Ma 2021 január 19. Sára, Márió napja van. Holnap Fábián, Sebestyén napja lesz.
Újjáalakul a Munkásőrség

Újjáalakul a Munkásőrség

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Most kapaszkodjatok meg: civil szervezetként folytatják a munkásőrök.

A velünk élő kommunisták úgy döntöttek, hogy előbújnak a Facebook-csoportok rejtett zugaiból, és a balosok kedvenc újjászerveződési formáját öltik a magukra, a mágikus civil szervezetet.

A Sztárklikk információi szerint a területileg illetékes törvényszék megkezdte annak a civil szervezetnek a bejegyzését, amely nyíltan a rendszerváltáskor feloszlatott Munkásőrség hagyományait ápolná, eszmeiségét képviselné. Az alapítók ezt egy hagyományőrző (!) egyesület formájában képzelik el.

Mivel a munkásőr kifejezés használata törvényben tiltott, hiszen Németh Miklós kormánya kezdeményezésére feloszlatták a szervezetet, ezért Munkásőr Hagyományőrző Egyesület nevet engedélyeztetni kell.

A Nagy Alapítók attól félnek, hogy a jelenlegi parlament úgysem engedélyezné ezt nekik, így meg sem próbálják, hanem a munkásőr egyenruha színére utalva Acélszürke Hagyományőrző Egyesület néven kérik újbóli bejegyzésüket.

Az Egyesület elnöke, vagy ahogy maguk között nevezik, „országos parancsnoka” a 29 éves Juhász Norbert.

A munkásőrség a levert 1956-os forradalom után, a szocialista hatalmi rendszer támogatására Magyarországon létrehozott, közvetlen pártirányítás alatt álló félkatonai szervezet volt. A forradalom rendfenntartóként ott voltak minden párt- és állami ünnepségen. A munkásőrök civil foglalkozással rendelkező, a kommunista hatalom iránt elkötelezett párttagok voltak, akik munkájuk mellett vállalták a munkásőri feladataikat.
 
Oláh Gellért - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (502) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Szépségápolás (15) Belföld (5) Gazdaság (656) Kultúra (6) Jobbegyenes (1946) Mozaik (83) Egészség (50) Gasztronómia (539) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Történelem (14) Autómánia (61) Heti lámpás (249) Politika (1571) Tv fotel (65) Sport (729) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5044) Életmód (1) Nagyvilág (1453) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>