Ma 2022 augusztus 09. Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
Vágó István kétmilliós kretén-kerete

Vágó István kétmilliós kretén-kerete

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A kvízmester nagyon csúnyán lement kutyába...

A celebpolitikus vegyen igénybe telefonos segítséget, a lehetőség adott: Legyen ön is „két-milliomos”!

Vágó István kétmilliós keretébe tartozom. S kevéssé izgatna, hogy mit pöfög egy önelégült tévés csillag, ha nem volna oly tisztelettudó az ország általa nem sokra tartott népe. Amely a nyakkendős-kecskeszakállas urak egyetemes kinyilatkoztatásait komolyan veszi, mi több, irányadónak tekinti. Mert a tetemes tárgyi tudás, a celebség aurája s a (műsor)vezetői szerep lefegyverzőn „hitelesítik” gerjedt dörgedelmeit is.

Pedig nem kellene! Ha otromba kiszólása legalább a köz javát célozná, mint ama francia kultúrpolitikusé, aki a német egyesítés revansista légkörében azt találta mondani, hogy 35 millió „baromból” (vagyis az akkori teljes gall népességből) kell öntudatos állampolgárokat nevelnie. Aki küldetéses öntudattal legalább fel akarta emelni nemzetét, s nem megosztani és olcsón pocskondiázni.

Vágó István azonban magas véleményével besorolt a saját nemzetét mucsaizók, a gatyamadzag kultúrát vagy rettenetes vidéki szavazókat emlegető gyászhuszárok közé. Még ha a politikai túlpartról tette is, a Fidesz szavazótáborát alpári módon „kétmillió kretén” seregének nevezni undok kártevés. Hogy miért? Mert mások megbélyegzésével, letaposásával próbál emelvényt gründolni önmagának és eszmei táborának. A tudást közkinccsé tevő, a jót, szépet és igazat közvetítő értelmiségi magatartás helyett.

A választások közeledtével lassan elsikkad a lényeg: a valós teljesítmény és minőség mérlegelése. Mert a százszor elismételt hazugság, a lejárató jelzők, a tényeket fejük tetejére állító csúsztatások ránk okádják a vélemények kaotikus pluralizmusát, ahol elsikkad a gondos család- és otthontámogatás, a nemzeti érdek alapú külpolitika, a távlatos országépítés. Másfelől pedig nincsen ország-eladósítás, globális erőknek hajbókolás, elcsatolt véreink megtagadása sem. Csak gátlástalan manipuláció, negédes lépre csalás és „trükkök százai”.

S amíg nyakkendős levitézlett tekintélyek a véleményszabadság szent nevében erre gyúrnak, csalfa, vak reményeik szerint meglesz annak mérges gyümölcse: elvadult, öntudatlan népcsordává züllhet bármely, jobb sorsra hivatott nemzet. S akkor megigazultan kreténezhet, konzumidiótázhat, mucsaizhat Vágó úr – beteljesítve az anarchista látnokok jóslatát. Akik meggyőződéssel hirdették, hogy bármely állami struktúra óhatatlanul megtermi az okostojások és a ravaszok uralmát.

Megszívlelendő intelem! De tegyük hozzá, a tétel csak abban az esetben érvényes, ha a tudáselit visszaél szellemi fölényével. S akkor, ha a ravaszokat, soron kívül törtetőket nem szorítják egyértelmű játékszabályok betartására, mint amilyen, mondjuk a tízparancsolat. (Esetünkben hangsúlyos a „Ne tégy hamis tanúbizonyságot felebarátod ellen!” tanítása.) Az ellenszer tehát a szabadság és a rend kombinációja, a fogalmak, szándékok és cselekedetek egyértelműsége, s a felebaráti/honfitársi felelősségvállalás. Ám ha e feladvány meghaladná a kirekesztő játékmester befogadóképességét, akkor javaslom, vegyen igénybe telefonos segítséget.

Vágó úr, a legjobbakat kívánva jelzem, a lehetőség adott: Legyen ön is „két-milliomos”!

Makkai Béla - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Sport (729) Mozaik (83) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6233) Kultúra (6) Politika (1581) Heti lámpás (260) Egészség (50) Nagyvilág (1464) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Gazdaság (667) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Belföld (8) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2378) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>