Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
Apáti Bence: Érthető megélénkülés

Apáti Bence: Érthető megélénkülés

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Véletlen lenne? Aligha...

A Blikkről  fogunk beszélni, így szükségünk lesz némi háttérinformációra a lappal kapcsolatban. 

Az újság az elmúlt években kimaradt a napi politikai sárdobálásból, nem foglalkozott se politikával se politikusokkal, de a kisebb, vagy nagyobb közéleti botrányokról sem számolt be, és amennyire azt innen, a politikai újságírás oldaláról, meg lehet állapítani még az identitáspolitikai háborúkba sem állt úgy bele, mint az RTL klub. Ahol például most szombaton a két elhíresült transznemű esküvőjét, és a decens “hölgyeket” mutatták be síró hegedűk hangjától  kísérve, vasárnap pedig Istenes Bence és Sebestyén Balázs forró csókja hirdette a loveislove-t. Egy szó, mint száz a Blikk semleges maradt. Nem volt ez mindig így, a szoci-szadi dúlás alatt ha nem is harcosan, de egyértelműen kormánypárti volt, propagandisztikus publikkal, és vezércikkel üzente meg a lap, hogy mit kell gondolni a kiigazításoknak és reformoknak becézett megszorításokról, adóemelésekről, a Fidesz által az utcára vitt csúnya politikáról, az árpádsávos zászlók alatt masírozó fasisztákról, vagy Ferenc testvér bátor igazságbeszédéről. 

A legnagyobb olvasótáborral rendelkező újság 2010 után még egy ideig ádáz utóvédharcot folytatott, dzsungelben felejtett japán katonaként védte a szocikat, és liberális eszmét, de rövid idő múltán kapitulált, ha nem is le, de éltette a fegyvert. 

Amit most, egészen váratlanul előkapott. 

Szájer József botrányos-komikus menekülése/lebukása óta teljes harckészültségben vannak, a szárazon tartott puskaport betöltötték gondosan megőrzött fegyvereikbe, csapataik újra harcban állnak. 

A jelenség nem egy ördöglakat, könnyedén megfejthető, csak meg kell nézni ki tulajdonolja a lapot. 

A Ringier Axel Springer egy német cég, amivel majdnem mindent elmondtunk. 

A magyar vétó legnagyobb ellenzője a német kormány, és Szájer kilövésének minden kis részlete is azt támasztja alá, hogy titkosszolgálati szál húzódhat  az akció mögött. Nem (csak) mi de a HVG-s Tóta W. Árpád, Hont András, a szocik házi elemzője, Pulai András és Vona Gábor is így látja. És persze még sokan mások. 

Nem lövünk nagyon mellé, ha azt feltételezzük, hogy a német szolgálatok keze van a dologban.

A német sajtóról pedig azt érdemes tudni, hogy a tulajdonosok kiváló viszonyt ápolnak Merkel asszonnyal, politikájának feltétlen hívei, készségesen adják át fontos üzeneteit, és ott segítik a Muttit, ahol tudják. Az egyik legemlékezetesebb ügyük az volt, amikor öt teljes napig eltitkolták a hírhedt kölni tömeges erőszakot. 

(Sajtó és szólásszabadság, ugyebár.)

Ezért ontja most a Blikk a Telexet is megszégyenítő módon a Szájerről szóló anyagokat. 

Így segíti a német kormány céljait. Ja, és ami még árulkodó jel: a lengyel Onet is tucatjával hozza ki a Szájer-infókat, ami meg szintén Axel Springer. Véletlen lenne? 

Aligha.

Apáti Bence - ]]>www.hirtv.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (260) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Sport (729) Autómánia (61) Jobbegyenes (2432) Egészség (50) Nagyvilág (1464) Mozi világ (440) Kultúra (6) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Történelem (15) Mondom a magamét (6349) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (514) Életmód (1) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Gazdaság (667) Tereb (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>