Ma 2022 május 25. Orbán napja van. Holnap Fülöp, Evelin napja lesz.
Vitray belepiszkított a levesünkbe!

Vitray belepiszkított a levesünkbe!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mi szükség van erre, kedves Tamás?

A Médiapiac szeptember-októberi számában interjút közöl Vitray Tamással, a most 85 éves egykori televíziós műsorvezetővel. Egyszer csak – hipp-hopp – előbukkan a hazai antiszemitizmus létét firtató kérdés, aminek természetesen most sincs semmiféle alapja.

Ha nem Soros György, hanem a dalai láma, azaz Tendzin Gyaco – bocsánat a vallási vezetőtől nevének említésért – akarná Európára, ezen belül Magyarországra kényszeríteni a migránsokat, akkor az ő fényképe szerepelne a plakátokon, akkor a CEU nem Soros, hanem Tendzin Gyaco-egyetemként híresült volna el, és Jean-Claude Junckerrel sem Gyuri Bácsi, hanem Tendzin Gyaco csókolózna. Ahogy a hazai civil szervezetek és sok ellenzéki médium sem George Soros, hanem Tendzin Gyaco pénzéből élne és az ő érdekeit szolgálná a magyar érdekekkel szemben.

Soros származásának éppen semmi köze ahhoz, hogy milyen aktivitást fejt ki a világban. A magyarok nem a Budapesten született Schwartz Györgyre haragszanak, hanem arra a háttérmunkára, arra nemzetközi mozgósító erőre, amit a pénzével motivál s próbálja a keresztény Magyarországot kevert népességgé átalakítani, a magyarok akarata ellenére. Orbán Viktor ezt így foglalta össze a minapi rádiónyilatkozatában. „Soros György embereket, szervezeteket vásárolt, Brüsszel a befolyása alatt áll, le akarják bontani a kerítést, be akarják engedni Európába milliószám a bevándorlókat, majd kötelezően szét akarják osztani őket, aki pedig nem engedelmeskedik, azt meg akarják büntetni.”

Semmi köze nincs a magyar önvédelmi akarat megnyilvánulásának semmiféle származáshoz, elfogadhatatlan és elítélendő rasszista megközelítéshez. Miután azonban a derék „demokratikus” baloldal – benne Soros médiumaival és általa fizetett politikusaival – megbízója révén alapvetően migránspárti, saját hatalmi vágyaitól vézérelve szembe megy a magyarok akaratával. Jobb híján az antiszemitizmust emlegeti, így próbálva szalonképtelenné tenni a Soros-terv elleni kampányt. Azt a kampányt, amelynek lehetséges súlyos következménye hazánk illegális muszlim bevándorlók általi elözönlése minden Magyarországon élő népcsoportot fenyeget, köztük a zsidóságot is éppúgy, mint a magyarokat. Ha nem jobban. S aminek – ismétlem – semmi köze az antiszemitizmushoz. Valakiknek a jelek szerint mégis jobban esik ártani, akár öncélúan is, mint saját, jól felfogott biztonságát, családját félteni, érdekeit szolgálni.

Így aztán nem csoda, ha előbukkan a Médiapiacban a kérdés?

„Tehát antiszemita a Soros-plakát?” Aztán a Vitraytól – gondolná az ember, hogy ő ilyenre nem vetemedik, pedig de –, a méltatlan válasz: „Én olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a nyilasidők plakátjaira is: játék ez a tűzzel.”

Mi szükség van erre, kedves Vitray Tamás?

Ha valaki, hát Ön tudja a legjobban, hogy ez az odavetettnek szánt megjegyzés mennyire, de mennyire alaptalan. Úgy tesz, mintha most nyilasidők lennének Magyarországon. Pedig mennyire, de mennyire nincsenek. Sőt! Ellenkező esetben már rég tele lennének a pályaudvarok az Izraelbe induló – alijázó – magyar zsidókkal. De senki nem mozdul közülük, mert hál’ Istennek biztonságban élnek itt és jól érzik magukat Magyarországon. Ugyanezt például a franciák nem mondhatják el magukról.

Emlékszik biztosan, a Szálasi-kormány nem egészen öt hónapig volt hatalmon, s tagjai úgy végezték, ahogy kellett: néhányan életfogytig tartó kényszermunkával, a többség kötél általi halállal. Nem árt emlékezni arra is, hogy Szálasiékat nem a magyar nép „választotta meg”,  hanem német segítséggel puccs emelte őket hatalomba.

A nyilasidők értelmetlen és gusztustalan felemlegetése nem szólhat másnak, csak annak az elvetemült kisebbségnek, akik akkor a szörnyűségeket elkövették. S akiknek Duna-parti emlékművét most a Jobbik – nyilván a Vitray által is favorizált – „demokratikus” ellenzék támogatásával, következmények nélkül meggyalázhatja. Eközben a demokratikus úton harmadszorra megválasztott Orbán-kormány zéró toleranciát hirdetett minden antiszemita megnyilvánulással szemben, s kész a magyarországi zsidóság kormányzati védelmére.

Talán Vitray Tamás is emlékszik rá, hogy – mint arról a Blogstar a minap beszámolt – az Orbán kormány bizony a leghatározottabban fellépett mindig is a neonáci jelenségekkel szemben. Még az I. Orbán-kormány idején rendőri erővel szüntettek meg egy újnáci klubot Angyalföldön, a mostani ciklusban pedig több náci vonulást is betiltottak. Mindezek a csoportocskák a balliberális kormányok ideje alatt szabadon grasszálhattak az utcákon.

Kár, hogy ilyen fölösleges, sehová sem vezető megjegyzésekkel rossz hangulatot, feszültséget igyekszik kelteni. Még akkor is, ha Ön a Kossuth-díjat Horn Gyulától, díszpolgári címét pedig Angyalföldtől kapta. A demokráciában élünk. A vélemény szabad. De nemcsak Önnek, másoknak is.

Akiknek a levesébe senkinek nincs joga minden alap nélkül belepiszkítani.

Még önnek se, Kedves Vitray Tamás! 

]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1465) Mondom a magamét (6072) Mozaik (83) Vetítő (30) Jobbegyenes (2311) Politika (1581) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Tereb (141) Autómánia (61) Életmód (1) Belföld (6) Sport (729) Mozi világ (440) Egészség (50) Gazdaság (664) Történelem (15) Heti lámpás (259) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>