Ma 2023 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
Luca napi jóslatok – 2017

Luca napi jóslatok – 2017

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vége az Egyesült Államoknak... Régen szokás volt, hogy Luca napjától Karácsonyig terjedő 12 napban írogatták a kalendáriumba, milyen is az idő. Egy-egy nap a következő esztendő egy-egy havának felelt meg. De mi jósoljunk a 2017. esztendőre…

Magyarország

Magyarországon az elmúlt években a remény volt a legfontosabb szó. Remény egy jobb életre. Újra elkezd növekedni a születésszám és 36 esztendő után többen születnek, mint hunynak el.
 
 
 
Köszönhető ez a gyesnek, a megfizetett főállású anyaságnak, hogy a családi pótlék csak azoknak jár, akik iskolába járatják a gyerekeiket és a gyerekek adójából a szülők nyugdíj kiegészítést kapnak.
 
Európa
 
Macedonia is az Európai Unió tagja lesz. Ahogy Ukrajna is. Belorussziában megtörténik a „narancsos” forradalom, mely persze az ukránokhoz hasonlóan rövid életű lesz. Viszont az ukrán csatlakozással minden magyar nemzettest-rész az Unió határain belülre kerül.
 
Világ
 
A birodalmak sokszor látványosan omlanak össze. Rövid idő alatt. Vajon mi volt az első szög az Egyesült Államok koporsójában? Hogy túlvállalta magát a világ csendőrének szerepében? Vagy a lakoták, amikor 2007-ben kikiáltották függetlenségüket? Persze először mindenki megmosolyogta őket, de az elmúlt évek alatt egyre több ország ismerte el a független Lakota Köztársaságot: Venezuela, mely soha nem ment a szomszédba, hogy borsot törjön az USA orra alá, majd Kuba, Irán...S 2017-ben a lakoták lezárták a határaikat az Egyesült Államok előtt.
 
 
Addigra már bebizonyosodott, hogy képesek önállóan élni. A Nemzeti Gárda megindul a lakoták ellen, de ők kitartanak. Már-már polgárháborús a helyzet, amikor a Navahok és a navaho rezervátumba ékelődő hopik kikiáltják a Navaho-Hopi Konföderációt. Majd Arizonában a a Papagók és a San Carlos-i apacsok is önálló országot kiáltanak ki. Mindez még mindig a vicc kategóriába tartozik, de 2017-ben Kalifornia kilép az Egyesült Államokból. A szövetségi törvény ezt lehetővé teszi és nem mellesleg létrejön így a világ hatodik leggazdagabb országa. Mexikó a 2009-10-es drogháborúk utáni években egy kemény kezű elnök alatt konszolidálódik és Arizóna, valamint Új-Mexikó jónak látja, ha a Mexikói Egyesült Államokhoz csatlakozik. Erre Texasban is lábra kapnak a szeparatista törekvések és a magányos csillag újra önálló lesz. Néhány északi állam csatlakozik Kanadához, melyből kilép a francia ajkú Ottava. Az Egyesült Államok végérvényesen szétesett...
 
Fenntartható világ
 
7,6 milliárd ember él e bolygón, még ha csökkenő tendenciával is, de 60 milliárd állatot mészárolnak le a vágóhidakon. Egyre kevesebb az olaj, így csökken az egyéni közlekedés arány a tömegközlekedés javára.
 
 
Mivel az USA szétesett, az Európai Unió, Oroszország és Japán viszi tovább a Nemzetközi Űrállomást, miközben a kínai mellett elkezd épülni az első indiai űrállomás is. Ausztrália is embert küld az űrbe (Hawaii csatlakozik az Ausztrál Államszövetséghez) és egy latin-amerikai félig fekete, félig indián bíboros lesz az új pápa. Ma, Luca napján egyébként egész nap esett a hó. A népi bölcsesség szerint így 2011. júliusa száraz lesz és hűvös...
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (689) Flag gondolja (34) Belföld (10) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Sport (729) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7110) Jobbegyenes (2685) Történelem (16) Irodalmi kávéház (530) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Heti lámpás (276) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Mozaik (83) Politika (1581) Egészség (50) Tereb (145)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>