Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Zelenszkij megemlítette a magyarokat, miközben elmondta, miről nem tárgyalna

Zelenszkij megemlítette a magyarokat, miközben elmondta, miről nem tárgyalna

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Felháborító!

Ukrajna kész a semlegességről és a biztonsági garanciákról tárgyalni, de a demilitarizálásról és „nácitlanitásról”, valamint az orosz nyelv védelméről nem – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az orosz sajtónak az országa elleni háború kezdete óta adott első interjújában, amelyet vasárnap este közölt a Lettországban szerkesztett, orosz és angol nyelvű Meduza hírportál.

Az ukrán elnök rosszallását fejezte ki amiatt, hogy az orosz fél a nyilvánosságnak is kiszivárogtatott ultimátumban fogalmazta meg a Kijevvel szembeni tárgyalási pozícióját. Az orosz nyelv védelmével kapcsolatban azt mondta, hogy „a háború minden napja megkérdőjelezi még a fogalmát is annak, hogy mi is az orosz nyelv”.

„Az emberek ezt nem akarják majd. Az emberek nem akarnak majd (oroszul) olvasni, mozit nézni, beszélni” – vélekedett az elnök.

Zelenszkij azt állította, hogy Ukrajnában mindenki olyan nyelven beszél, amilyenen csak akar. A kölcsönös tisztelet szükségességéről beszélt a szomszédos országok esetében, arról, hogy Kijev a történelem, a nyelv és a kulturális örökség iránti „tükörtiszteletet” rögzítő megállapodásokat kíván kötni velük.

„Szóval, mit jelent ez? Hogy ne játszadozzunk tovább, ahogy a magyarok is játszadoznak ezzel egy kicsit, de kevesebbet, Oroszország pedig többet. Ne játszadozzunk tovább az iskolabezárással Ukrajnában. Ha orosz iskolát akarnak, ha valaki oroszul akar tanulni – magániskolát, tessék, nyissanak, de azzal a feltétellel, hogy ha önök nálunk nyitnak egyet, mi önöknél nyitunk”

– fogalmazott az államfő.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Mozi világ (440) Életmód (1) Gasztronómia (539) Történelem (15) Jobbegyenes (2340) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Tereb (141) Heti lámpás (259) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Belföld (7) Mondom a magamét (6144) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Egészség (50) Tv fotel (65) Sport (729) Politika (1581) Gazdaság (665) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>