ez történet Hollywoodban…VIII.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A héten rácsodálkozhatunk arra, hogy A bukottak mennyit is kaszálták, írunk arról is, hogy a kritikusoknak mi a véleménye, illetve a közönség fogadtatásáról is. Beszámolunk arról is, hogy változások lesznek a következő Oscar díj átadáson, és több filmből is kaptok egy kis ízelítőt, szóval érdemes tovább olvasni…

Box Office: A bukottak bosszúja

Egy héttel ezelőtt indult világhódító útjára a Transformers második része, és senki sem gondolta volna, hogy ekkora sikereket fog elérni. Jelen esetben a siker csak a bevételekre vonatkozik. Az első rész eredményei sejtettek valamit, de ennyire magas bevételekre nem sokan számítottak főleg, hogy már a film bemutatója előtt megjelentek a negatív kritikák. De erre a közönség finoman fogalmazva is nagyon magasról szart.

A bemutató első napja szerdára esett, amin 60,6M $-t szedett össze, amivel a legjobb szerdán induló film lett, és nagyon kevéssel maradt el minden idők legjobb első napjától, amit a Sötét Lovag tudhat magáénak (67,2M $). Ehhez a magas bevételhez hozzátartozik az is, hogy ha az éjszakai vetítéseket nézzük, akkor a harmadik helyen nyitott a film, közvetlenül (itt is) a Sötét Lovag és a Star Wars 3. része után, 16M $-t zsebelve. Itt nem ért véget a pusztítás, jött a csütörtök, ahol a legjobb bevételi eredményt érte el, azon filmek között, amik nem ezen a napon nyitottak (28,6M $). És ha gyorsan összeadjuk ezeket a számokat, akkor megállapíthatjuk, hogy még el sem kezdődött a hétvége, de a film már közel 100M $-t kaszált a pénztáraknál.

A hétvége eredményeit nézve pedig már csak az volt a kérdés, hogy a pontosított összegek után vajon legyőzi e a Sötét Lovagot az első öt nap bevételei alapján. De (szerencsére) nem tette. A hétvégi bevételeket nézve (péntek, szombat, vasárnap) összesen 109M $-t gyűjtött össze, és ezzel összesen 200,1M $ zárta az első hetet. Összehasonlításképpen a Lovag 203,8 millióval zárta az első öt napját. A robotok ezzel az eredménnyel június hónap mindeni idők legjobb bevételét hozták, és hol van még a vége? Erre egyelőre csak a hétfői és a keddi bevételek tudnak választ adni, 14 és 13 millió $-t gyűjtött még a film. Összesen tehát, keddel bezárólag 228,4M $-t szedett össze az amerikai piacon, és 221,2M $-t a többi ország összesített eredményei alapján.

Nálunk sem sokkal változatosabb a helyzet. Az első héten közel 100 ezren nézték meg, ezzel 103,5M Ft-ot szedett össze nálunk (ebből 72,6M Ft a hétvége eredménye). Megan Fox vagy a robotok harca tehát, nálunk is megmozgatta az embereket.

És ha már emberek, akkor nézzük a kritikusok véleményét is. Én két oldalt szoktam ilyen szempontból követni: RottenTomatoes, Metacritic. Az elsőn 20%-on áll jelenleg a film, ami erősen szar eredményt jelez (198 vélemény alapján, 40 Fresh és 158 Rotten osztályzatot kapott). A másik oldalon sem sokkal jobb a helyzet, 32 vélemény alapján 100 pontból 35-öt tudott csak elérni. A kritikusokkal ellentétben a közönség viszont szerette a filmet, legalábbis erre lehet következni az IMDB szavazatai alapján, ahol közel 27 ezer voks alapján 6,7/10 a film osztályzata (kritikusok átlagos eredménye 4/10). Saját véleményemet erre olvashatjátok.

]]>Kritika - Transformers: A bukottak bosszúja]]>
 

Változni fog Oscar!

Röviden ennyi lenne a hír, de azért érdemes találgatni egy kicsit, hogy ez vajon miért van. Ha megengeditek, akkor elmondom saját véleményemet, aztán a hozzászólásokban várom a tiéteket is. Az átlag filmrajongó, főleg ha amerikairól van szó, addig izgul, amíg ki nem derül, hogy mely filmeket jelölték. Aztán ha nincs a kedvenc közötte, nem is nézi az eseményt. Ez persze a közvetítés szempontjából nem túl jó, mostanában egyébként is csökkent a díjátadó nézettsége. Éppen ezért hozhatták ezt a módosítást, hiszen így olyan filmek is jelölést kaphatnak, amik erősen közönség kedvencek. Nem kell nagyon messzire menni, egy évvel ezelőtt a Sötét Lovag lett volna az a film, amit nagyon sokan szerettek volna a jelöltek között látni.
Filmek, amikre érdemes figyelni

Jöjjön egy kis bemutató, csemegéztünk kicsit a következő hónap kínálataiból:

Szeptember 4.-én kerül bemutatásra a Gamer című film, amiben Gerald Butler lesz a főszereplő. A történetről nem szeretnék sokat elárulni, nézzétek meg a bemutatót, és rakjátok Ti össze a képet:


 

A Becstelen Brigantyk még a nyáron bekerül a hazai mozikba is. Egészen pontosan augusztus 20.-án láthatjuk Brad Pitt új filmjét. Most ebből kaptok egy kis ízelítőt, hiszen a héten jött ki a nemzetközi trailer:


 

A végére maradt az Informant, ami október 9.-én kerül a mozikba, és Matt Damon-t láthatjuk benne, egy teljesen szokatlan szerepben. Legalábbis azoknak lesz szokatlan, akik Jason Bourne-hoz szoktak. Ettől még persze nagy alakítás lehet ez, nézzétek mire is gondoltam:


 

A jövő héten találkozunk, addig is mozizzatok jó sokat, de mivel itt a nyár, és talán végre hétvégén is jó idő lesz, nyomás a szabadba. 


 
teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (261) Mondom a magamét (6707) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Történelem (15) Nagyvilág (1306) Sport (729) Egészség (50) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Tereb (142) Gazdaság (676) Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (518) Vetítő (30) Életmód (1) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Mozaik (83) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2577)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>