Ma 2022 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
Vigyázz a csőrödre, O’Leary!

Vigyázz a csőrödre, O’Leary!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azt képzeli, idejön a „gyarmatra”, és megalázhatja, káromkodva sértegetheti az őslakosokat, ha saját törvényeket merészelnek hozni, ha bolygatni merik az ő extraprofitját.

Itt van ez a Michael O’Leary nevű ír fickó, a Ryanair fapados légitársaság fapados vezérigazgatója, akinek nem tetszik a magyar kormány extraprofitadója. Sebaj, ne tetszen neki – épp elég, ha őrjöngés után a kasszához fárad, és befizeti, amit be kell. Ugyanis ha már megengedjük neki meg a sunyi, lehúzós cégének, hogy (szó szerint) itt rontsa a levegőt, használja a légterünket, akkor kutya kötelessége betartania a jogszabályainkat, különben húzhatja el a csíkot. Persze, előtte még a NAV kipofozza belőle a profitadót, szép szakszerűen.

Michael O’Leary ököllel veri az asztalt, mintha egy dublini késdobálós kricsmiben lenne, és teli szájjal szidja a magyar kormányt, azon belül is Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert. Ilyeneket nyilatkozik Magyarország egyik vezető politikusáról a Hvg.hu-n:

Ez a Nagy Márton egy komplett idióta. (…) Ez az idióta miniszter azt gondolja, hogy mi vagyunk az az iparág, amelyikre extraprofitadót kell kivetni, hogy megvédje a magyar családokat? (…) De ennek az idióta miniszternek csak az jutott eszébe, hogy a légitársaságok extraprofitot termelnek, amikor az elmúlt két évben rekord veszteséget halmoztak fel. (…) És ez az idióta miniszter azzal érvel, hogy megvédi a magyar családokat? Ugyan már. (…) Persze, hát indítottak már egy fogyasztóvédelmi eljárást, azt a mindenit! És az idióta miniszter azt is próbálja nekünk elmagyarázni, hogyan árazzunk.

Ötször idiótázta le a minisztert. Egyszer se szabadott volna. Ez egyfelől arra utal, hogy szegényes a szókincse. Másfelől arra: egy tipikus, nagypofájú, kivagyi nyugati s…ggfejjel állunk szemben. Azt képzeli, idejön a „gyarmatra”, és megalázhatja, káromkodva sértegetheti az őslakosokat, ha saját törvényeket merészelnek hozni, ha bolygatni merik az ő extraprofitját. Mert az jár neki – legalábbis szerinte. Valamilyen – pillanatnyi vagy tartós – elmezavarból kifolyólag azt hiszi, úgy beszélhet velünk, mint rabszolgatartó ősei, akik végigfosztogatták-irtották a fél világot, s magukon kívül mindenkit állatként, szolgaként kezeltek.

Merészelne így beszélni német, francia vagy angol politikai vezetőkről? Ugyan! Velük szemben pitiző üzemmódra kapcsol. Ha velük hepciáskodna, hamar villanyoltás jöhetne a cégénél, elúsznának a világszerte összeharácsolt milliárdjai. Márpedig ezt az agresszív, pénzéhes bohócot csak a pénz érdekli, semmi más.

Nem, nem fecséreljük arra az időnket, hogy egy olyan kormánnyal tárgyaljunk, amelyiknek ez az ostoba miniszter is a tagja. (…) Szóval nem ez a hibbant miniszter fogja nekünk megmondani, hogyan árazzunk, nem ő fog kritizálni minket az árazásunk miatt.

Szóval nem tárgyal. Ő olyan nagy ember, hogy nem tárgyal holmi magyar kormánnyal. Az árazásába meg ne szóljon bele senki. Áthárítja az adót az utasokra, és kész, pofa be! Van egy rossz hírem: a már kifizetett jegyekre utólag kivetett sarcolás, amivel O’Leary-ék – a különadóra hivatkozva – több tucat magyar utast lehúztak, úgy törvénytelen, ahogyan van. Civilizált helyeken ilyet nem lehet csinálni. Reméljük, ]]>a soron kívüli fogyasztóvédelmi vizsgálat során]]> olyan gigabírságot kap O’Leary az arcába, hogy a nyelvét is elharapja ijedtében. Akkor legalább csöndben lesz egy darabig.

Michael O’Learynek igen nagy szerencséje, hogy a magyar béketűrő fajta, túlságosan is. Sajnos, mi még azt is jámboran tudomásul vesszük, hogy kiverjenek minket a saját házunkból-hazánkból. Vehemensebb országokban ilyen sértések után már a nyelvénél fölszegezve lógna egy minaretről ez a díszmadár. És az utódja százszor meggondolná, mit mond vendéglátóiról. Nekünk sem szabadna hagynunk, hogy kifosztóink így pimaszkodjanak velünk!

Borítókép: Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (669) Jobbegyenes (2484) Tereb (142) Belföld (8) Nagyvilág (1304) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (33) Történelem (15) Heti lámpás (260) Mondom a magamét (6465) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (516) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Kultúra (6) Politika (1581) Mozi világ (440) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>