Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Már a látszatra sem adnak Karácsonyék

Már a látszatra sem adnak Karácsonyék

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Íme a BKV bűzlő buszmutyija!

A fűben meglapuló kutyagumi sem hallgat mélyebben, mint a baloldali sajtó és a szivárványkoalíció prominensei, a Karácsony Gergely vezette főváros buszmutyi-ügyéről. Pedig nemcsak az derült ki egyértelműen az elérhető dokumentumokból, hogy kamucégről, és ál-ajánlatról van szó, hanem a Demszky-korszakra kísértetiesen emlékeztető kaotikus, korrupcióba fulladó városvezetés rohadó anatómiája is élesen kirajzolódik. Figyelemre méltó, hogy sem az Index, sem a Telex, sem a ]]>24.hu,]]> a Hvg.hu, de még az Átlátszó.hu sem foglalkozott az üggyel, holott a tendernyertes körül végig minden bűzlött. Kezdve attól, hogy a CR-Facilities-t a pályázati kiírás lezárása előtt néhány nappal alapították meg a Karácsony-klánhoz kötődő üzleti körök: olyan ciprusi off-shore hátterű cégek, amelyek a főpolgármester helyettesének korábbi élettársa érdekkörébe tartoznak.

Az egy éves regnálás után már cserzett baloldali dölyffel kiskirálykodó városvezetés még csak meg sem próbálta titkolni, hogy a BKV buszbérlési tenderének az egyetlen értelme a pénzlenyúlás volt. Amellett, hogy a CR-Facililties nem rendelkezik busztelephellyel, és egyetlen alkalmazottja van, a pályázatukból is az öntelt, elbizakodott cinizmus sugárzik. Például egy másik cég részére kiállított ajánlást lobogtattak referenciaként, a pályázatukban nem létező buszok alvázszámait írtak be, sőt, amikor az ementáli sajtra emlékeztető mértékben lyukacsos „szakmai” ajánlatukhoz hiánypótlásra szólította fel őket a BKV, akkor a kamucég történetesen a vesztes versenytárs, a második helyre szorult Truck-Trailer & Parts Kft. (TT&P) tulajdonát képező busz adatait adták meg. Utóbbira még egyes banánköztársaságok kevésbé fantáziadús szerencselovagjai is csettintenének.

Az egész ügy legkarakteresebb baloldali jellegét azonban az adja, hogy következmény – oly sok más botrányukhoz hasonlóan – semmi. Karácsonyék szerint természetesen minden a legnagyobb rendben van, és azzal a válasszal söpörték az ügyet a főpolgármesteri hivatal szőnyege alatt már jócskán duzzadó mocsokhalmaz mellé, hogy a BKV felügyelőbizottsága semmilyen jogszabálysértést nem tárt fel a közbeszerzéssel kapcsolatban, s minden törvényszerűen történt. Ezzel persze számos magas labdát dobtak fel a mutyiügyek állatorvosi lovának is beillő tenderrel kapcsolatban a közhivatalok átláthatóságát fontosnak tartók számára, ám Karácsony az eddigiekben is kedvenc, kevés erőfeszítéssel járó módszerét alkalmazta: szemrebbenés nélkül hazudott szép nagyokat.

Nem igazán törődött azzal, hogy ebben az esetben még a sánta teknősnél is hamarabb utolérik, hiszen azt állította, hogy nem kötnek szerződést a céggel, holott mint ismert: az október 30-án megtörtént. Lehet, hogy a főpolgármester nem vette észre, azzal még kellemetlenebb helyzetbe hozta magát, hogy azt hangoztatta: kötbért követelnek a cégtől a teljesítés elmaradása miatt, mivel ez csak az érvényes szerződés megléte esetében lehetséges. Csak sejteni lehet, hogy mi zajlik a Városháza zárt ajtói mögött, ám aggasztó, hogy a vesztes cég szó nélkül elállt a jogorvoslat igénylésétől, hiszen önmaga érdeke ellen senki nem cselekszik, különösen az üzleti életben.

Kárpáti András - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2306) Mozi világ (440) Sport (729) Tereb (141) Belföld (6) Történelem (14) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Gazdaság (664) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1465) Kultúra (6) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Tv fotel (65) Heti lámpás (259) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6060) Autómánia (61) Mozaik (83) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>