Ma 2023 március 24. Gábor, Karina napja van. Holnap Irén, Irisz napja lesz.
Karácsony Gergellyel a saját baloldali szövetségesei számolhatnak le

Karácsony Gergellyel a saját baloldali szövetségesei számolhatnak le

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezt olvassák el!

Saját baloldali szövetségesei próbálhatják meg idő előtt kitessékelni Karácsony Gergelyt a főpolgármesteri pozíciójából Tóth Erik szerint. Az Alapjogokért Központ vezető elemzője a Mediaworks Hírcentrumának arról is beszélt, hogy Karácsony hivatali ideje alatt olyan mértékűre nőtt a káosz a főváros vezetésében, hogy azt már maga Budapest első embere sem látja át, így pedig különösen szembeötlőek a nagyobb transzparencia megteremtéséről tett kampányígéretei.

Karácsony Gergely – ígéreteivel ellentétben – nemhogy transzparenssé tette volna a fővárosi önkormányzat működését a főpolgármesterré választása óta eltelt két évben, hanem éppen ellenkezőleg: sokkal átláthatatlanabbá vált a városvezetés működése, politikai és operatív értelemben egyaránt – jelentette ki a ]]>Mediaworks Hírcentrumának]]> Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Szavai szerint a Városházán uralkodó őskáoszt Karácsony sem látja már át, hiszen egyik nap azt mondja, hogy nincs napirenden a Városháza eladása, másik nap pedig már kissé óvatosabban azt, hogy ő nem tud ilyen tervekről. – Aztán rövid időn belül mégis kiderül, hogy mindkét állítás igazságtartalma megkérdőjelezhető – hangsúlyozta az elemző.

Ráadásul – folytatta – a főpolgármester az egyik legalapvetőbb választási kampányígéretével marad adós, hiszen korábban azt állította, hogy mindenki előtt megnyitja a Városházát, a civileket is beengedi majd az épületbe.

– Csak a Városháza-botrány dagadásával ismerték el Karácsonyék, hogy a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttessel hat különböző tervben is foglalkozott korábban a fővárosi önkormányzat. Ezekből kettő pedig az eladást is kilátásba helyezte. Vagyis jelen állás szerint belátható időn belül a Városháza nem lesz megnyitva a polgárok előtt, s közparkot sem alakítanak ki, ahogyan azt 2019-ben Karácsony megígérte

– fejtette ki Tóth Erik.

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője arra is rámutatott: a budapesti városvezetésben az látható, hogy a különböző baloldali frakciók egymással versenyezve próbálják magukról a felelősséget áthárítani. – Karácsony Gergely most ennek a taktikai játszmának került a rossz oldalára, ugyanis ezúttal úgy tűnik, hogy az ő személyére éghet rá ez a botrány. Beszédes, hogy a koalíciós partnerei nem a megsegítésére, hanem éppen ellenkezőleg, helyzetének rontására tesznek nyilatkozatokat. A háttérben az is meghúzódhat, hogy az előválasztáson meggyengült, hibát hibára halmozó főpolgármestert megpróbálják idő előtt kitessékelni a budapesti városvezetői pozíciójából – értékelt Tóth Erik.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, ]]>IDE]]> kattintva!

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Történelem (15) Mondom a magamét (6698) Mozaik (83) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (676) Gasztronómia (539) Politika (1581) Sport (729) Heti lámpás (261) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (518) Autómánia (61) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Belföld (8) Tereb (142) Jobbegyenes (2572) Életmód (1) Nagyvilág (1305) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>